Gardets

Hur du flyttar dina WhatsApp-chattar över enheter och appar

Sedan början av 2016, WhatsApp har skyddat meddelanden och konversationer som skickats i sin app med end-to-end-kryptering. Det betyder att ingen annan Ă€n avsĂ€ndaren och mottagaren av meddelanden kan lĂ€sa deras innehĂ„ll – inte ens Meta kan lĂ€sa eller snoka i innehĂ„llet i dina konversationer.

Trots att WhatsApp Ă€r allestĂ€des nĂ€rvarande – mer Ă€n 2 miljarder mĂ€nniskor anvĂ€nder det varje mĂ„nad – har det varit en utmaning att sĂ€kert flytta dina krypterade chattar och foton till olika plattformar eller appar. Att överföra dina WhatsApp-chattar frĂ„n Android till iPhone och frĂ„n iPhone till Android har historiskt sett bara varit möjligt med appar frĂ„n tredje part. Dessa appar Ă€r ofta krĂ„ngliga och skyddar inte nödvĂ€ndigtvis dina data pĂ„ den nivĂ„ som WhatsApps ekosystem erbjuder.

Men under de senaste mÄnaderna har WhatsApp gjort det möjligt att officiellt vÀxla mellan iPhones och Android (och vice versa), rulla ut processer för att sÀkert flytta data mellan operativsystem och arbeta med telefontillverkare för att möjliggöra flytten.

Om du Àr trött pÄ Metas ekosystem Àr det ocksÄ möjligt att flytta dina grupper och en del chattdata till andra meddelandeappar. SÄ hÀr flyttar du alla dina WhatsApp-chattar och sÀkerhetskopior.

Android till iPhone

Att flytta ditt WhatsApp-konto frÄn Android till en iPhone innebÀr nÄgra steg. Men det borde vara möjligt att ta med sig det mesta av din information: Ditt profilfoto, individuella chattar och gruppchattar, historik, foton, videor och instÀllningar kan alla göra steget frÄn en enhet till en annan. Din samtalshistorik och visningsnamn kan dock inte flyttas över, sÀger WhatsApp.

Det mesta av arbetet med att flytta din WhatsApp-data kommer innan du gör skiftet. För att flytta mellan enheter mÄste du se till att du har samma telefonnummer pÄ varje enhet. Innan du startar processen, se till att du har en nyligen uppdaterad version av WhatsApp pÄ din Android-telefon. Du mÄste ocksÄ köra minst Android 5 pÄ enheten du flyttar frÄn och iOS 15.5 pÄ iPhone du ska flytta till. (IPhone mÄste vara en ny enhet eller har nyligen ÄterstÀllts till fabriksinstÀllningarna.)

Ladda sedan ner och installera appen “Flytta till iOS” frĂ„n Googles Play Butik – den hĂ€r Apple-Ă€gda appen kommer att göra allt det tunga arbetet. NĂ€r du Ă€r redo att migrera dina data ansluter du bĂ„da enheterna till en strömkĂ€lla och ansluter bĂ„da telefonerna till samma Wi-Fi-nĂ€tverk. (Om du inte har ett Wi-Fi-nĂ€tverk Ă€r det möjligt att anvĂ€nda en hotspot för att ansluta din Android-telefon till iPhone.)

NĂ€r bĂ„da telefonerna Ă€r pĂ„ samma nĂ€tverk öppnar du appen “Flytta till iOS” pĂ„ Android-telefonen och följer instruktionerna för att ansluta de tvĂ„ telefonerna. VĂ€lj sedan WhatsApp som datakĂ€llan du vill överföra frĂ„n, och appen förbereder dina chattar för att flyttas över – sista uppmaningar bekrĂ€ftar att du vill göra bytet.

Den hÀr processen loggar ut dig frÄn WhatsApp pÄ din Android-telefon, och du mÄste ladda ner appen pÄ den iPhone du flyttar till. NÀr du först anvÀnder WhatsApp pÄ den hÀr iPhone, kommer den att be dig att anvÀnda samma nummer som pÄ Android-enheten och uppmanar dig att slutföra överföringsprocessen. NÀr processen Àr klar, om du blir av med din gamla telefon, se till att göra en fabriksÄterstÀllning och torka all din data.

iPhone till Android

Det har varit möjligt att överföra din WhatsApp-chatthistorik frÄn iPhones till Android-enheter sedan oktober 2021. Denna överföringsprocess inkluderar dina foton, meddelanden, röstmeddelanden och gruppkonversationer.

Kompatibiliteten rullades först ut för Samsung-telefoner men har sedan dess utökats till att omfatta Google Pixel-telefoner och alla enheter som kör Android 12. För att göra flytten behöver du en USB-C-to-Lightning-kabel för att fysiskt ansluta de tvĂ„ enheterna, Google förklarar. “NĂ€r du uppmanas nĂ€r du installerar din nya Android-enhet, skanna en QR-kod pĂ„ din iPhone för att starta WhatsApp”, sĂ€ger företaget i ett blogginlĂ€gg. Alternativt, i WhatsApp kan du gĂ„ till instĂ€llningar > Chattar > Flytta chattar till Android och följ överföringsanvisningarna.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK