Bil

Hur man anvĂ€nder iCloud+ “Dölj min e-post” pĂ„ iPhone och iPad

Apple iCloud-logotyp pÄ blÄ bakgrund

Att dela en e-postadress Ă€r riskabelt; det kan leda till att du fĂ„r skrĂ€ppost. För att förhindra det lĂ„ter en funktion som heter “Göm min e-post” pĂ„ iCloud+ dig skapa en unik e-postadress för varje webbplats och vidarebefordra dessa meddelanden till ditt vanliga e-postkonto. SĂ„ hĂ€r anvĂ€nder du det pĂ„ iPhone och iPad.

Vad du behöver

För att anvĂ€nda funktionen “Göm min e-post” behöver du ett iCloud+- eller Apple One-abonnemang. (Till och med 0,99 USD per mĂ„nadsprenumeration fungerar.) Du behöver ocksĂ„ en e-postadress som redan Ă€r instĂ€lld och redo att ta emot e-post pĂ„ din enhet. Dessutom mĂ„ste din iPhone eller iPad köra iOS 15 eller iPadOS 15 (eller senare).

FrÄn och med september 2021 kan du inte hantera iCloud+-funktioner pÄ macOS, men det kommer förmodligen att Àndras med lanseringen av macOS 12 (Monterey), som förvÀntas senare under 2021.

Det Ă€r vĂ€rt att notera att “Göm min e-post” ursprungligen debuterade som en del av tjĂ€nsten “Logga in med Apple” som levererades med iOS 13 2019. Om du inte har ett betalt iCloud+-konto kan du fortfarande anvĂ€nda Dölj min e-post som en del av Logga in med Apple gratis.

RELATERAD: Hur man konverterar en inloggning till “Logga in med Apple”

Hur man skapar en “Göm min e-postadress” pĂ„ iPhone eller iPad

För att anvĂ€nda Hide My Email mĂ„ste du komma Ă„t dina iCloud-alternativ i appen InstĂ€llningar. Öppna först InstĂ€llningar pĂ„ din iPhone eller iPad genom att trycka pĂ„ den grĂ„ kugghjulsikonen.

Högst upp i InstÀllningar trycker du pÄ ditt Apple-ID-namn.

I InstÀllningar trycker du pÄ ditt Apple-ID.

I Apple ID-instĂ€llningarna trycker du pĂ„ “iCloud.”

Tryck pÄ "iCloud".

I iCloud-instĂ€llningarna trycker du pĂ„ “Dölj min e-post”. Om du inte ser det i listan prenumererar du inte pĂ„ iCloud+ eller Apple One.

Tryck pÄ "Dölj min e-post".

DĂ€refter kommer InstĂ€llningar att presentera en potentiell e-postadress som har genererats slumpmĂ€ssigt för dig att granska. Om du inte gillar adressen, tryck pĂ„ “AnvĂ€nd annan adress” och en annan slumpmĂ€ssig e-postadress kommer att genereras. NĂ€r du hittar den du gillar trycker du pĂ„ “FortsĂ€tt”.

Tryck pÄ "FortsÀtt".

PĂ„ nĂ€sta skĂ€rm skriver du in en etikett för adressen du just skapade. Vi föreslĂ„r att du anvĂ€nder namnet pĂ„ tjĂ€nsten du kommer att ge den slumpmĂ€ssiga e-postadressen till (till exempel “Facebook”). Du kan ocksĂ„ göra en anteckning i en textruta under etiketten. NĂ€r du Ă€r klar trycker du pĂ„ “NĂ€sta” i det övre högra hörnet av fönstret.

Ange en etikett för den slumpmÀssiga e-postadressen.

PĂ„ skĂ€rmen “All Set”, kommer InstĂ€llningar att bekrĂ€fta att en unik slumpmĂ€ssig e-postadress har skapats. Tryck pĂ„ “Klar” för att fortsĂ€tta. Efter det kommer du att se adressen du just skapade listad pĂ„ skĂ€rmen “Göm min e-post”.

Om du vill skapa en annan adress, tryck pĂ„ “Skapa ny adress.” Eller om du behöver justera vilken e-postadress dina “Dölj min e-postadress” ska vidarebefordra till, tryck pĂ„ “Vidarebefordra till.”

Tryck pÄ "Vidarebefordra till".

NÀr du har tryckt pÄ kommer du att se en lista över tillgÀngliga e-postadresser. VÀlj den du vill anvÀnda, sÄ kommer den att gÀlla för alla slumpmÀssiga e-postadresser som du har skapat. (För tillfÀllet mÄste alla slumpmÀssiga adresser du skapar vidarebefordra till samma e-postadress.)

Efter det Ă€r du redo att anvĂ€nda din nya e-postadress. NĂ€r en tjĂ€nst ber om din e-postadress, skriv bara in den slumpmĂ€ssiga som tillhandahĂ„lls av Apple. Du kommer att fĂ„ e-postmeddelanden frĂ„n den som vanligt, men med ett undantag: Den kommer att ha “Göm min e-post” listad i fĂ€ltet “Till”.

Ett "Göm min e-post"-testmeddelande.

Observera att om du svarar pĂ„ ett e-postmeddelande som vidarebefordrats frĂ„n “Göm min e-post”, kommer mottagaren att se din vanliga e-postadress, inte den slumpmĂ€ssiga, sĂ„ du kan inte anvĂ€nda den för att dölja din identitet i en tvĂ„vĂ€gskonversation. Apple designade Hide My Email som ett enkelriktat system, mestadels för att skydda mot kommersiell skrĂ€ppost.

RELATERAD: Vad Àr Apple iCloud+?

Hur man tar bort en “Göm min e-postadress” pĂ„ iPhone eller iPad

Om du behöver ta bort eller radera en “Göm min e-postadress” pĂ„ din iPhone eller iPad kan du antingen inaktivera den eller ta bort den helt. HĂ€r Ă€r hur. Öppna först InstĂ€llningar och navigera till Apple ID > iCloud > Dölj min e-post.

Tryck pÄ "Dölj min e-post".

PĂ„ skĂ€rmen “Göm min e-post” trycker du pĂ„ posten för den e-postadress du vill inaktivera eller ta bort.

Tryck pÄ e-postadressen som du vill inaktivera eller radera.

PĂ„ detaljskĂ€rmen för e-postadressen, scrolla ner till botten och vĂ€lj “Inaktivera e-postadress.” BekrĂ€fta sedan igen i popup-fönstret genom att trycka pĂ„ “Avaktivera.”

Tryck pÄ "Avaktivera e-postadress."

Efter det kommer InstĂ€llningar att flytta den inaktiverade e-postadressen till en “Inaktiva adresser”-sektion pĂ„ skĂ€rmen InstĂ€llningar > Apple ID > iCloud > Dölj min e-post. För att Ă„teraktivera adressen senare, tryck pĂ„ dess namn i den listan och vĂ€lj sedan “Återaktivera adress.” För att ta bort “Göm min e-postadress” permanent, tryck pĂ„ “Ta bort adress.”

Tryck pÄ "Ta bort adress".

Efter bekrĂ€ftelse kommer just den “Göm min e-postadress” att raderas. Det kommer inte att pĂ„verka eventuella e-postmeddelanden du har i din inkorg eller nĂ„gra av dina andra e-postkonton eller adresser. Om du behöver ta bort en annan “Göm min e-postadress” upprepar du processen som beskrivs ovan. Lycka till och trevligt mejl!

RELATERAD: Varför Àr e-postspam fortfarande ett problem?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK