Bil

Hur man avbryter en ProtonMail-prenumeration

ProtonMail har bÄde gratis och betalda planer som lÄter dig skicka och ta emot e-post pÄ ett sÀkert sÀtt. Om du har betalat för ProtonMail ett tag men skulle vilja nedgradera till gratisplanen kan du göra det relativt enkelt.

Innan du nedgraderar din ProtonMail-plan

En betald ProtonMail-prenumeration ger dig funktioner och ytterligare lagringsutrymme som du inte fÄr med en gratis plan. Innan du nedgraderar bör du se till att du förbereder ditt konto dÀrefter.

NÀr du nedgraderar till gratisnivÄn kommer ditt konto att begrÀnsas till följande:

  • 500 MB lagringsutrymme
  • en enda adress (utan alias)
  • inga anpassade domĂ€ner
  • tre etiketter, inga filter och ingen autosvarare

Om du nedgraderar till en billigare betalplan mÄste du ocksÄ se till att du Àr inom grÀnserna för denna plans begrÀnsningar i förvÀg.

Innan du nedgraderar, se till att du har minskat mÀngden e-post som lagras i din inkorg till under 500 MB-mÀrket (för gratisnivÄn). Du kan göra detta genom att manuellt radera e-post, och du kan se din nuvarande anvÀndning av lagringsutrymme i det nedre vÀnstra hörnet av skÀrmen nÀr du Àr inloggad.

ProtonMail Inbox-lagring

Du bör ocksĂ„ inaktivera alla anpassade domĂ€ner under InstĂ€llningar > DomĂ€ner genom att klicka pĂ„ ikonen “papperskorgen” bredvid de som du vill ta bort. Ytterligare alias under InstĂ€llningar > Adresser/AnvĂ€ndare kan ocksĂ„ tas bort med knappen “Inaktivera”.

Alla alias som du tar bort kommer inte lÀngre att kunna ta emot eller skicka e-postmeddelanden. ProtonMail tillÄter inte Ätervinning av anvÀndarnamn, sÄ du kommer inte att kunna omregistrera ett alias (t.ex. dittnamn@protonmail.ch), Àven om du kanske kan ÄterstÀlla kontot om du kommer i kontakt med ProtonMail-supporten.

ProtonMail nedgraderar VPNProtonMail

Om du ocksĂ„ har en ProtonMail VPN-prenumeration kan du först nedgradera den under InstĂ€llningar > Dashboard. Klicka pĂ„ antalet VPN-anslutningar under planen “Gratis” och anvĂ€nd sedan lĂ€nken “Ta bort VPN-skydd” för att avbryta.

Hur du avbryter din ProtonMail-prenumeration

NĂ€r du Ă€r förberedd för nedgraderingen, logga in pĂ„ ditt ProtonMail-konto och gĂ„ till InstĂ€llningar > Dashboard för att se en lista över tillgĂ€ngliga planer. Gratisplanen visas lĂ€ngst till vĂ€nster pĂ„ listan. Klicka pĂ„ “Switch to Free” för att starta processen.

Slutför ditt beslut genom att tillhandahĂ„lla all information som efterfrĂ„gas, följt av knappen “BekrĂ€fta”. Ditt konto kommer omedelbart att nedgraderas till gratisnivĂ„n. Eftersom detta hĂ€nder direkt Ă€r det klokt att vĂ€nta till slutet av din faktureringsperiod för att utföra nedgraderingen.

Nedgradera ditt ProtonMail-kontoProtonMail

Om du inte vÀntar till slutet av din faktureringsperiod kommer alla oanvÀnda prenumerationsdagar att krediteras ditt konto för att anvÀnda mot en framtida prenumeration. Ta reda pÄ mer om hur ProtonMail berÀknar dessa poÀng.

Skicka sÀkra meddelanden gratis

Du behöver inte en premium sÀker e-postprenumeration för att kommunicera sÀkert. Du kan skicka ett lösenordsskyddat e-postmeddelande gratis, eller sÄ kan du anvÀnda en tjÀnst som Signal eller Telegram för att skicka krypterade meddelanden istÀllet.

RELATERAD: Vad Àr ProtonMail och varför Àr det mer privat Àn Gmail?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK