Bil

Hur man aktiverar vertikala flikar pÄ Microsoft Edge

Microsoft har skapat en Vertical Tabs-funktion för deras Edge-webblÀsare som gör alla andra flikar pÄ skam. Jack Wallen visar hur du aktiverar det.

Jag ska erkÀnna att Microsoft Edge inte Àr min webblÀsare att vÀlja pÄ, men hur deras nya grÀnssnitt hanterar flikar gör det lite utmanande att inte vilja hoppa pÄ just den tÄget. Allvarligt talat, den nya Edge Vertical Tabs-funktionen Àr sÄ bra. Innan du hÄnar Àr det inte bara ett sÀtt att flytta flikarna frÄn toppen till den vÀnstra kanten av webblÀsaren, det Àr lite mer Àn sÄ.

Öppen kĂ€llkod: MĂ„ste lĂ€sa tĂ€ckning

Med möjligheten att snabbt öppna och stÀnga funktionen Vertical Tabs, kan den tilltala ett brett spektrum av anvÀndare. Funktionen Vertical Tab placerar dina fÀstade flikar pÄ den perfekta platsen och gör det mycket enkelt att vÀlja öppna flikar, skapa nya flikar, flytta flikar och nÀstan alla andra ÄtgÀrder du kan vidta med flikar.

SER: AnstÀllningssats: Applikationsingenjör (TechRepublic Premium)

PÄ grund av den vertikala placeringen Àr det mycket lÀttare att veta vilken webbplats som Àr kopplad till vilken flik. Jag varnar dig: att testa Edge Vertical Tab-funktionen kan fÄ dig att överge din standardwebblÀsare.

LÄt mig visa dig hur du fÄr detta att fungera.

Hur man aktiverar vertikala flikar

  1. Öppna Microsoft Edge och klicka pĂ„ de tre horisontella prickarna i det övre högra hörnet av fönstret.
  2. Klicka pÄ InstÀllningar och sedan pÄ Utseende.
  3. I det resulterande fönstret klickar du pÄ PÄ/Av-reglaget för Visa vertikala flikar-knappen sÄ att det Àr i PÄ-lÀget. Vid det hÀr laget kommer din fliklista att visas till vÀnster i fönstret. Tillsammans med dessa flikar ser du en ny knapp högst upp i sidofÀltet pÄ flikarna. Den hÀr lilla svarta flikikonen (med en uppÄtriktad pil) lÄter dig vÀxla frÄn den vertikala flikens anvÀndargrÀnssnitt till standardgrÀnssnittet.
  4. Klicka pÄ samma knapp igen och du Àr tillbaka till de vertikala flikarna.

Och det Àr allt som finns för att aktivera Microsoft Edge Vertical Tabs. NÀr du vÀl börjat anvÀnda den hÀr versionen av flikar kanske du inte vill gÄ tillbaka. Du har blivit varnad.

Prenumerera pÄ TechRepublics How To Make Tech Work pÄ YouTube för alla de senaste tekniska rÄden för affÀrsproffs frÄn Jack Wallen.

Bild: iStockphoto/RobertAx

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK