Gardets

Hur man anvÀnder Notion Web Clipper för att spara vilken sida som helst pÄ webben till Notion

Notion, en populÀr produktivitetsarbetsyta kÀnd för sina anteckningar, uppgiftshantering, kunskapshantering och samarbetsmöjligheter, har genomgÄtt flera förÀndringar och funktionsuppdateringar sedan starten. Av dessa introducerade en anmÀrkningsvÀrd uppdatering, som kom tillbaka 2019 Begreppet Web Clipper som erbjöd ett sömlöst och bekvÀmt sÀtt för Notion-anvÀndare att spara sidor frÄn webben till sin Notion-arbetsyta.

begreppet webbklippare

Sedan dess har Web Clipper visat sig vara ett vÀrdefullt tillÀgg till Notion och har lyckats samla ett stort antal anvÀndare som anvÀnder den för att fÄnga webbklipp i sin arbetsyta.

I den hÀr guiden kommer vi att förklara vad Notion Web Clipper Àr och vad du kan göra med det, tillsammans med stegen för att anvÀnda det effektivt.

Vad Àr Notion Web Clipper?

Notion Web Clipper Àr ett tillÀgg till Notion som lÄter dig spara vilken sida som helst pÄ webben till din Notion-arbetsyta. Det erbjuds som ett gratis webblÀsartillÀgg pÄ skrivbordet för webblÀsarna Firefox, Google Chrome och Brave. Mobila enheter, Ä andra sidan, har en inbyggd Web Clipper, som lÄter dig spara webbsidor lika snabbt, utan att behöva nÄgot extra verktyg.

NÀr detta skrivs Àr Notion Web Clipper kompatibel med ett antal webbplatser, sÄsom Wikipedia, New York Times, Twitter och Instagram, bland andra. SÄ du kan spara alla olika typer av media som PDF, text, bild och video frÄn sÄdana webbplatser till din Notion-arbetsyta.

Vad kan du göra med Notion Web Clipper?

Bortsett frÄn dess elementÀra anvÀndningsfall, som Àr att spara sidor frÄn webben till din Notion-arbetsyta, lÄter Notion Web Clipper dig ocksÄ förvandla dess lÀnkar till handlingsbara element pÄ sidan. SÄ i stÀllet för att ha en vaniljsidlÀnk tillsammans med vanlig text, kan du omvandla den och lÀgga till anteckningar för att fÄ lite sammanhang, konvertera den till en uppgift, lÀgga till taggar för att klubba den tillsammans med andra liknande föremÄl i din arbetsyta eller tilldela den som en uppgift till dina lagkamrater.

begreppet webbklippare

Om du till exempel bygger en resonanskalender eller lÀslista i Notion för att organisera information, kan du anvÀnda Notion Web Clipper för att lÀgga till innehÄll frÄn webben till din Notion-sida. PÄ sÄ sÀtt kan du undvika den trÄkiga processen att kopiera och klistra in sidans URL mellan din webblÀsare och Notion.

Notion Web Clipper fungerar ocksÄ med mallar. SÄ om du anvÀnder Notion-mallar kan du anvÀnda Web Clipper för att klippa in webbinnehÄll i din mall.

Hur man anvÀnder Notion Web Clipper?

Beroende pÄ vilken plattform du anvÀnder Notion pÄ finns det olika steg du mÄste följa för att anvÀnda Web Clipper pÄ din enhet. Följande Àr stegen för hur du anvÀnder Web Clipper pÄ dator och mobil.

I. AnvÀnda Notion Web Clipper pÄ skrivbordet

För att anvÀnda Notion Web Clipper pÄ skrivbordet behöver du Web Clipper-tillÀgget installerat i din webblÀsare. Du kan ladda ner Web Clipper för Firefox hÀrifrÄn och för Brave och Google Chrome hÀrifrÄn. NÀr du har laddat ner och installerat, se till att tillÀgget Àr aktiverat och följ stegen nedan för att spara en webbsida pÄ din arbetsyta med hjÀlp av Notion Web Clipper.

webblÀsartillÀgg för begreppet webbklippare

 1. GÄ till Notion i din webblÀsare och logga in pÄ ditt konto.
 2. Öppna webbplatsen/sidan du vill spara till Notion.
 3. Klicka pÄ knappen Notion extension bredvid sökfÀltet.
 4. I tillÀggsfönstret för Web Clipper lÀgger du till en titel pÄ lÀnken du sparar.
 5. Klicka pÄ Arbetsyta för att vÀlja den arbetsyta som du vill lÀgga till den hÀr sidan till, och pÄ liknande sÀtt, klicka pÄ LÀgg till för att vÀlja den sida eller databas som denna lÀnk ska gÄ till.
 6. SlÄ Spara sida knappen för att spara sidan.

II. AnvÀnda Notion Web Clipper pÄ mobilen (Android och iOS)

Som vi har nÀmnt tidigare behöver du inte ett tillÀgg för att spara sidor pÄ din Notion-arbetsyta pÄ en mobil enhet. Och dÀrför Àr tillvÀgagÄngssÀttet ganska enkelt att följa pÄ din Android- eller iOS-enhet.

begreppet webbklippare pÄ mobilen

BILD: Begrepp

 1. Öppna Notion och logga in pĂ„ ditt konto.
 2. GÄ till mobilwebblÀsaren/appen/blogginlÀgget som har innehÄllet du vill spara pÄ din Notion-arbetsyta.
 3. Klicka pÄ dela menyknappen och vÀlj Begrepp frÄn aktieoptionerna.
 4. Ge en titel till lÀnken i Titel fÀlt.
 5. Klicka pÄ Arbetsyta och vÀlj den arbetsyta du vill lÀgga till den hÀr sidan i, och klicka pÄ samma sÀtt LÀgg till för att vÀlja var du vill placera denna lÀnk i din arbetsyta.
 6. Klick Spara.

Spara webbklipp i Notion Workspace

Genom att införliva webbreferenser i din Notion-arbetsyta gör du inte bara dina Notion-sidor mer dynamiska, utan du ger ocksÄ ytterligare sammanhang till dina poster. Och i processen, skapa mer begripliga anteckningar, uppgiftslistor, databaser och wikis.

I detta avseende Àr Notions förmÄga att hjÀlpa dig fÄnga vilken sida som helst frÄn internet till din arbetsyta med hjÀlp av Web Clipper en ganska snygg funktion, speciellt om du anvÀnder plattformen för allt och allt. Sedan nu behöver du inte jonglera mellan appar för att kopiera och klistra in objekt frÄn webben till din Notion-arbetsyta.

SÄ oavsett vad du anvÀnder Notion till rekommenderar vi att du inkluderar Web Clipper som en del av ditt arbetsflöde för att lÀgga till webbklipp till dina Notion-sidor frÄn webben.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK