Bil

Hur du tystar din Android-telefon automatiskt under laddning

tysta telefonen under laddning

Om du Àr som de flesta andra laddar du telefonen medan du sover. IstÀllet för att manuellt vÀxla din Android-telefon till tyst lÀge varje kvÀll, visar vi dig hur du automatiskt tystar den medan den laddas.

Tyst lĂ€ge pĂ„ de flesta Android-enheter blockerar inte larm, vilket Ă€r bra om du tystar telefonen medan du sover. Men vi kan bĂ€ttre Ă€n sĂ„. Med “Stör ej”-lĂ€get kan du tysta telefonen medan den laddas och fortfarande fĂ„ viktiga meddelanden.

Google Clock-appen innehĂ„ller en uppsĂ€ttning verktyg under fliken “SĂ€ngdags”. Om du har en Google Pixel-telefon eller en ganska ny Android-enhet, finns det en god chans att du har ytterligare lĂ€ggdagsalternativ med “Digitalt vĂ€lbefinnande.”

RELATERAD: Hur man varvar ner pÄ natten med lÀggdagslÀge för Android

Ladda först ned Google Clock-appen frÄn Play Butik om du inte redan har den.

Google Clock-appen i Play Butik.

Öppna appen “Klocka” och tryck sedan pĂ„ “SĂ€ngtid” i det nedre verktygsfĂ€ltet.

Tryck pÄ "SÀngdags".

VĂ€lj sedan “Kom igĂ„ng”.

Tryck pÄ "Kom igÄng" i appen "SÀngdags".

Den kommer att be dig skapa ett vÀckningslarm. Tryck pÄ minus (-) och plus (+) ikonerna för att vÀlja en tid. Tryck pÄ de dagar i veckan du vill anvÀnda alarmet.

Tryck pÄ minus- och plustecknen för att stÀlla in en alarmtid och tryck sedan pÄ de dagar i veckan du vill anvÀnda den.

Det finns nĂ„gra ytterligare alternativ pĂ„ den hĂ€r sidan om du skapar ett larm, men för den hĂ€r guidens syften behöver vi bara vĂ€lja en vĂ€ckningstid. Tryck pĂ„ “Hoppa över” nĂ€r du Ă€r klar med detta steg.

hoppa över att stÀlla ett alarm

Klocka-appen kommer nu att be dig stÀlla in en lÀggtid. Som tidigare, anvÀnd minus (-) och plus (+) ikonerna för att justera tiden och tryck sedan pÄ veckodagarna du vill att detta ska intrÀffa.

Tryck pÄ minus- och plustecknen för att stÀlla in den tid du vill att din enhet ska tystas och tryck sedan pÄ veckodagarna som du vill att detta ska ske.

Nu, om din enhet har digitalt vĂ€lbefinnande, kommer du att se “SĂ€ngdagslĂ€ge” pĂ„ den hĂ€r skĂ€rmen. Det Ă€r hĂ€r vi tystar din telefon under laddning. VĂ€lj alternativet.

Tryck pÄ "SÀngdagslÀge".

Tryck pĂ„ “Medan du laddar vid sĂ€nggĂ„endet” dĂ€r du kommer att se vĂ€cknings- och lĂ€ggtiderna som vi valde i de föregĂ„ende stegen.

medan du laddar vid lÀggdags

Under det vill du vĂ€xla till “Stör ej.” Detta sĂ€kerstĂ€ller att aviseringar tystas medan din telefon Ă€r ansluten under det valda tidsfönstret.

SlÄ pÄ "Stör ej" under lÀggdagslÀge.

Det Àr allt vi behöver just nu. Tryck pÄ bakÄtpilen uppe till vÀnster för att ÄtergÄ till föregÄende skÀrm.

Tryck pÄ bakÄtpilen nÀr du Àr klar i "SÀngdagslÀge" meny.

VĂ€lj “Klar”-knappen för att avsluta.

tryck pÄ klar för att avsluta

För att fÄ ut det bÀsta av den hÀr funktionen bör du se till att du har instÀllt lÀget Stör ej. TyvÀrr skiljer sig denna process mycket Ät mellan olika enheter, men vi har en guide för Google Pixel-telefoner.

Med alla dessa instÀllningar som fungerar tillsammans kommer din telefon att tystas pÄ natten nÀr du laddar den, men viktiga aviseringar kommer fortfarande fram. Det Àr en win/win-situation.

RELATERAD: SÄ hÀr stÀller du in Stör ej pÄ Google Pixel-telefoner

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK