Bil

Hur du ÄterstÀller dina standardteckensnitt pÄ en Mac

Om du befinner dig med en Mac dÀr teckensnitt inte beter sig Àr det lÀtt att ÄterstÀlla dem till standardtillstÄndet med hjÀlp av macOS:s inbyggda Font Book-app. SÄ hÀr gör du.

Vad gör ÄterstÀllning av teckensnitt?

Eftersom systemteckensnitt inte kan avinstalleras pĂ„ en Mac, installeras ingenting som du kan förvĂ€nta dig att Ă„terstĂ€lla teckensnitt. IstĂ€llet avinstallerar den faktiskt alla “icke-standardiserade” typsnitt som du har installerat pĂ„ ditt system. Med “icke-standard” menar Apple alla teckensnitt som inte levererades med macOS som standard.

Mac Font Book-fönstret i Big Sur.

NÀr de har avinstallerats av Font Book-appen hittar du dina icke-standardiserade typsnitt i antingen /Library/Fonts (Removed) eller ~/Library/Fonts (Removed) . De kan installeras om frÄn den platsen senare, om det behövs.

RELATERAD: Hur man installerar, tar bort och hanterar teckensnitt pÄ Windows, Mac och Linux

Hur man ÄterstÀller standardteckensnitt pÄ en Mac

Det Ă€r lĂ€tt att Ă„terstĂ€lla teckensnitten pĂ„ din Mac till standardlĂ€ge. Öppna först Font Book, en speciell verktygsapp som vanligtvis finns i ~\Applications\Other . Om du inte kan hitta den, tryck pĂ„ Kommando+Mellanslag, skriv “Teckensnittsbok” och tryck sedan pĂ„ Retur.

I Mac Spotlight Search skriver du "Teckensnittsbok" och trycker pÄ Retur.

NĂ€r Font Book öppnas, klicka pĂ„ “Arkiv”-menyn högst upp pĂ„ skĂ€rmen och vĂ€lj “ÅterstĂ€ll standardteckensnitt” frĂ„n menyn som visas.

DĂ€refter kommer du att se en varning som förklarar att ingenting kommer att raderas, men att dina icke-standardtypsnitt kommer att flyttas till en ny mapp. Klicka pĂ„ “FortsĂ€tt”.

NĂ€r processen Ă€r klar, tryck pĂ„ “OK”. Dina teckensnitt har Ă„terstĂ€llts till standardtillstĂ„ndet frĂ„n fabriken. Du kan hitta de borttagna teckensnitten i antingen /Library/Fonts (Removed) eller ~/Library/Fonts (Removed) . Lycka till med att skriva!

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK