Bil

Hur man anvÀnder Microsoft Excel Watch Window för formler

Microsoft Excel-logotyp

Trött pÄ att rulla för att se formler och resultat i celler som inte syns? Med Watch Window i Microsoft Excel kan du hÄlla ett öga pÄ dina formler utan att stÀndigt rulla kalkylblad.

TillgÀngligt för alla skrivbordsversioner av Excel, Watch Window Àr ett praktiskt verktyg för att se dina formler med deras platser och resultat. Du kan visa celler i din nuvarande arbetsbok eller en annan som du har öppen, vilket ger dig den flexibilitet du behöver för att hÄlla koll pÄ saker och ting.

LÀgg till celler i ditt bevakningsfönster

Du kan enkelt lÀgga till celler i bevakningsfönstret i ditt nuvarande kalkylblad, och du kan vÀlja de specifika cellerna som innehÄller formler om du vill titta pÄ eller visa alla formler i bladet.

Titta pÄ vissa celler med formler

För att lĂ€gga till specifika celler, markera dem först och öppna sedan fliken Formler. Klicka nu pĂ„ “Bevakningsfönster” i avsnittet Formula Auditing pĂ„ menyfliksomrĂ„det.

Klicka pĂ„ “LĂ€gg till klocka” i bevakningsfönstrets verktygsfĂ€lt.

BekrĂ€fta de celler som du har valt i popup-fönstret LĂ€gg till klocka och tryck pĂ„ “LĂ€gg till”.

Titta pÄ alla celler med formler

Om du föredrar att lÀgga till alla celler som innehÄller formler i ditt ark Àr detta lika enkelt. Med ditt ark aktivt, gÄ till fliken Hem.

Klicka pĂ„ rullgardinsmenyn “Sök och vĂ€lj” i redigeringssektionen pĂ„ menyfliksomrĂ„det och vĂ€lj “Formler.”

Detta markerar alla celler som innehÄller formler i ditt kalkylblad. DÀrifrÄn följer du samma steg som de som anges ovan för att öppna bevakningsfönstret och lÀgga till dessa celler.

AnvÀnd bevakningsfönstret

NÀr du har lagt till celler i bevakningsfönstret kan du se arbetsbokens namn, arknamn, cellnamn, cellreferens, vÀrde och formel för var och en.

Celler i bevakningsfönstret

Det Àr dÄ Watch Window blir sÄ vÀrdefull i stora kalkylblad. Om du behöver se resultatet av en formel (vÀrde), behöver du inte blÀddra igenom ditt aktuella ark, flytta till ett annat eller ens ta fram en annan arbetsbok. Titta bara pÄ bevakningsfönstret.

RELATERAD: Hur man Àndrar cellreferensstilen i Excel

Alla celler som du lÀgger till i bevakningsfönstret kommer att finnas kvar tills du tar bort dem (se nedan). Undantaget Àr nÀr du anvÀnder flera arbetsböcker. Om du till exempel anvÀnder arbetsbok A och har celler frÄn arbetsbok B i bevakningsfönstret, mÄste du hÄlla arbetsbok B öppen. Om du stÀnger den försvinner dessa celler frÄn bevakningsfönstret.

Flytta bevakningsfönstret

Watch Window kan flyttas eller parkeras var du vill i din Microsoft Excel-arbetsbok. Dra bara för att flytta den eller dubbelklicka pÄ dess grÄa omrÄde för att docka den ovanför formelfÀltet.

Dockat bevakningsfönster i Excel

Du kan ocksĂ„ stĂ€nga bevakningsfönstret genom att anvĂ€nda “X” i det övre högra hörnet eller knappen i menyfliksomrĂ„det. NĂ€r du öppnar det igen kommer samma celler som du lade till att vara dĂ€r och vĂ€nta.

Ta bort celler frÄn ditt bevakningsfönster

För att ta bort en cell frĂ„n bevakningsfönstret, markera den i fönstret och klicka pĂ„ “Ta bort bevakning.” Du kan anvĂ€nda din Ctrl-tangent (Kommando pĂ„ Mac) för att markera flera celler i fönstret och sedan trycka pĂ„ “Ta bort Watch.”

Att kunna se celler med formler som inte finns i din omedelbara vy Àr en fantastisk funktion. SÄ kom ihÄg funktionen Watch Window nÀsta gÄng du arbetar med ett lÄngt Microsoft Excel-kalkylblad.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK