Bil

Hur man drar och slÀpper foton och text mellan iPhone-appar

Person som hÄller en iPhone i handenNZPhotography/Shutterstock.com

Multitasking kan vara svÄrt pÄ en liten telefonskÀrm. Apples dra och slÀpp-verktyg gör det enkelt att flytta foton, text, lÀnkar och mer mellan dina favoritappar. Denna kraftfulla funktion kan förbÀttra ditt arbetsflöde.

iPad har haft en del dra-och-slĂ€pp-funktioner ett tag, men iOS 15 tog Ă€ntligen över mer av den funktionaliteten till iPhone. Det ger dig möjligheten att helt enkelt dra nĂ„got – till exempel ett foto – frĂ„n en app och slĂ€ppa det i en annan. Inget krĂ„ngel med att ladda ner saker eller kopiera och klistra in.

RELATERAD: Vad Àr nytt i iOS 15, iPadOS 15 och macOS Monterey

Vad kan du dra och slÀppa?

Det finns en hel del saker du kan dra och slÀppa pÄ iPhone. Foton och text Àr de mest uppenbara, men du kan ocksÄ ta videor, dokument, lÀnkar, ljudfiler och PDF-filer. Du behöver dock en kÀll- och mÄlapp som stöder funktionen.

Utvecklare mÄste implementera drag in drop-stöd i sin app, vilket innebÀr att funktionen inte Àr tillgÀnglig överallt. Apples egna appar stöder det, inklusive Safari, Mail, Messages och Files. Andra appar som stöds inkluderar Gmail, WhatsApp och Telegram.

Hur fungerar dra och slÀpp

Öppna först en app som stöder funktionen. I det hĂ€r exemplet kommer vi att dra ett foto frĂ„n Safari till Mail, men Ă„tgĂ€rden Ă€r exakt densamma för text, lĂ€nkar och andra saker.

Vi börjar med att hÄlla ner ett finger pÄ ett foto tills du kÀnner en liten vibration.

VÀlj ett foto genom att trycka lÀnge.

HĂ„ll fingret nedtryckt pĂ„ skĂ€rmen och dra fotot – eller vad det nu Ă€r – tills det flyter. Sluta inte hĂ„lla i det valda objektet.

Flytande foto och text.Dra ett foto och text.

Nu, med ett annat finger, kan du navigera runt telefonen som du brukar. HÄll det första fingret nedtryckt pÄ skÀrmen och anvÀnd ditt andra finger för att öppna destinationen.

Dra ett foto till multitasking-fönstret.Öppna multitasking-skĂ€rmen medan du drar ett foto.

SlÀpp fingret nÀr du Àr redo att tappa föremÄlet. Du kan se hela processen i videon nedan.

HÀr Àr ett annat exempel. Ta ett foto frÄn appen Foton, gÄ till startskÀrmen, öppna Meddelanden, skriv ett nytt meddelande och slÀpp bilden. Ganska smart.

Nyckeln Ă€r att “hĂ„lla” originalobjektet – oavsett om det Ă€r ett foto, textval eller lĂ€nk – med ett finger och sedan navigera till mĂ„lappen med ett annat finger. Det finns ingen begrĂ€nsning för hur du kan navigera medan du hĂ„ller objektet.

Detta Àr en otroligt kraftfull produktivitetsfunktion för iPhone-anvÀndare att kÀnna till. Att inte behöva ladda ner bilder och ladda upp dem till olika appar eller kopiera och klistra in text och lÀnkar Àr en stor tidsbesparing. Allt eftersom kommer fler appar att stödja funktionen, vilket gör den Ànnu bÀttre.

RELATERAD: Hur man kopierar text frÄn en bild pÄ iPhone

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK