Bil

Hur man delar en spellista pÄ Apple Music

Spellistor pÄ Apple Music pÄ iPadKris Wouk / How-To Geek

Att dela spellistor Àr ett bra sÀtt att introducera vÀnner till din favoritmusik. Det Àr enkelt pÄ Apple Music, men ibland kan du stöta pÄ problem. Vi visar dig hur du delar din spellista och vad du ska göra om du inte ser alternativet.

RELATERAD: Vad Àr Apple Music och hur fungerar det?

Hur man delar Apple Music-spellistor

Att dela Apple Music-spellistor skiljer sig nÄgot mellan mobila enheter och datorer, sÄ vi har stegen för var och en nedan.

Det Àr viktigt att notera att alla som du delar en spellista med ocksÄ behöver en Apple Music-prenumeration för att lyssna pÄ din delade spellista. Om de istÀllet anvÀnder Spotify kan du följa vÄr guide för att överföra spellistan till Spotify och dela spellistan pÄ det sÀttet.

Det Ă€r möjligt nĂ€r du följer vĂ„ra instruktioner att du inte ser knappen “Dela spellista”. Detta betyder troligen att du inte har stĂ€llt in en Apple Music-profil, och vi har en lösning för det nedan.

Dela spellistor pÄ iPhone och iPad

För att dela en spellista frÄn din mobila enhet, öppna Apple Music-appen, tryck pÄ biblioteksikonen lÀngst ned pÄ skÀrmen och vÀlj sedan Spellistor.

VĂ€lj den spellista du vill dela och tryck sedan pĂ„ den. Tryck hĂ€r pĂ„ ikonen med tre punkter lĂ€ngst upp pĂ„ skĂ€rmen. VĂ€lj “Dela spellista” i menyn som dyker upp.

Dela en Apple Music-spellista pÄ iPhone

Delningsarket dyker upp med olika alternativ för att dela din spellista. Tryck pÄ Kopiera för en lÀnk till spellistan, eller vÀlj bland de olika tillgÀngliga apparna att dela via textmeddelande, e-post eller annan meddelandeapp.

Dela ark för Apple Music-spellista pÄ iPhone

Dela Apple Music-spellistor pÄ Mac och PC

Öppna Apple Music-appen pĂ„ macOS eller iTunes-appen pĂ„ Windows. NĂ€r appen Ă€r öppen, hitta och öppna spellistan du vill dela.

Tryck pÄ ikonen med tre punkter pÄ höger sida, direkt ovanför lÄtarna i spellistan.

Klicka pÄ alternativet Dela och vÀlj sedan bland de tillgÀngliga alternativen för att kopiera lÀnken eller dela via meddelanden, e-post eller en annan app.

Dela en Apple Music-spellista

RELATERAD: Hur man överför dina Apple Music-spellistor till Spotify

Kan du inte dela dina Apple Music-spellistor? HÀr Àr varför

Att dela spellistor Àr en enkel process. VÀlj en spellista, vÀlj knappen Dela, och det Àr i princip allt. Men den dela-knappen verkar inte alltid vara dÀr du vill att den ska vara.

Det finns vanligtvis en anledning till att detta hÀnder: Du har inte skapat en Apple Music-profil. FörrÀn du har en Apple Music-profil kommer du inte att kunna dela nÄgon av dina spellistor med nÄgon.

Den andra anledningen till att du kanske inte kan dela spellistor Àr om du inte har slagit ihop ditt lokala musikbibliotek med Apples Cloud Music Library. Detta Àr bara ett problem om du anvÀnder Apple Music med ditt eget bibliotek med musikfiler.

För det hĂ€r andra problemet vĂ€ljer du antingen “Sammanfoga bibliotek” nĂ€r du uppmanas till det pĂ„ din PC, eller vĂ€lj “SlĂ„ pĂ„” under “Synkronisera bibliotek Ă€r av” pĂ„ din iPhone eller iPad. För de flesta kommer problemet dock att vara att du Ă€nnu inte har en Apple Music-profil.

Hur man skapar en Apple Music-profil

Att skapa en Apple Music-profil Àr en enkel och enkel process, men stegen varierar beroende pÄ om du skapar profilen pÄ en mobil enhet eller inte.

Det Àr vÀrt att notera att för att skapa en profil mÄste du prenumerera pÄ Apple Music.

Skapa en Apple Music-profil pÄ iPhone och iPad

Öppna Apple Music-appen pĂ„ din iPhone eller iPad och tryck sedan pĂ„ fliken “Lyssna nu” lĂ€ngst ned till vĂ€nster pĂ„ skĂ€rmen. Tryck nu pĂ„ ikonen i den övre högra delen av denna skĂ€rm.

Om du redan har konfigurerat en Apple Music-profil ser du den hĂ€r. Förutsatt att du inte redan har skapat en Apple Music-profil kommer du att se en uppmaning hĂ€r mĂ€rkt “Set up Profile.” Tryck pĂ„ den för att fortsĂ€tta.

Hitta uppmaningen att konfigurera Apple Music-profilen pÄ iPhone

HÀrifrÄn kommer appen att guida dig genom resten av processen för att skapa profil. Du vÀljer ett anvÀndarnamn, hjÀlper andra att hitta dig (förutsatt att du vill att de ska göra det) och följer dina vÀnner.

NÀr den hÀr processen Àr klar Àr du redo att dela spellistor. Vi har stegen för dig lÀngre ner i artikeln.

Skapa en Apple Music-profil pÄ Mac eller PC

Att skapa en Apple Music-profil pÄ en Mac liknar att skapa en profil pÄ en iPhone. Starta Apple Music-appen för att börja. Om du anvÀnder Windows, öppna iTunes-appen, vÀlj Musik frÄn menyn uppe till vÀnster och vÀlj sedan För dig.

I bÄda apparna vÀljer du Lyssna nu i menyn till vÀnster, och sedan lÀngst upp till höger i huvudfönstret vÀljer du ikonen Mitt konto, som visar antingen ditt foto eller initialer.

Skapa nu knappen Kom igÄng. Precis som pÄ en mobil enhet kommer appen att guida dig genom resten av processen.

FrÄga om du vill konfigurera Apple Music-profilen pÄ macOS

Om texter betyder lika mycket som musiken för dig, ta en titt pÄ vÄr guide för att dela sÄngtexter frÄn Apple Music.

RELATERAD: SÄ hÀr delar du sÄngtexter frÄn Apple Music pÄ iPhone eller iPad

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK