Blogg

Hur du lÀgger till din kalender i utgÄende e-post i Microsoft Outlook

Portland, OR, USA - 10 februari 2022: NÀrbild av Microsoft Outlooks inkorgswebbsida med snabbÄtkomstverktygsfÀlt som visar programikoner för Att göra, Word, Excel och Powerpoint, pÄ en bÀrbar MacBook-dator.Bild: Tada Images/Adobe Stock

Har du nÄgonsin tillbringat mycket tid fram och tillbaka med att antingen lÀmna röstmeddelanden eller skicka flera e-postmeddelanden för att försöka vÀlja en tidpunkt för att trÀffa nÄgon? NÀr du vÀljer en bra tid för dig har den andra personen redan schemalagt den tiden med nÄgon annan. Det Àr trÄkigt och vÀrdelöst, eftersom du faktiskt kan skicka din Microsoft Outlook kalender till nÄgon utanför din organisation, och mottagaren behöver inte anvÀnda Outlook för att visa din kalender.

SER: Windows-, Linux- och Mac-kommandon som alla behöver kÀnna till (gratis PDF) (TechRepublic)

I den hÀr handledningen kommer jag att visa dig flera sÀtt att finjustera din tillgÀnglighet nÀr du skickar din kalender till nÄgon utanför din organisation. PÄ sÄ sÀtt ser mottagaren bara det du vill att de ska se. Det hÀr Àr inte ett alternativ till att dela din kalender med nÄgon i din organisation. Men om det alternativet saknas eller tillfÀlligt inte Àr tillgÀngligt kan du maila kalendern istÀllet.

MÄste lÀsa Windows-tÀckning

Jag anvÀnder Microsoft 365 skrivbordet pÄ ett Windows 10 64-bitarssystem, men du kan anvÀnda Àldre versioner. Det finns ingen demonstrationsfil, eftersom du inte behöver nÄgon.

Hur du lÀgger till din kalender i ett e-postmeddelande i Outlook

Det första steget för att skicka din kalender till nÄgon utanför din organisation Àr att skapa ett e-postmeddelande och bifoga din kalender.

Du kommer inte att tro hur enkelt detta Ă€r: Öppna ett nytt tomt e-postmeddelande för att initiera kontakten, eller öppna ett befintligt e-postmeddelande frĂ„n personen du vill trĂ€ffa för att svara. Fyll i lĂ€mpliga fĂ€lt, sĂ„som e-postadress och Ă€mne. NĂ€r du Ă€r redo att bifoga din kalender klickar du pĂ„ fliken Infoga. Klicka pĂ„ Kalender i gruppen Inkludera.

Bild A visar den resulterande dialogrutan. Du kan acceptera alla standardinstÀllningar, men du vill förmodligen inte göra det.

Bild A

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. Microsoft Outlook lÄter dig vÀlja vad en mottagare ser nÀr de skickar e-post till din kalender.

Hur man e-postar en specifik kalender i Outlook

Det första alternativet Ă€r en rullgardinsmeny som visar alla dina kalendrar. Som du kan se i Bild B, jag har Outlooks standardkalender och en som anvĂ€nder mitt namn — det Ă€r den jag vill skicka. Du kanske bara har ett e-postkonto eller sĂ„ kanske du har flera, sĂ„ var noga med att skicka lĂ€mplig kalender.

Bild B

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. VĂ€lj en kalender.

Hur man stÀller in ett datumintervall för kalendern i Outlook

Den andra rullgardinsmenyn lÄter dig bestÀmma de kalenderdatum som du vill skicka. Det finns flera alternativ hÀr, som du kan se i Bild C.

Bild C

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. VĂ€lj ett datumintervall.

Idag Àr standard, men det finns andra alternativ, inklusive Ange datum. NÀr du vÀljer det hÀr sista alternativet visar Outlook tvÄ datumkontroller: Start och Slut. AnvÀnd dessa tvÄ kontroller för att skicka en anpassad tidsperiod, som visas i Bild D.

LĂ€gg mĂ€rke till att End-kontrollen Ă€r som standard en mĂ„nad senare Ă€n den aktuella mĂ„naden. Se till att vĂ€lja rĂ€tt mĂ„nad — anta inte att det Ă€r samma mĂ„nad i Start-kontrollen.

Bild D

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. VĂ€lj en specifik tidsperiod.

Hur man vÀljer kalenderdetaljer skickade i Outlook

NÀsta alternativ lÄter dig bestÀmma vad mottagaren ska se i din kalender. Som du kan se i Bild Edu kan skicka allt till endast tillgÀngliga tider.

Att skicka din fullstÀndiga kalender, om du inte begÀr det, Àr förmodligen inte en bra idé. Det visar inte bara allt, inklusive privata möten, utan det kommer att övervÀldiga mottagaren.

Bild E

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. BestÀm hur mycket av din kalender mottagaren ser.

För det mesta vÀljer du endast tillgÀnglighet. Om du gör det skickas öppettider inom den tidsperiod du valde tidigare (Bild D).

NÀr du har valt ett Detaljer-alternativ, markera alternativet Visa endast tid inom mina arbetstimmar, som visas i Bild FsÄvida du inte vill vara tillgÀnglig nÀr som helst.

Om du vet att din arbetstid Àr korrekt instÀlld kan du hoppa över nÀsta alternativ. Om du vill kontrollera dem, eller till och med Àndra dem, bara för den hÀr mottagaren, klicka pÄ lÀnken Ange arbetstid. I den resulterande dialogrutan kan du stÀlla in eller Àndra de aktuella arbetstidsinstÀllningarna.

Bild F

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. Du kan begrÀnsa detaljer till din arbetstid.

Hur man inkluderar privata objekt och bilagor i Outlook

Bild G visar tre avancerade instÀllningar. De Àr sjÀlvförklarande, men det privata föremÄlet krÀver en varning. Det kommer att skicka alla privata föremÄl inom den tidsram du skickar, sÄ var mycket försiktig nÀr du kontrollerar det hÀr föremÄlet.

Bild G

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. Du kan ocksÄ skicka privata föremÄl och bilagor.

Den sista posten lÄter dig bestÀmma kalenderformatet. StandardinstÀllningen List of Events skickar en enklare visuell kalender, som visas i Bild H. Som ni ser Àr resten av mÄnaden öppet.

Bild H

Bild: Susan Harkins/TechRepublic. En kort lista kommer vanligtvis att göra susen.

Innan du skickar din kalender, ta en ordentlig titt pÄ de listade hÀndelserna. En potentiell kund behöver inte veta att du trÀffar en konkurrent under samma tidsperiod, sÄ var försiktig.

Att skicka din kalender till nÄgon utanför din organisation Àr en enkel uppgift och Microsoft Outlook-alternativ lÄter dig bestÀmma hur mycket information mottagaren ser.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK