Bil

Hur man döljer MacBook Notch i en app

MacBook Pro 2021-skÀrm

2021 MacBook Pro har ett hack, och vissa appar kan stöta pÄ problem dÀr menyradsobjekt Àr dolda bakom tomrummet. Lyckligtvis inkluderade Apple en vÀxel för att se till att menyradens objekt visas under skÄran istÀllet.

Vad Àr problemet hÀr?

Apple har flyttat macOS-menyraden pÄ nya MacBook Pro-modeller till ramen, men de har klippt ut en bit av skÀrmen för FaceTime HD-kameran, TrueTone-sensorn och sensorn för omgivande ljus. Vissa har starka Äsikter om förÀndringen, men oavsett vad man tycker om den kan och uppstÄr problem med hacket.

Menyraden Àr dÀr du hittar kontextuella kontroller för appen du anvÀnder för nÀrvarande, med avsnitt som Arkiv, Redigera, Visa och sÄ vidare. De flesta appar har inte ett stort antal menyradsobjekt att vÀlja mellan, men vissa har det. Detta kan leda till att vissa föremÄl försvinner bakom skÄran, utom synhÄll.

Problemet kan förvĂ€rras om du anvĂ€nder ett skalat visningslĂ€ge som gör element pĂ„ skĂ€rmen större. Äldre versioner av appar som Ă€nnu inte Ă€r optimerade för omdesignen lider mest.

RELATERAD: Mac-kamera fungerar inte? SÄ hÀr ÄtgÀrdar du det

Hur man undviker att dölja menyradsobjekt pÄ Mac

Apple har tillhandahÄllit en lösning som du kan vÀxla per app. Om du mÀrker att en app har sina menyradsobjekt skymd av skÄran, öppna Finder och gÄ till mappen Applications.

VÀlj den applikation som behöver fixas.

Om du har tagit bort applikationer frĂ„n dina favoriter kan du komma dit genom att klicka pĂ„ GĂ„ > applikationer i menyraden (oroa dig inte, Finder pĂ„verkas inte av hacket). Hitta appen i frĂ„ga och högerklicka pĂ„ den och vĂ€lj “HĂ€mta info” eller vĂ€lj den och anvĂ€nd kortkommandot Kommando+i.

"HĂ€mta info"-val i Finder

I fönstret som visas, markera kryssrutan “Skala för att passa under inbyggd kamera” för att aktivera funktionen. Observera att vĂ„rt exempel ovan anvĂ€nder Photoshop alternativ Affinity Photo, en app som redan Ă€r uppdaterad för att ta hĂ€nsyn till det hack som inte pĂ„verkas av problemet.

VÀxla "Skala för att passa under den inbyggda kameran" för en applikation pÄ macOS Monterey

Joseph Todaro frÄn Sketch demonstrerade funktionen pÄ Twitter i en video som anvÀnder den Ànnu inte uppdaterade Maxon Cinema 4D som exempel.

Endast appar som pÄverkas av problemet kommer att visa nÄgra Àndringar. Om appens menyradsobjekt passar bekvÀmt till vÀnster om skÄran kommer ingenting att förÀndras.

Notch a problem

SkÄran Àr förmodligen den största problematiken för mÄnga nya MacBook Pro-kunder. Det kan hÀvdas att utblÄsningen om hacket Àr mycket tjafs över ingenting eftersom detta Àr den första MacBook Pro pÄ flera Är som mÄnga proffs kommer att vilja köpa.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK