Bil

Hur du manuellt roterar din iPhone eller iPad-skärm utan att luta

En Apple-logotyp med en rotationslogotyp runt den

Ibland kan du behöva rotera din iPhone eller iPads skärm utan att fysiskt luta enheten. Kanske är din rotationssensor trasig eller så är det fysiskt omöjligt. I så fall finns det en väg runt det. Här är hur.

En tillgänglighetsfunktion inbyggd i iPhone och iPad som heter AssistiveTouch ger en genvägsmeny som låter dig simulera fysiska rörelser, gester och knapptryckningar från ett centraliserat gränssnitt. En av dess funktioner inkluderar att ändra skärmorienteringen utan att du behöver flytta din iPhone eller iPad fysiskt.

RELATERAD: Hur man använder en iPhone med en trasig hemknapp

För att använda AssistiveTouch för att rotera skärmen måste du först aktivera den. För att göra det, öppna Inställningar på din iPhone eller iPad.

I Inst√§llningar v√§ljer du “Tillg√§nglighet”.

Tryck på Tillgänglighet i Inställningar på iPhone eller iPad

I “Tillg√§nglighet” trycker du p√• “Touch”.

Tryck på Touch i Inställningar på iPhone eller iPad

I Touch-inst√§llningar trycker du p√• “AssistiveTouch.”

Tryck på "AssistiveTouch".

I “AssistiveTouch” trycker du p√• knappen bredvid “AssistiveTouch” f√∂r att sl√• p√• den.

Slå på "AssistiveTouch"-omkopplaren.

När du vänder reglaget bredvid AssistiveTouch kommer en speciell knapp (som ser ut som en rundad grå rektangel med en vit cirkel i mitten) att dyka upp nära skärmens kant.

AssistiveTouch-knappen som den ses på en iPhone.

Avsluta Inställningar och öppna appen som du vill rotera. Du kommer att märka att AssistiveTouch-knappen stannar kvar på skärmen och blir genomskinlig när den inte används. Du kan dra den runt kanten på skärmen med fingret om du vill flytta den.

N√§r du √§r redo att rotera sk√§rmen trycker du en g√•ng p√• AssistiveTouch-knappen. En svart fyrkantig meny med rundade h√∂rn visas p√• sk√§rmen. Tryck p√• “Enhet”.

I AssistiveTouch-menyn trycker du på "Enhet".

AssistiveTouch-menyn kommer att √§ndras och presentera en ny upps√§ttning alternativ. Tryck p√• “Rotera sk√§rm”.

I AssistiveTouch-menyn trycker du på "Rotera skärm".

√Öterigen kommer AssistiveTouch-menyn att √§ndras, denna g√•ng presenterar du fyra rotationsalternativ. Observera att detta √§r fyra absoluta sk√§rmpositioner. De √§r inte relativa till den aktuella sk√§rmpositionen (Du kan till exempel inte forts√§tta att trycka p√• “H√∂ger”-rotationsknappen f√∂r att forts√§tta att rotera sk√§rmen √•t h√∂ger.).

Tryck på det rotationsalternativ som du vill använda.

Välj ett rotationsalternativ från AssistiveTouch-menyn.

När du har tryckt på kommer skärmen att rotera till den positionen. För att ändra tillbaka kan du använda alternativet AssistiveTouch > Enhet > Rotera skärm igen eller helt enkelt rotera din enhet fysiskt tills orienteringen återställs.

Om du vill låsa skärmorienteringen så att den inte ändras genom att fysiskt flytta din enhet, öppna Kontrollcenter och tryck på orienteringslåsknappen (som ser ut som en cirkulär pil med ett lås inuti).

iPhone och iPad skärmorienteringslåsknappar i Kontrollcenter

Efter det, st√§ng Kontrollcenter, och din iPhone eller iPads sk√§rm f√∂rblir roterad precis som du vill ha den ‚Äď inga fysiska r√∂relser kr√§vs!

RELATERAD: Hur du låser din iPhone eller iPads skärmorientering

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK