Bil

Hur man förminskar eller expanderar celler för att passa text i Microsoft Excel

Microsoft Excel-logotyp pÄ en grön bakgrund

NÀr du anger data i Excel kommer du att mÀrka att celler har begrÀnsat utrymme för att visa innehÄllet. Detta kan göra att data visas avskuren. Oavsett om det Àr text eller siffror kan du automatiskt Àndra storlek pÄ celler sÄ att de passar innehÄllet.

Du kan sÀkert justera storleken pÄ celler i kolumner och rader manuellt i Microsoft Excel. Men för ett snabbt sÀtt att krympa eller expandera celler för att passa texten eller siffrorna, kan du anvÀnda en av dessa enkla automatiska metoder.

Ändra storlek pĂ„ celler automatiskt med Autopassning

Microsoft Excel tillhandahÄller en funktion som heter Autopassning som du kan anvÀnda för att formatera celler i bÄde kolumner och rader. Vi visar dig hur detta fungerar med hjÀlp av ett exempel.

HÀr kan du se att vÄr data Àr klÀmd och olÀslig för bÄde vÄra kolumnrubriker och dollarbelopp. SÄ vi expanderar cellerna i dessa kolumner.

RELATERAD: Hur man konverterar valuta i Microsoft Excel

Kolumner att bredda i Excel

VÀlj de kolumner du vill Àndra storlek pÄ. Du kan dra genom dem med markören eller hÄlla ned Ctrl nÀr du markerar var och en. GÄ sedan till fliken Hem och Celler i menyfliksomrÄdet.

Klicka pĂ„ rullgardinsmenyn Format och vĂ€lj “Autoanpassa kolumnbredd”.

VĂ€lj Autopassa kolumnbredd

Och dÀr gÄr vi! Som du kan se utökades dessa kolumner precis tillrÀckligt för att visa innehÄllet tydligt för rubrikerna och valutorna.

Kolumner breddades med AutoFit

AutoFit-funktionen fungerar pÄ samma sÀtt för att krympa storleken pÄ celler. Kanske har du en kolumn med enstaka tecken, som i vÄrt exempel nedan. Vi kan fÄ lite utrymme i vÄrt ark genom att göra cellerna mindre för att passa texten.

VĂ€lj kolumnen/kolumnerna, klicka pĂ„ rullgardinsmenyn Format pĂ„ fliken Hem och vĂ€lj “Autoanpassa kolumnbredd” enligt beskrivningen ovan.

VĂ€lj Autopassa kolumnbredd

Och den hÀr gÄngen kan du se vÄr kolumnbredd minskad för att passa innehÄllet.

Minskad kolumnbredd med AutoFit

Du kan anvĂ€nda AutoFit-funktionen för att krympa eller expandera celler i rader pĂ„ samma sĂ€tt. VĂ€lj helt enkelt dina rader och vĂ€lj “Autoanpassa radhöjd” i rullgardinsmenyn Format.

VÀlj Autopassa radhöjd

Ändra storlek pĂ„ celler automatiskt med markören

Ett annat snabbt och enkelt sÀtt att automatiskt Àndra storlek pÄ celler i kolumner och rader Àr att anvÀnda markören.

VÀlj kolumn(erna) eller rad(er) som du vill förminska eller utöka för att passa innehÄllet. Placera markören pÄ höger sida av en kolumn eller lÀngst ned pÄ en rad. NÀr du ser den dubbelsidiga pilen dubbelklickar du.

Precis som med AutoFit-funktionen kommer du att se dina kolumner eller rader anpassas för att passa innehÄllet. Om cellerna krymper eller expanderar beror pÄ hur bred texten eller siffrorna Àr.

Breddad kolumn med dubbelklick

Om du vill Àndra storlek pÄ cellerna för hela arket fungerar det hÀr tricket lika enkelt. VÀlj arket genom att klicka pÄ triangeln uppe till vÀnster mellan kolumn A och rad 1. Dubbelklicka sedan nÀr du ser de dubbelsidiga pilarna mellan bÄde kolumnerna och raderna.

Ändra storlek pĂ„ celler i ett ark

Att manuellt Àndra storlek pÄ celler i Excel för att passa ditt innehÄll Àr anvÀndbart i mÄnga situationer. Men för att se data som Àr avskurna, snabbt och med minimal anstrÀngning, prova nÄgot av dessa automatiska storleksÀndringsalternativ.

För ett annat sÀtt att se ditt cellinnehÄll tydligt, lÀr dig hur du lÀgger till utrymme mellan text och cellkanter i Excel.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK