Bil

Hur man delar skÀrm pÄ en Chromebook

Kromlogotyper sida vid sida.

Multitasking Àr viktigt för att vara produktiv pÄ en dator. Att kunna se mer Àn en app Ät gÄngen har massor av anvÀndningsomrÄden. Vi visar dig hur du delar skÀrmen med appar pÄ din Chromebook.

Precis som Windows och macOS stöder Chrome OS möjligheten att snabbt fÀsta fönster pÄ sidorna av skÀrmen. Faktum Àr att det fungerar nÀstan identiskt med hur det gör pÄ Windows 10/11. Det finns ett par olika sÀtt att göra det pÄ.

För det första Ă€r det enklaste sĂ€ttet att helt enkelt dra fönstret till kanten av skĂ€rmen. För att göra detta, klicka och hĂ„ll ned den övre titelraden – du kanske mĂ„ste avmaximera fönstret först.

Dra nu fönstret till vÀnster eller kantkant av skÀrmen tills du ser en genomskinlig ruta. SlÀpp fönstret sÄ fyller det halvan av skÀrmen.

Dra fönstret till vÀnster eller kantsidan av skÀrmen tills en genomskinlig ruta visas.

Gör samma sak med ett annat fönster för den andra halvan av skÀrmen och du har en snygg delad skÀrm.

Chrome OS i delad skÀrm.

För den andra metoden, klicka och hĂ„ll ned knappen “Maximera” eller “Avmaximera”.

Detta kommer att visa pilar pÄ vÀnster och höger sida av knappen. Dra musen till nÄgon av pilarna och du kommer att se den genomskinliga rutan visas pÄ den halvan av skÀrmen. SlÀpp för att fÀsta den Ät sidan.

Dra musen till nÄgon av pilarna tills du ser den genomskinliga rutan visas pÄ den halvan av skÀrmen

Den sista metoden Àr en kortkommando. AnvÀnd Alt + [ to move the current window to the left, or Alt + ] för att flytta det aktuella fönstret till höger.

AnvÀnd Alt + [ or Alt + ] för att flytta det aktuella fönstret till vÀnster eller höger.

Det Àr allt som finns! Du har tre olika metoder att vÀlja mellan. SnÀpp snabbt fönster till vÀnster eller höger sida av skÀrmen för bÀttre produktivitet pÄ din Chromebook.

RELATERAD: Hur man skÀrmdumpar pÄ en Chromebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK