Bil

Hur man förladdar spel pÄ Xbox Series X och S (inget köp krÀvs)

Xbox Series X|SMicrosoft

NĂ€r du förladdar ett spel installerar du det före releasedatumet sĂ„ att du kan spela det sĂ„ snart det Ă€r tillgĂ€ngligt. Även om den hĂ€r funktionen traditionellt förknippas med PC-plattformar som Steam, kan Microsofts senaste konsoler ocksĂ„ dra nytta av funktionen.

Varför bry sig om förladdning?

Spel Àr ofta klara i god tid innan de slÀpps, Àven i en tid prÀglad av första patchar. Om du har en opÄlitlig eller lÄngsam internetanslutning eller förvÀntar dig stor efterfrÄgan pÄ en viss kommande titel, kan förladdning vara skillnaden mellan att spela pÄ releasedagen och att stirra pÄ en nedladdningsförloppsindikator.

Även om ett spel har en stor dag-ett-patch kommer mĂ„nga av bastillgĂ„ngarna att vara oförĂ€ndrade. Att ha huvuddelen av spelet nedladdat och redo att köra, med bara en patch kvar att komma igĂ„ng pĂ„ dag ett, betyder Ă„tminstone att du inte behöver vĂ€nta pĂ„ tvĂ„ stora nedladdningar.

Om du köper fysiska spelutgÄvor kan du fortfarande dra nytta av att förladda titlar digitalt. Medan du vÀntar pÄ att din skivversion ska levereras dag ett, kanske du kan ladda ner och installera speltillgÄngar och slÀppdagar. Allt du behöver göra Àr att vÀnta pÄ posten, sÀtta i skivan och spela.

Förladdning av kommande Game Pass-titlar

Med lanseringen av Xbox Series X|S novemberuppdateringen i slutet av 2020, lade Microsoft till möjligheten att förladda vissa kommande Game Pass-titlar. Du kommer att veta att ett spel Ă€r tillgĂ€ngligt för förbestĂ€llning om det visas i avsnittet “Kommer snart” och ger dig möjligheten att “Förinstallera” tillsammans med releasedatumet.

Det borde vara sjÀlvklart att du mÄste prenumerera pÄ Game Pass för att detta ska fungera. För att förladda en kommande titel, starta först upp din Xbox-konsol och starta Game Pass-appen.

Kommer snart till Game Pass

VĂ€nta tills appinnehĂ„llet laddas och scrolla ner tills du kommer till avsnittet “Kommer snart”. VĂ€lj knappen “Visa alla” för att se en fullstĂ€ndig lista över kommande spel. VĂ€lj ett spel, och om du ser “Förinstallera” dĂ€r knappen “Ladda ner” normalt Ă€r, kan du börja ladda ner det direkt och hoppa direkt in pĂ„ releasedagen.

Du kan Ă€ven göra detta via Game Pass-appen för iPhone och Android. Ladda ner den till din enhet och logga in med ditt Xbox-konto. PĂ„ fliken Hem, scrolla ned till avsnittet “Kommer snart” och vĂ€lj ett spel. Tryck sedan pĂ„ “Förinstallera till” och vĂ€lj den konsol du vill anvĂ€nda.

Förladdning av Microsoft Store-titlar

Microsoft Store pÄ Xbox Àr ganska unik genom att den lÄter dig ladda ner spel som du inte Àger till en konsol du vÀljer. För nÀrvarande kan du bara göra detta via Xbox-appen för iPhone och Android (det Àr en annan app Àn Game Pass som lÀnkas ovan.).

Det hÀr tricket fungerar för de flesta titlar i butiken, och det gÀller Àven för mÄnga kommande spel. TyvÀrr finns det inget sÀtt att göra detta direkt frÄn Xbox-instrumentpanelen.

"Ladda ner till konsolen" med Xbox-appen för iOS och Android

Med Xbox-appen installerad pĂ„ din smartphone eller surfplatta, logga in med Xbox-kontot du anvĂ€nder pĂ„ din primĂ€ra Xbox. Klicka pĂ„ fliken “Sök” lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen och sök efter spelet du vill förinstallera. Du kan anvĂ€nda filtret “Spel” för att begrĂ€nsa din sökning.

Tryck pĂ„ spelet som du vill ladda i förvĂ€g och tryck sedan pĂ„ knappen “Ladda ner till konsolen”. VĂ€lj konsolen som du vill att spelet ska laddas ner till, följt av “Installera pĂ„ den hĂ€r konsolen.” Spelet kommer nu att dyka upp i din nedladdningskö.

För att se kön, slĂ„ pĂ„ din Xbox och starta “Mina spel och appar.” VĂ€lj sedan “Hantera” i det vĂ€nstra sidofĂ€ltet, följt av knappen “Kö”. Kom ihĂ„g att du fortfarande behöver en giltig licens för att spela spelet, sĂ„ din Xbox kommer att uppmana dig att köpa spelet innan du kan spela det.

Glad förladdning!

PÄ Xbox klassas inte digitala utgÄvor och skivutgÄvor som separata spel som de Àr pÄ PlayStation. Detta gör att du kan spara tid genom att ladda ner spel innan du har skivan i dina hÀnder, oavsett om du ska ut och köpa den eller lÄna den av en vÀn.

Var noga med att inte ladda för mÄnga spel i förvÀg, annars riskerar du att fÄ ont om utrymme. LÀr dig hur du utökar din Xbox Series X- och S-lagring via SSD och externa enheter.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK