Bil

Hur man Ängrar (och gör om) pÄ en Windows-dator

Windows Ångra-pilen

Om du har gjort ett misstag pĂ„ din Windows 10- eller Windows 11-dator och vill gĂ„ tillbaka ett steg Ă€r det enkelt att anvĂ€nda det inbyggda “Ångra”-kommandot. PĂ„ samma sĂ€tt kan du ibland ocksĂ„ utföra en “Gör om”-Ă„tgĂ€rd för att Ă„terstĂ€lla det du just Ă„ngrat. SĂ„ hĂ€r utför du bĂ„da Ă„tgĂ€rderna.

Hur man Ängrar och (ibland) gör om med tangentbordet

NÀstan alla Windows-appar stöder Ätminstone en enkel Ängra i ett steg. För att Ängra en ÄtgÀrd du just utförde i Windows, tryck pÄ Ctrl+Z pÄ tangentbordet.

(Alternativt kan du ibland trycka pÄ Alt+Backsteg för att Ängra ocksÄ.)

För att Ängra i Windows, tryck pÄ Ctrl+Z pÄ tangentbordet.ojovago/Shutterstock.com

Vissa program (som Adobe Photoshop och Microsoft Office) stöder flera steg av Ångra, vilket tar dig tillbaka ytterligare ett steg varje gĂ„ng du utför kommandot Ångra. Om sĂ„ Ă€r fallet kan du fortsĂ€tta att trycka och slĂ€ppa Ctrl+Z för att gĂ„ tillbaka sĂ„ mĂ„nga steg som du behöver.

I mĂ„nga applikationer – som Microsoft Office-appar – kan du ocksĂ„ trycka pĂ„ Ctrl+Y eller F4 pĂ„ tangentbordet för att göra om Ă„tgĂ€rden du just Ă„ngrade.

För att göra om i vissa Windows-appar, tryck pÄ Ctrl+Y pÄ tangentbordet.ojovago/Shutterstock.com

Till skillnad frĂ„n pĂ„ en Mac Ă€r Ă„tgĂ€rden “Gör om” inte universellt implementerad i Windows. Du mĂ„ste experimentera och se vilka applikationer som stöder det.

Hur man Ängrar och gör om med en meny eller ett verktygsfÀlt

I mĂ„nga appar som har en klassisk “Arkiv / Redigera”-menyrad överst i fönstret kan du utföra en Ångra genom att klicka pĂ„ “Redigera” och vĂ€lja “Ångra” i menyn som visas.

PĂ„ samma sĂ€tt placerar vissa appar ett “Gör om”-alternativ precis under “Ångra” i “Redigera”-menyn (som du ofta ser pĂ„ en Mac). Men den klassiska menyraden Arkiv / Redigera blir svĂ„rare att hitta i Windows. IstĂ€llet innehĂ„ller vissa appar som Microsoft Word (och andra Office-appar) speciella Ångra och Gör om verktygsfĂ€ltsknappar.

För att utföra en Ångra i Office-appar, klicka pĂ„ den böjda, vĂ€nsterpekande pilen i snabbĂ„tkomstverktygsfĂ€ltet högst upp i fönstret.

"Ångra"-knappen i snabbĂ„tkomstfĂ€ltet i Word 365.

För att utföra en göra om som ÄterstÀller det du gjorde Ängrat, klicka pÄ Gör om-knappen i verktygsfÀltet SnabbÄtkomst, som ser ut som en krokad pil som pekar Ät höger.

"Gör om"-knappen i snabbÄtkomstfÀltet i Word 365.

Andra appar med olika verktygsfĂ€ltsgrĂ€nssnitt kommer sannolikt att ha olika design för sina Ă„ngra- eller gör om-knappar. Leta i allmĂ€nhet efter en böjd pil som pekar Ă„t vĂ€nster för “Ångra”. Du kan ocksĂ„ prova att högerklicka i ett textinmatningsomrĂ„de och leta efter alternativet “Ångra”. Eller, nĂ€r allt annat misslyckas, försök att trycka pĂ„ Ctrl+Z pĂ„ tangentbordet. Lycka till!

RELATERAD: Hur man Ängrar (och gör om) pÄ Mac

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK