Bil

Hur man gör ett Google Doc View Only

Google Docs-logotyp pÄ en vit bakgrund

Oavsett om du delar ditt dokument eller arbetar med det ensam, kan oavsiktliga redigeringar ske. Lyckligtvis ger Google Dokument dig ett enkelt sÀtt att undvika felaktiga tangenttryckningar, oavsiktliga raderingar och andra oavsiktliga redigeringar med ett visningslÀge.

AnvÀnd visningslÀge nÀr du arbetar ensam

Om du presenterar ditt dokument för andra eller bara granskar det sjÀlv kan du enkelt gÄ in i visningslÀget. Detta gör dokumentet oförÀnderligt och menyn förtÀtad.

LĂ€ngst upp till höger i dokumentverktygsfĂ€ltet klickar du pĂ„ rullgardinsmenyn bredvid Redigering (eller pennikonen) och vĂ€ljer “Visar”. Du kan ocksĂ„ gĂ„ till Visa > LĂ€ge i menyn och vĂ€lja “Visning”.

VĂ€lj Visa i rullgardinsmenyn Redigering

Du kommer omedelbart att se att du har bytt lĂ€ge med ett kort “Du tittar”-meddelande lĂ€ngst ner. Du kommer ocksĂ„ att mĂ€rka en kompakt meny med bara ett fĂ„tal alternativ som att se antalet ord eller en förhandsgranskning.

Google Dokument i visningslÀge

Detta hindrar dig frÄn att göra nÄgra Àndringar i dokumentet.

NĂ€r du Ă€r klar med det hĂ€r lĂ€get klickar du pĂ„ rullgardinsmenyn för ögonikonen och vĂ€ljer “Redigera”. Alternativt kan du gĂ„ till Visa > LĂ€ge i menyn och vĂ€lja “Redigera”.

VĂ€lj Redigera i rullgardinsmenyn Visning

AnvÀnd visningslÀge nÀr du delar

NÀr du delar ett Google-dokument kan du tillÄta andra att göra Àndringar. Detta Àr idealiskt om du samarbetar med dokumentet. Men om du vill att nÄgon som du delar med bara ska ha visningsbehörighet och inte göra Àndringar, sÄ Àr detta ocksÄ möjligt.

Du kan Àndra delningsbehörigheten till ett visningslÀge nÀr du delar dokumentet eller efterÄt. Dessutom kan du justera behörigheten om du bara delar lÀnken.

StÀll in delning som endast visning

För att dela ditt dokument, klicka pĂ„ “Dela” uppe till höger. NĂ€r du har angett personen du vill dela med klickar du pĂ„ rullgardinsmenyn till höger och vĂ€ljer “Viewer”.

Dela ett dokument som Viewer

Du kan sedan fortsÀtta att dela dokumentet som vanligt.

Ändra Delning till Endast visning

Om du redan har delat ditt dokument kan du Àndra behörigheten till visning endast i efterhand.

Klicka pĂ„ “Dela” högst upp. Klicka sedan pĂ„ rullgardinsmenyn till höger om en person i listan och vĂ€lj “Viewer”.

Ändra delning till Viewer

Se till att klicka pĂ„ “Spara” för att tillĂ€mpa Ă€ndringen. Du kommer att se meddelandet “VĂ€ntande Ă€ndringar” tills du gör det.

BegrÀnsa lÀnkÄtkomst till endast visning

Om du har skaffat en lÀnk till ditt dokument för att dela det med andra, kan du göra alla som kommer Ät lÀnken till en lÀsare istÀllet för en redigerare.

Klicka pĂ„ “Dela” högst upp. Klicka sedan pĂ„ “Ändra” i avsnittet HĂ€mta lĂ€nk i popup-fönstret.

PĂ„ höger sida klickar du pĂ„ rullgardinsmenyn Redigerare och vĂ€ljer “Viewer”.

VĂ€lj Viewer

Klicka pĂ„ “Klar” för att spara dina Ă€ndringar.

För att skydda ditt dokument frÄn oönskade redigeringar Àr skrivskyddad vÀg att gÄ. Oavsett om det Àr för dig sjÀlv eller andra du delar med, kom ihÄg visningslÀget i Google Dokument. Om du Àr ny pÄ applikationen kan du lÀsa vÄr nybörjarguide till Google Dokument för ytterligare tips.

RELATERAD: Nybörjarguiden till Google Dokument

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK