Bil

Hur man anvÀnder Discord för att titta pÄ filmer med vÀnner

Discord-appen pÄ en iPhone och datorPostmodern Studio/Shutterstock

Discord Àr en utmÀrkt, gratis chattapplikation som kan anvÀndas av alla och inte bara för spelare. Du kan anvÀnda Discords Go Live-funktion för att streama Netflix (eller annan videokÀlla) och titta pÄ filmer med dina vÀnner. SÄ hÀr fungerar det.

Innan du börjar mÄste du uppdatera din Discord-app pÄ din Windows 10 PC eller Mac, skapa en ny Discord-server och bjuda in dina vÀnner att gÄ med i den.

RELATERAD: De 10 bÀsta filmerna pÄ Netflix 2022

Hur man lÀgger till en webblÀsare eller Netflix-app som ett spel för att discord

Discord upptÀcker och anvÀnder inte din Netflix-strömningskÀlla (webblÀsaren eller appen) automatiskt. Du mÄste lÀgga till det som ett spel i Discord och hÄlla det aktivt nÀr du vill strömma en film eller ett TV-program.

Starta Discord-appen och klicka pÄ kugghjulsikonen i det nedre vÀnstra hörnet bredvid ditt Discord-anvÀndarnamn.

AnvÀndarinstÀllningar i Discord

NĂ€r instĂ€llningarna öppnas, klicka pĂ„ fliken “Spelaktivitet” till vĂ€nster under rubriken “SpelinstĂ€llningar”.

Spelaktivitet under SpelinstÀllningar

I den högra rutan klickar du pĂ„ hyperlĂ€nken “LĂ€gg till” bredvid texten “Ser inte ditt spel” för att visa rullgardinsmenyn för att lĂ€gga till webblĂ€saren.

LĂ€gg till ett nytt spel i spelaktiviteten

Klicka pÄ nedÄtpilen för att visa listan över appar som Discord kan upptÀcka. VÀlj den webblÀsare (Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox) som du vill anvÀnda för att strömma video.

VÀlj WebblÀsare frÄn rullgardinsmenyn

Notera: Du mÄste hÄlla den relevanta webblÀsaren igÄng i bakgrunden för att se den pÄ rullgardinsmenyn i Discord.

NĂ€r du har valt en webblĂ€sare klickar du pĂ„ knappen “LĂ€gg till spel” för att lĂ€gga till det som ett spel pĂ„ din server.

LĂ€gg till spelknapp i Discord

Baserat pĂ„ det alternativ du vĂ€ljer kommer Discord att vĂ€lja det och visa en “Now playing”-etikett under den.

WebblÀsare vald som Spelar nu i Discord

Tryck pÄ Esc-tangenten för att lÀmna menyn InstÀllningar. Innan du fortsÀtter, lÄt oss inaktivera hÄrdvaruaccelerationen i webblÀsaren du valde för att streama Netflix.

Inaktivera hÄrdvaruacceleration i webblÀsaren

NÀr du anvÀnder Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge för att streama Netflix eller en annan videoplattform, mÄste du stÀnga av hÄrdvaruaccelerationen. Annars kommer Discord-appströmmen bara att visa en svart skÀrm för tittarna.

Google Chrome

I Chrome klickar du pĂ„ menyikonen med tre punkter i det övre högra hörnet av fönstret och vĂ€ljer sedan “InstĂ€llningar”.

InstÀllningar i Google Chrome-menyn

Scrolla ner för att klicka pĂ„ “Avancerat”.

Avancerade instÀllningar i Chrome

Navigera till avsnittet System och stĂ€ng av instĂ€llningen “AnvĂ€nd hĂ„rdvaruacceleration nĂ€r tillgĂ€nglig”. Klicka sedan pĂ„ “Starta om” för att starta om webblĂ€saren.

StÀng av hÄrdvaruacceleration i Chrome

Microsoft Edge

Om du planerar att anvÀnda Microsoft Edge, starta upp den och klicka pÄ menyikonen med tre punkter som finns i det övre högra hörnet av fönstret.

VĂ€lj “InstĂ€llningar”.

InstÀllningar i Microsoft Edge-menyn

VĂ€lj sedan “System” frĂ„n den vĂ€nstra navigeringsrutan.

System i Microsoft Edge-instÀllningar

FrĂ„n den högra rutan, stĂ€ng av instĂ€llningen “AnvĂ€nd hĂ„rdvaruacceleration nĂ€r tillgĂ€nglig” och tryck sedan pĂ„ “Starta om” för att tillĂ€mpa Ă€ndringarna.

Inaktivera hÄrdvaruacceleration i Microsoft Edge

Mozilla Firefox

Starta Firefox och klicka pÄ menyikonen med tre barer i det övre högra hörnet av fönstret.

FrĂ„n menyn klickar du pĂ„ “Alternativ”.

Alternativ i Firefox-menyn

Rulla ned till avsnittet Performance tills du ser kryssrutan för “AnvĂ€nd rekommenderade prestandainstĂ€llningar” och avmarkera den. Det avslöjar en annan kryssruta för “AnvĂ€nd hĂ„rdvaruacceleration nĂ€r tillgĂ€nglig.” Avmarkera den rutan ocksĂ„.

Inaktivera hÄrdvaruacceleration i Firefox

Hur man streamar Netflix och skÀrmdelning med Discord

NÀr du har gjort de nödvÀndiga Àndringarna i din webblÀsare öppnar du Netflix i den webblÀsare du vÀljer. Logga in och spela upp valfri video.

GÄ sedan till Discord-servern som du skapade för att streama Netflix för att titta pÄ filmer med dina vÀnner. Klicka pÄ skÀrmdelningsikonen precis ovanför anvÀndarinstÀllningarna för att justera strömmens videoinstÀllningar.

Strömknapp i Discord

InstÀllningsfönstret för skÀrmdelning kommer att dyka upp. Appen vÀljer automatiskt 720p-upplösning, tillsammans med en bildhastighet pÄ 30 bilder per sekund.

InstÀllningar för skÀrmdelning

Du mÄste registrera dig och anvÀnda ett Discord Nitro-konto för att lÄsa upp en högre bildhastighet (60fps) och 1080p-upplösning för din stream. Denna premiumtjÀnst kostar $9,99 per mÄnad.

RELATERAD: Vad Àr Discord Nitro och Àr det vÀrt att betala för?

DĂ€refter vĂ€ljer du röstkanalen som du vill strömma till och trycker pĂ„ knappen “Go Live” lĂ€ngst ner till höger i fönstret.

VÀlj Voice Channel och tryck pÄ Go Live-knappen i Discord

Detta kommer att starta liveströmningen av Netflix-filmen med den webblÀsare eller app du valde. Discord kommer att visa en liten förhandsvisning av strömmen i Discord-appens fönster.

Din Netflix-strömningsförhandsvisning

Be sedan dina vÀnner att gÄ med i livestreamen genom att klicka pÄ ditt Discord-namn under respektive servers aktiva röstkanal. SÄ hÀr kommer Netflix-strömmen att visas i dina vÀnners Discord-app.

Netflix View from Friends' Discord

Det Àr allt. Du och dina vÀnner kan njuta av att titta pÄ samma Netflix-filmer och TV-program över din Discord-server.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK