Teknologi

Hur man delar internetanslutning via Ethernet pÄ Windows 10

PÄ Windows 10, Internetanslutningsdelning Àr en funktion som har funnits lÀnge, och som namnet antyder lÄter den dig dela en internetanslutning med andra enheter via en Ethernet-port.

Även om du vanligtvis skulle ansluta enheter till en nĂ€tverksswitch för att komma Ă„t internet, kanske du ibland inte har tillrĂ€ckligt med portar eller en tillrĂ€ckligt lĂ„ng kabel för att göra anslutningen. SĂ„, funktionen för delning av Internetanslutning som Ă€r tillgĂ€nglig pĂ„ Windows 10 lĂ„ter dig utöka internet till andra enheter.

Detta liknar den mobila hotspot-funktionen. Skillnaden Àr dock att med funktionen för delning av Internetanslutning sker delning via en Ethernet- eller WiFi-adapter medan du anvÀnder den mobila hotspot-funktionen, delning sker via en WiFi-adapter.

I den hÀr guiden kommer du att lÀra dig stegen för att dela en internetanslutning med andra enheter med Internetanslutningsdelning inbyggt i Windows 10. Denna process krÀver tvÄ nÀtverksadaptrar, en som mÄste vara ansluten till internet och en annan för att tillhandahÄlla andra enheter tillgÄng till anslutningen.

Dela internet via Ethernet pÄ Windows 10

För att dela en internetanslutning med andra enheter pÄ Windows 10 via Ethernet, anvÀnd dessa steg:

 1. Öppna instĂ€llningar pĂ„ Windows 10.

 2. Klicka pÄ NÀtverk & Internet.

 3. Klicka pÄ Status.

 4. Under avsnittet “Avancerade nĂ€tverksinstĂ€llningar” klickar du pĂ„ Ändra adapteralternativ knapp.

  Ändra adapteralternativÄndra adapteralternativ

 5. Högerklicka pÄ adaptern med internetanslutningen du vill dela pÄ Windows 10 och vÀlj Egenskaper alternativ.

 6. Klicka pÄ Delning flik.

 7. Kontrollera TillÄt andra nÀtverksanvÀndare att ansluta via den hÀr datorns internetanslutning alternativ.

  Aktivera InternetdelningsanslutningAktivera Internetdelningsanslutning

 8. AnvĂ€nd rullgardinsmenyn “HemnĂ€tverksanslutning” och vĂ€lj den andra Ethernet- (eller WiFi) nĂ€tverksadaptern som andra enheter kommer att anvĂ€nda för att ansluta till internet.

  Snabb notering: Om du vÀljer en WiFi-adapter, aktiverar du tekniskt sett en mobil hotspot.

 9. (Valfritt) Rensa TillÄt andra nÀtverksanvÀndare att kontrollera eller inaktivera den delade internetanslutningen alternativ.

 10. Klicka pÄ OK knapp.

NÀr du har slutfört stegen ansluter du enheten eller nÀtverksswitchen till Ethernet-porten för att tillhandahÄlla internetanslutning. Eftersom det inte finns nÄgon DHCP-server för att erbjuda nÀtverkskonfigurationer kommer enheterna som deltar i internetdelningen att förhandla fram en automatisk privat IP-adress. Om du föredrar det kan du konfigurera varje enhet med en annan statisk TCP/IP-adress.

Vi fokuserar den hÀr guiden pÄ Windows 10, men den hÀr funktionen Àr ocksÄ tillgÀnglig pÄ Windows 11 och Àldre versioner, inklusive Windows 8.1 och Windows 7.

Vi kan tjÀna provision för köp genom att anvÀnda vÄra lÀnkar för att hjÀlpa till att fortsÀtta erbjuda det kostnadsfria innehÄllet. Information om sekretesspolicy.

Allt innehÄll pÄ denna webbplats tillhandahÄlls utan garantier, varken uttryckliga eller underförstÄdda. AnvÀnd all information pÄ egen risk. SÀkerhetskopiera alltid din enhet och dina filer innan du gör nÄgra Àndringar. Information om sekretesspolicy.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK