Bil

Hur du ökar din konversationsvolym medan du bÀr AirPods i iOS 15

Att höra samtal med hörlurar i eller i en högljudd miljö kan vara svÄrt. AnvÀnd Conversation Boost-funktionen pÄ AirPods Pro för att förstÀrka rösten för personen som talar direkt framför dig.

Bild: Apple

AirPods har fortsatt att förvÄna sina Àgare. Först introducerades som kompakta trÄdlösa Bluetooth-örsnÀckor, förvandlades produktlinjen snabbt och lade till fler funktioner som Siri-stöd för att omedelbart söka efter den digitala assistenten var du Àn befinner dig, för att nu lÀgga till hörselfunktioner för att stödja de som Àr hörselskadade eller bara behöver extra hjÀlp att höra konversationer över deras ljud.

MÄste lÀsa Apple-bevakning

SER: M1 MacBook Pro vs M1 iPad Pro: Vilket Àr snabbast i den verkliga vÀrlden? (gratis PDF) (TechRepublic)

Conversation boost Ă€r en ny funktion som introducerades i slutet av 2021 pĂ„ AirPods Pro genom en firmwareuppdatering och iOS 15 mjukvaruuppdatering som gör att din AirPods Pro kan anvĂ€nda de strĂ„lbildande mikrofonerna som finns i dem för att öka volymen frĂ„n personen som pratar direkt framför dig , “boosta” konversationen till en högre nivĂ„ och gör att du lĂ€ttare kan höra vad de sĂ€ger över ljud eller en trĂ„ng miljö (sĂ€rskilt praktiskt om du inte kan höra en konversation med lĂ€gre volym).

SÄ hÀr aktiverar du Conversation Boost pÄ dina AirPods

För att anvÀnda den hÀr funktionen mÄste din AirPods Pro uppdateras till firmware 4A400 eller senare. Du kan inte uppdatera AirPods manuellt, men du kan kontrollera deras version i appen InstÀllningar under AllmÀnt | Om | AirPods. För att bÀttre sÀkerstÀlla att din AirPods Pro kommer att fÄ uppdateringen om de inte redan har den, gör följande steg:

 • Se till att din AirPods Pro Ă€r fulladdad och i sitt laddningsfodral
 • Placera din iPhone i nĂ€rheten pĂ„ laddaren
 • Se till att din iPhone har en internetanslutning och har uppdaterats till den senaste versionen av iOS
 • Se till att Bluetooth Ă€r aktiverat pĂ„ din iPhone

SÄ smÄningom kommer din iPhone att mÀrka AirPods, kontrollera firmware och utföra en uppdatering automatiskt.

Bild A

Aktivering av konversationsboost krÀver att Transparency Mode Àr aktiverat pÄ din AirPods Pro först. Bild: Cory Bohon/TechRepublic

Utför dessa steg för att aktivera funktionen:

 1. Öppna appen InstĂ€llningar
 2. Navigera till TillgÀnglighet | Ljud/Bild | Hörlursboende
 3. Aktivera funktionen Headphone Accommodations genom att slĂ„ PÅ reglaget
 4. Rulla ned till “TransparenslĂ€ge” och tryck pĂ„ det
 5. SlĂ„ PÅ “Transparency”.
 6. StĂ€ll omkopplaren bredvid “Konversationsboost” till PÅ (Bild A)

För att Conversation Boost ska fungera mÄste du ha Transparency Mode aktiverat pÄ din AirPods Pro. TransparenslÀge anvÀnder mikrofonerna pÄ din AirPods Pro för att lÄta dina omgivningsljud förstÀrkas och kopplas in med ditt ljud för att göra dig mer medveten om din omgivning.

SÄ hÀr lÀgger du till hörselfunktioner i Control Center pÄ dina AirPods

Samma reglage för att aktivera konversationsförstÀrkning i appen InstÀllningar kan ocksÄ lÀggas till i Kontrollcenter för enklare Ätkomst. Först mÄste du lÀgga till hörselobjektet i Control Center genom att göra dessa steg:

 1. Öppna appen InstĂ€llningar
 2. Navigera till Kontrollcenter
 3. Tryck pÄ +-knappen bredvid hörselobjektet

NÀr detta har aktiverats öppnar du kontrollcentret genom att svepa nedÄt frÄn toppen av skÀrmen pÄ höger sida för enheter med Face ID (eller frÄn botten uppÄt pÄ enheter med Touch ID).

NÀr du gör detta trycker du pÄ hörselknappen (ser ut som ett öra), scrollar sedan ned till Conversation Boost för att slÄ pÄ eller av funktionen med ett enda tryck (Bild B).

Bild B

Du kan enkelt slÄ pÄ eller av Conversation Boost inuti kontrollcentret genom att lÀgga till hörselobjektet. Bild: Cory Bohon/TechRepublic.

Conversation Boost Ă€r en fantastisk funktion att aktivera om du arbetar i en kontorsmiljö dĂ€r du behöver föra konversationer medan du bĂ€r hörlurar, eller i mĂ„nga olika scenarier. Även om du inte lĂ„ter det vara pĂ„ hela tiden Ă€r det en bra funktion att bekanta dig med och veta hur man aktiverar nĂ€r det behövs.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK