Bil

Hur man gör en bild genomskinlig i Google Slides

Google Slides-logotyp mot en gul gradientbakgrund.

Om du vill sÀtta text framför en bild i Google Slides kanske du vill öka transparensen i den bilden för att göra texten lÀttare att lÀsa. Du kan göra det med bara nÄgra klick.

Hur man justerar bildtransparens i Google Slides

För att komma igÄng, öppna din Google Slides-presentation och navigera till bilden som innehÄller bilden du vill göra genomskinlig. Om du inte redan har infogat bilden kan du göra det genom att klicka pÄ Infoga > Bild och sedan vÀlja den plats du vill ladda upp bilden frÄn.

RELATERAD: Hur man redigerar bilder i Google Slides

NÀr bilden har infogats, vÀlj den genom att klicka pÄ den med musen. En blÄ ruta visas runt bilden nÀr den Àr markerad.

NĂ€r du har valt den högerklickar du pĂ„ bilden och vĂ€ljer sedan “Formatalternativ” frĂ„n snabbmenyn.

Alternativt kan du klicka pĂ„ “Formatera” i menyraden och sedan vĂ€lja “Formatalternativ” lĂ€ngst ned i rullgardinsmenyn.

Hur som helst, rutan Formatalternativ visas till höger om fönstret. Klicka pĂ„ högerpilen till vĂ€nster om alternativet “Justeringar” för att expandera menyn.

Du bör nu se ett alternativ för att justera genomskinligheten för den valda bilden. För att göra det, klicka och dra rutan över skjutreglaget. Om du drar rutan Ät höger ökar genomskinligheten, medan du drar den Ät vÀnster minskar den. Transparens Àr instÀlld pÄ 0 % som standard.

Justera skjutreglaget tills du fÄr bildens genomskinlighet precis som du vill ha den.

Det Ă€r allt som finns för att justera genomskinligheten för din bild i Google Slides. Även om den Ă€r extremt anvĂ€ndbar i de flesta fall, saknar den en del av finjusteringen du kan hitta nĂ€r du gör bilder genomskinliga i PowerPoint – som att justera specifika delar av bilden istĂ€llet för hela saken.

RELATERAD: Hur man gör en bild genomskinlig i Microsoft PowerPoint

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK