Bil

Hur man anvÀnder en HomePod Mini med din Mac

HomePod mini i vittÄpple

HomePod mini Àr en tuff liten smart högtalare som ger en kraft. Om du inte har dedikerade högtalare för din Mac kan den fungera som en anstÀndig högtalare för musik och filmer. SÄ hÀr anvÀnder du en HomePod mini med din Mac.

HomePod mini Àr en AirPlay-högtalare. Det betyder att du kan anvÀnda den som en ljudutgÄng för enheter som stöder AirPlay 1 eller 2. Dessa enheter inkluderar din iPhone, iPad, Apple TV och till och med Mac.

RELATERAD: Intresserad av HomePod mini? HÀr Àr vad du behöver veta

Och eftersom den anvÀnder AirPlay-protokollet Àr processen att anvÀnda den med din Mac inte densamma som för alla gamla Bluetooth-högtalare. Faktum Àr att du inte kan ansluta HomePod mini med Bluetooth alls.

SÄ lÀnge din HomePod mini och din Mac Àr pÄ samma Wi-Fi-nÀtverk kan du anvÀnda HomePod mini som en Mac-högtalare. Du behöver inte anvÀnda samma Apple-ID pÄ bÄda enheterna.

NÀr bÄda Àr pÄ samma Wi-Fi-nÀtverk kommer HomePod mini att dyka upp direkt i valfri AirPlay-meny pÄ din Mac. Detta kan vara i en app som musik eller TV.

Om du kör macOS Big Sur eller senare Àr det bÀsta sÀttet att byta till HomePod mini faktiskt genom att anvÀnda modulen Ljud i kontrollcentret.

För att komma igÄng klickar du helt enkelt pÄ ikonen för kontrollcenter (vÀxlingsknappar) frÄn menyraden. Du hittar den bredvid datum och tid.

Klicka hÀr pÄ AirPlay-knappen frÄn avsnittet Ljud.

VÀlj nu din HomePod mini för att byta till den.

VÀlj HomePod mini frÄn utgÄng

Din Mac kommer att Àndra sin standardhögtalarutgÄng till HomePod. Du kan höja eller sÀnka volymen med skjutreglaget eller mediekontrollerna pÄ tangentbordet.

Om du planerar att göra detta ofta kan det hjÀlpa att lÀgga till ljudmodulen direkt i kontrollcentret.

Öppna kontrollcentret, klicka pĂ„ modulen Ljud och dra den till menyraden.

Dra ljudmodulen till menyraden

Om du nu vÀljer ljudknappen frÄn menyraden kan du byta till HomePod mini.

VÀlj HomePod mini frÄn Ljud i menyraden

Om du vill sluta anvÀnda HomePod mini, gÄ tillbaka till Ljud-menyn och vÀxla tillbaka till de interna högtalarna.

Byt tillbaka till interna högtalare

För macOS Catalina eller Àldre Àr processen att byta till HomePod mini densamma, men det visuella grÀnssnittet Àr annorlunda.

Om du klickar pÄ knappen Ljud i menyraden visas alla tillgÀngliga enheter. VÀlj bara HomePod mini för att byta till den.

Streama till HomePod via AirPlay frÄn en Mac

Om du inte hittar knappen Ljud i menyraden kan du aktivera den frĂ„n SysteminstĂ€llningar. GĂ„ till SysteminstĂ€llningar > Ljud och klicka pĂ„ bockmarkeringen bredvid alternativet “Visa volym i menyraden”.


Ny pÄ kontrollcentret? SÄ hÀr kan du anpassa kontrollcentret pÄ din Mac.

RELATERAD: Hur man anpassar kontrollcentret pÄ Mac

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK