Bil

Hur man beskÀr en bild i Microsoft OneNote

Microsoft OneNote-logotyp pÄ en bÀrbar datormonticello/Shutterstock

MÄnga av Microsofts applikationer lÄter dig beskÀra bilder direkt. Du kan ocksÄ göra detta med OneNote pÄ webben, men för Mac- eller Windows-versionerna mÄste du anvÀnda en lösning.

BeskÀr en bild i Microsoft OneNote för webben

För att beskÀra en bild i Microsoft OneNote för webben, logga in pÄ OneNotes webbplats frÄn din webblÀsare. PÄ skÀrmen för val av anteckningsbok vÀljer du den anteckningsbok som innehÄller bilden som du vill beskÀra (eller sÄ kan du infoga en med Infoga > Bild).

Exempel pÄ anteckningsbok pÄ skÀrmen för val av anteckningsbok

VÀlj sedan bilden som du vill beskÀra genom att klicka pÄ den. En perforerad ram visas runt bilden.

En vald bild med en perforerad kant

NĂ€r den har valts visas fliken Bild. Klicka pĂ„ den och vĂ€lj sedan “BeskĂ€r”.

Filfliken och beskÀrningsalternativet i OneNote för webben

BeskÀrningsfönstret visas. Klicka och dra i hörnen eller sidorna av beskÀrningsramen för att placera bilden sÄ som du vill att den ska beskÀras. De grÄ omrÄdena kommer att tas bort.

Klicka sedan pĂ„ “BeskĂ€r”.

BeskÀrningsknapp i beskÀrningsmenyn

Din bild Àr nu beskuren.

Beskuren bild i OneNote

RELATERAD: Hur man beskÀr en bild i Microsoft Word

BeskÀr en bild i Microsoft OneNote för skrivbordet

TyvĂ€rr har inte skrivbordsversionen av Microsoft OneNote möjlighet att beskĂ€ra bilder. NĂ€r du infogar och vĂ€ljer en bild visas inte fliken “Bild” – och det hĂ€r Ă€r fliken som innehĂ„ller alla bildredigeringsverktyg.

Lyckligtvis kommer bĂ„de Mac och Windows 10 med ett inbyggt verktyg som lĂ„ter dig fĂ„nga en del av din skĂ€rm – och du kan anvĂ€nda detta för att beskĂ€ra din bild.

Om du anvĂ€nder Windows 10 kan du snabbt starta Snipping Tool genom att anvĂ€nda Windows Key+Shift+s kortkommando. Alternativt, skriv “Snipping Tool” i Windows sökfĂ€lt och vĂ€lj appen Snipping Tool frĂ„n sökresultaten.

Snipping Tool-appen i sökresultat i Windows 10

PĂ„ Mac kan du anvĂ€nda tangentbordsgenvĂ€gen Kommando+Skift+4 eller trycka pĂ„ Kommando+Mellanslag för att öppna Finder. Skriv “SkĂ€rmdump” i sökfĂ€ltet och vĂ€lj sedan “SkĂ€rmdump”.

bild inskriven i sökfÀltet i Macs Finder

Du kan sedan anvÀnda dessa verktyg för att beskÀra bilden genom att klicka och dra markören över det omrÄde av bilden som du vill behÄlla. Sedan kan du infoga bilden i OneNote (Infoga > Bild).


Även om det Ă€r bekvĂ€mt att anvĂ€nda Windows 10 och Macs inbyggda skĂ€rmklippningsverktyg för att beskĂ€ra en bild, kan du ocksĂ„ anvĂ€nda Microsoft PowerPoint eller Word för att fĂ„ jobbet gjort om du föredrar att arbeta med en Office-app.

RELATERAD: Hur man beskÀr en bild i Microsoft PowerPoint

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK