Blogg

Hur man fÄr mer utrymme i Safari med kompakt layout

Ă€ppelsafari

Äpple

En sak jag alltid strĂ€var efter pĂ„ mina stationĂ€ra datorer Ă€r att uppnĂ„ den renaste, mest minimala arbetsmiljön jag kan fĂ„, sĂ„ att jag kan arbeta mer effektivt och jag kan optimera skĂ€rmfastigheten jag har att arbeta med. Detta kan vara sĂ€rskilt viktigt nĂ€r du arbetar med en mindre skĂ€rm (som en 13″ MacBook Pro), dĂ€r varje tum extra utrymme kan göra stor skillnad.

Eftersom jag tillbringar större delen av min tid i en webblÀsare Àr det viktigt att jag kan optimera det verktyget för att passa mina behov perfekt. Det rÀcker med att sÀga att nÀr jag upptÀckte ett sÀtt att fÄ ut lite mer fastigheter frÄn MacOS Safari, tog jag chansen och gjorde det sÄ.

Det jag pratar om Ă€r Safaris kompakta layout. Nu ska jag varna dig för att den hĂ€r layouten inte Ă€r för alla, eftersom den flyttar adressfĂ€ltet till enskilda flikar, som kan bli lite trĂ„ngt för vissa. Du kan dock undvika för mycket trĂ€ngsel genom att anvĂ€nda Safaris nya flikgrupper-funktion (som jag tog upp i “Hur man anvĂ€nder Safaris flikgrupper-funktion“). Flikgrupper kommer att hindra dig frĂ„n att visa sĂ„ mĂ„nga flikgrupper i Safari att de blir för smĂ„ för att hantera i den kompakta vyn.

Innan jag visar dig hur du aktiverar Safaris kompakta vy, titta pÄ hur det ser ut (Figur 1) med bara fyra öppna flikar.

En vy av Safaris kompakta layout.

Figur 1: Safari Compact Layout visar fyra flikar med ZDNet-fliken med fokus.

Bild: Jack Wallen

Hur fungerar den kompakta vyn?

NÀr du aktiverar Compact View tar den bort det statiska adressfÀltet och placerar det inom varje flik. Faktum Àr att du inte ser adressfÀltet förrÀn du öppnar en ny flik (figur 2).

Safari visar ZDNet i en flik för kompakt layout.

Figur 2: Ett nytt Safari-fönster visar adressfÀltet nÀstan som vanligt.

Bild: Jack Wallen

Ta med den fliken pÄ en resa till ZDNet-land och öppna sedan en annan flik. AdressfÀltet visas bredvid den nya fliken. Om du klickar pÄ den ursprungliga ZDNet-fliken ser du att adressfÀltet nu visas pÄ den hÀr fliken och försvinner pÄ föregÄende flik (Figur 3).

En ZDNet-flik har fokus sÄ att den avslöjar adressfÀltet igen.

Figur 3: AdressfÀltet fortsÀtter att röra sig!

Bild: Jack Wallen

Compact Layout flyttar effektivt varje element till ett enda verktygsfÀlt, vilket rensar upp grÀnssnittet och ger dig lite mer egendom att visa webbsidor för.

Aktiverar kompakt layout

1. Öppna InstĂ€llningar

Öppna Safari och klicka sedan pĂ„ Safari > InstĂ€llningar.

2. Aktivera Compact Layout

I popup-fönstret InstÀllningar klickar du pÄ Flikar och vÀljer sedan Kompakt frÄn de tvÄ layoutalternativen (Figur 4).

Fönstret Safari-instÀllningar öppnas för avsnittet Flikar.

Figur 4: VÀxla till den kompakta layouten i Safari-instÀllningar.

Bild: Jack Wallen

NÀr du har bytt, stÀng fönstret InstÀllningar och njut av den nya kompakta layouten.

Den hÀr layouten kan ta dig lite tid att vÀnja dig vid, men det extra utrymmet du fÄr i Safari Àr vÀrt inlÀrningskurvan. Naturligtvis, om du inte gillar den kompakta layouten, allt du behöver göra Àr att gÄ tillbaka till InstÀllningar > Flikar och vÀlja Separat layout för att ÄtergÄ till standardalternativet.

Den kompakta layouten kanske inte omedelbart gör dig mer produktiv, men ju renare webblÀsargrÀnssnittet Àr, desto effektivare miljö kan det vara. Och Àven om du inte gillar layouten först, ge den en dag eller tvÄ innan du avfÀrdar den. Du kanske tycker att den hÀr layouten Àr precis vad du letade efter för att förbÀttra hur du arbetar med din MacOS-webblÀsare.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK