Bil

Hur du snabbt hittar din Mac-musmarkör genom att skaka

En skakande gigantisk mac-musmarkör pÄ en blÄ bakgrund.

Med sÄ stora skÀrmar nuförtiden Àr det lÀtt att tappa koll pÄ en sÄ liten muspekare. Lyckligtvis introducerade Apple ett snabbt sÀtt att visuellt lokalisera markören 2015. SÄ hÀr anvÀnder du den.

Om du har tappat bort muspekarpilen pÄ skÀrmen, skaka snabbt fingret med musen eller styrplattan fram och tillbaka. Markören kommer tillfÀlligt att vÀxa sig mycket större pÄ skÀrmen, vilket gör dess plats mer visuellt uppenbar.

NÀr du slutar skaka kommer markören att ÄtergÄ till normal storlek. Den hÀr funktionen fungerar i alla versioner av macOS, frÄn och med macOS 10.11 El Capitan. Vi testade det ocksÄ pÄ macOS 11.0 Big Sur.

SĂ„ hĂ€r inaktiverar du muspekaren “Skaka för att hitta”.

Att skaka markören för att hitta den Àr en praktisk funktion, men om du av misstag aktiverar den för ofta och tycker att den Àr irriterande Àr den lÀtt att inaktivera.

Öppna bara SysteminstĂ€llningar genom att klicka pĂ„ Apple-menyn och vĂ€lja “SysteminstĂ€llningar”. Navigera till “TillgĂ€nglighet” och klicka sedan pĂ„ “Visa” i sidofĂ€ltet. PĂ„ fliken “Markör”, avmarkera “Skaka muspekaren för att hitta.”

För att inaktivera funktionen skaka för att hitta muspekare i macOS, avmarkera "Skaka muspekare för att hitta."

Efter det, avsluta SysteminstĂ€llningar, och du kommer inte ha fler överraskande jĂ€ttemusmarkörer. Att Ă„teraktivera det Ă€r lika enkelt som att Ă„tervĂ€nda till det hĂ€r alternativet och markera rutan “Skaka muspekaren för att hitta” igen.

Hur du permanent ökar storleken pÄ din muspekare

Om du ofta tappar muspekaren kan du göra pekaren större permanent. Öppna bara SysteminstĂ€llningar, klicka pĂ„ “TillgĂ€nglighet” och vĂ€lj sedan “Visa” i sidofĂ€ltet.

Under fliken “Markör” anvĂ€nder du skjutreglaget “Markörstorlek” för att öka eller minska storleken pĂ„ din muspekare.

För att göra din Mac-muspekare större, anvÀnd skjutreglaget "Markörstorlek".

NĂ€r du har stĂ€llt in hur du vill ha det, stĂ€ng SysteminstĂ€llningar, sĂ„ kommer markören alltid att vara i den storleken. Det kĂ€nns bra att kunna se det igen—ingen skakning krĂ€vs!

RELATERAD: Hur man gör muspekaren större eller mindre pÄ din Mac

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK