Bil

Hur Apples fotografiska stilar fungerar pÄ iPhone

Fotografiska stilar pĂ„ iPhoneÄpple

Med ankomsten av iPhone 13 och iPhone 13 Pro introducerar Apple en ny kameraappfunktion som heter “Photographic Styles”. Detta gör att du effektivt kan göra redigeringar i realtid, men det Ă€r mer Ă€n att bara justera nĂ„gra parametrar.

Mer Àn bara ett filter

Fotografiska stilar integreras direkt i Apples bildbehandlingspipeline, vilket innebÀr att funktionen inte Àr samma sak som att anvÀnda ett filter eller att justera ett foto senare i redigeringsprocessen.

iPhone bildbehandlingspipelineÄpple

IstĂ€llet kan en stil vĂ€ljas innan du fotograferar för att förstĂ€rka sĂ€rskilda egenskaper i scenen. Som ett exempel Ă€r tvĂ„ av Apples fyra standardstilar “rik kontrast” som accentuerar mörkare detaljer, och “vibrerande” för fĂ€rger som poppar upp.

Äpple

Du kanske tror att det redan Àr möjligt att lÀgga till kontrast eller justera mÀttnad i efterproduktion, och du har rÀtt. Det som gör fotografiska stilar annorlunda Àr att dessa justeringar tas med i bildbehandlingspipelinen. Detta innebÀr att till skillnad frÄn ett filter görs justeringarna intelligent, med olika delar av bilden justerade dÀrefter.

Äpple

Som ett resultat kan viktiga element i en bild som hudtoner bevaras, medan andra omrÄden (som en solnedgÄng eller en blomma) justeras. Detta kan vara svÄrt att fÄ till rÀtt nÀr du anvÀnder filter eller gör justeringar efter fotografering som pÄverkar bilden som helhet.

Fotografiska stilar kan ocksÄ justeras

Apple tillĂ„ter lite rörelseutrymme för att ytterligare justera sina standardstilar, som att lĂ€gga till vĂ€rme eller Ă€ndra “tonen” för ett lite annorlunda utseende. Det Ă€r Ă€nnu inte klart om Apple kommer att tillĂ„ta iPhone-Ă€gare att lĂ€gga till eller definiera sina egna stilar.

Äpple

Det ska bli intressant att se hur Apple lÀgger till fotografiska stilar i framtida uppdateringar nÀr iPhone 13 och 13 Pro mognar. Tidigare har företaget sett över funktioner och lagt till nya i inkrementella och större iOS-uppdateringar, inklusive mörkt lÀge med natttema och nya Animoji-karaktÀrer.

Fotografiska stilar Àr bara en del av Apples kameraöversyn som kommer med iPhone 13 och 13 Pro-modellerna. Andra förbÀttringar inkluderar nya linser och kÀnsligare sensorer, Cinematic Mode för mjuk fokusering och bildstabilisering, och ProRes-stöd pÄ Pro-modellerna.

Gör mer med din iPhone-kamera

IPhone har ett av de bÀsta kamerasystemen för alla smartphones, oavsett om du har en Pro-modell eller inte. Funktioner som Night Mode anvÀnder mjukvara för att förbÀttra mörka exponeringar, medan ProRAW lÄser upp den maximala potentialen hos iPhone-sensorn.

Letar du efter nÄgra grundlÀggande tips för att fÄ bÀttre bilder? Kolla in vÄr guide för att ta bÀttre bilder med din iPhone.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK