Bil

Hur man anvÀnder LinkedIn CV Assistant i Microsoft Word

Microsoft Word-logotyp

CV Àr viktiga för arbetssökande men kan ocksÄ vara svÄra att skapa. Om du vill ha extra hjÀlp med vilka fÀrdigheter du ska inkludera eller hur du bÀst skriver din arbetserfarenhet, kolla in LinkedIn CV Assistant i Microsoft Word.

Resume Assistant Àr tillgÀnglig för Microsoft 365-prenumeranter. Det Àr en funktion i Word för Microsoft 365 pÄ bÄde Windows och Mac. Du kan ocksÄ anvÀnda det med Word online med ditt personliga konto, men inte med ett jobb- eller skolkonto. Verktyget Àr en funktion pÄ engelska.

RELATERAD: Hur man Àndrar sprÄket i Microsoft Word

Aktivera LinkedIn CV Assistant i Word

Du kanske redan har CV-assistenten aktiverad och redo att anvĂ€ndas. För att kontrollera, öppna ett Word-dokument och gĂ„ till fliken Granska. Du bör se knappen för “Resume Assistant” pĂ„ höger sida av menyfliksomrĂ„det.

Om det finns dÀr kan du gÄ vidare till avsnitten nedan. Om du inte ser det kan du aktivera det med bara nÄgra klick pÄ Windows och Mac.

Aktivera Resume Assistant pÄ Windows

Med ett Word-dokument öppet klickar du pĂ„ fliken Arkiv och vĂ€ljer “Alternativ” i det nedre vĂ€nstra hörnet.

GÄ till Arkiv och vÀlj Alternativ

I Word Options-fönstret vĂ€ljer du AllmĂ€nt till vĂ€nster och gĂ„r till LinkedIn-funktioner till höger. Markera rutan för “Aktivera LinkedIn-funktioner i My Office Applications” och klicka pĂ„ OK.

Aktivera LinkedIn-funktioner i Word

Aktivera Resume Assistant pÄ Mac

Med ett Word-dokument öppet klickar du pĂ„ Word > InstĂ€llningar i menyraden. VĂ€lj “AllmĂ€nt”.

I omrĂ„det InstĂ€llningar högst upp avmarkerar du rutan för “StĂ€ng av Resume Assistant”. Du kan sedan stĂ€nga fönstret InstĂ€llningar.

Avmarkera StÀng av Resume Assistant

AnvÀnd LinkedIns CV-assistent i Word

Du kan anvĂ€nda CV-assistenten med ett tomt dokument, befintligt CV eller CV-mall. GĂ„ till fliken Granska och klicka pĂ„ knappen “Resume Assistant” i menyfliksomrĂ„det som visas ovan. Ett sidofĂ€lt öppnas till höger om ditt dokument.

Innan du klickar pĂ„ “Kom igĂ„ng” gör du en anteckning om uttalandet lĂ€ngst ned i sidofĂ€ltet till höger. Om du accepterar och vill fortsĂ€tta, gĂ„ vidare och klicka pĂ„ “Kom igĂ„ng.”

GÄ in i rollen (jobbposition) och eventuellt branschen i motsvarande fÀlt. NÀr du börjar skriva ser du förslag i en rullgardinslista. VÀlj den som passar din situation bÀst.

Ange en roll och bransch

Resten av sidofÀltet kommer att fyllas med anvÀndbar information för ditt CV baserat pÄ positionen och den listade branschen (om du har angett en).

Exempel pÄ arbetslivserfarenhet

FrĂ„n toppen kommer du att se exempel pĂ„ arbetslivserfarenhet frĂ„n LinkedIn. Det hĂ€r Ă€r smĂ„ utdrag av hur du kan formulera dina upplevelser. Klicka pĂ„ “LĂ€s mer” för att göra exakt det för nĂ„got av exemplen.

Exempel pÄ arbetslivserfarenhet

Du kan ocksÄ anvÀnda filtret högst upp i det avsnittet för att begrÀnsa exempel efter toppkunskaper.

ToppfÀrdigheter för befattningen

Nedanför exemplen pÄ arbetslivserfarenhet ser du de bÀsta fÀrdigheterna som behövs för den position du söker. Det hÀr Àr fÀrdigheter som andra arbetssökande inom ditt omrÄde lyfter fram i sina CV.

ToppfÀrdigheter

Det hÀr Àr ett bra sÀtt att fÄ en uppfattning om kompetenspotentialen som arbetsgivare söker. LÀgg till dem i ditt CV om de gÀller dig.

Artiklar som hjÀlper dig att skriva ditt CV

NÀsta i sidofÀltet Àr en lista med artiklar som du kan kolla in för ytterligare hjÀlp. Om du vÀljer en artikel öppnas den i din standardwebblÀsare dÀr du kan lÀsa den i sin helhet.

AnvÀndbara artiklar frÄn LinkedIn

Det hÀr Àr ett bra avsnitt att blÀddra igenom för förslag och rekommendationer nÀr du skriver ditt CV.

Ytterligare sprÄkförbÀttringar

Innan du gÄr över till nÀsta avsnitt finns det en vÀxel som du kan aktivera för mer hjÀlp med ditt CV. Den hÀr redigeraren kontrollerar ditt pÄgÄende CV för saker som stilproblem, olÀmpligt ordsprÄk och mer.

Aktivera sprÄkförbÀttringar

RELATERAD: Hur man skapar en professionell CV i Microsoft Word

Föreslagna jobb

DÀrefter kan du ta en titt pÄ omrÄdet Föreslagna jobb i sidofÀltet. Detta visar öppna positioner, tillsammans med deras titlar, platser, beskrivningar. Utöka avsnittet för att lÀsa mer och se lÀnken för att se jobbet direkt pÄ LinkedIn.

Föreslagna jobb

Besök LinkedIn

Äntligen har du en lĂ€nk för att gĂ„ direkt till LinkedIn och arbeta med din profil. Klicka pĂ„ “Kom igĂ„ng pĂ„ LinkedIn” för att öppna den i din standardwebblĂ€sare.

Med sina exempel, listor och resurser Àr LinkedIns CV-assistent i Word definitivt vÀrt din tid att skriva eller redigera ditt CV. De tvÄ första avsnitten (med exempel och toppfÀrdigheter) Àr de mest anvÀndbara. Men ta en titt pÄ de andra anvÀndbara funktionerna ocksÄ. De kanske bara ger dig det försprÄng du behöver som arbetssökande.

För mer information, ta en titt pÄ de bÀsta och sÀmsta sÀtten att skicka ett CV.

RELATERAD: De bÀsta och sÀmsta sÀtten att skicka ett CV

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK