Bil

Har du ett konstigt iPhone-problem? Starta om det!

En Apple-logotyp med en rotationslogotyp runt den

LÄt oss inse det: Mystiska buggar dyker ibland upp pÄ din iPhone. Om du inte kan fixa dem med en uppdatering kan du ibland fÄ dem att försvinna tillfÀlligt genom att starta om enheten. Detta fungerar Àven för iPad och Apple Watch.

Frustrationen av programvarubuggar

HÀr pÄ How-To Geek har vi mÀrkt konstiga problem pÄ vÄra iPhones dÄ och dÄ. Ibland blir element pÄ skÀrmen suddiga nÀr de inte ska göra det, tryck pÄ skÀrmen svarar inte pÄ ett telefonsamtal eller batteritiden pÄverkas av lÄngvÀga resor.

Är nĂ„got av dessa problem meningsfullt? Nej. De Ă€r buggar, som Ă€r oavsiktliga programmeringsfel i antingen programvaran som kör iPhone (iOS) eller i olika appar. Visserligen Ă€r dessa problem vanligtvis sĂ€llsynta i Apple-produkter, men det gör dem desto mer frustrerande eftersom det Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga varför de intrĂ€ffar. Men det finns saker vi kan göra Ă„t dem.

Omstart: Metoden för snabb buggfix

Om du har stött pÄ en konstig glitch eller bugg pÄ din iPhone som du inte verkar skaka, försök att stÀnga av den och starta om den. Det Àr precis som att starta om din Mac eller PC.

Genom att starta om tvingar du operativsystemet och alla program som du anvÀnder att ladda om frÄn början. Detta torkar i princip rent och lÄter dem börja om, vilket potentiellt undviker ett sÀllsynt scenario i programmets funktion som kan ha orsakat felet. Du rensar ocksÄ systemminnet, vilket kan ta bort kvardröjande minneslÀckor, överskridanden eller fel som kan orsaka problem.

Hur du startar om en iPhone varierar beroende pÄ modell:

  • iPhone utan hemknapp: HĂ„ll samtidigt sidoknappen och volym upp- eller ned-knappen tills avstĂ€ngningsreglaget visas pĂ„ skĂ€rmen.
  • iPhone med en hemknapp och en sidoknapp: HĂ„ll in sidoknappen tills avstĂ€ngningsreglaget visas.
  • iPhone med en hemknapp och en toppknapp: HĂ„ll den övre knappen nedtryckt tills avstĂ€ngningsreglaget visas.

Det Ă€r ocksĂ„ möjligt att stĂ€nga av din iPhone utan att anvĂ€nda en hĂ„rdvaruknapp om du navigerar till InstĂ€llningar > AllmĂ€nt och trycker pĂ„ “StĂ€ng av.”

NĂ€r skjutreglaget “Skjut för att stĂ€nga av” visas pĂ„ skĂ€rmen, sveper du det och vĂ€ntar pĂ„ att din enhet stĂ€ngs av helt.

Reglaget för Apple iPhone "Slide to Power Off".

Tryck sedan och hÄll in sidoknappen eller den övre knappen pÄ din iPhone tills Apple-logotypen visas. NÀr du kommer igÄng igen Àr det möjligt att din bugg har försvunnit som ett magi.

Eller, om problemet du upplever bara finns i en app (till exempel om en app verkar frusen och du inte kan anvÀnda den), kan du stÀnga och starta om just den appen istÀllet för att starta om.

RELATERAD: Hur man stÀnger och startar om iPhone- och iPad-appar

Uppdatering: Den idealiska buggfixmetoden

iPad och iPhone OS uppdatering skÀrmhjÀlte

Om du fortsÀtter att stöta pÄ samma bugg pÄ din iPhone och en omstart inte hjÀlper, leta efter en mjukvaruuppdatering. Det Àr möjligt att Apple eller apputvecklare har sett samma bugg och antingen har fixat det med en uppdatering eller planerar att fixa det i en framtida utgÄva.

Om felet Àr relaterat till hur iOS fungerar (hemskÀrmen, widgets, Bluetooth eller inbyggda appar, bara för att nÀmna nÄgra exempel), besök sedan InstÀllningar > AllmÀnt > Programuppdatering och uppdatera din iOS till den senaste tillgÀngliga versionen.

RELATERAD: Hur du uppdaterar din iPhone till den senaste iOS-versionen

Om felet Àr relaterat till en icke-Apple-app som du har laddat ner, öppna App Store och tryck pÄ din Apple-ID-avatar för att söka efter uppdateringar. Du kan uppdatera alla dina appar eller trycka pÄ nedladdningsikonen bredvid appen som du vill uppdatera. Om det inte finns en uppdatering tillgÀnglig för en viss app kommer den inte att listas i uppdateringslistan.

RELATERAD: Hur man uppdaterar appar för iPhone och iPad

NÀr du har uppdaterat iOS eller en app, se om felet har försvunnit. Om den har det, har uppdateringen förmodligen fixat det. Om det inte har gjort det kan du övervÀga att rapportera felet till Apple eller en apputvecklare.

Rapportera en bugg till Apple eller en apputvecklare

Om ett fel intrĂ€ffar upprepade gĂ„nger pĂ„ din enhet Ă€r det förmodligen vĂ€rt att rapportera sĂ„ att det kan Ă„tgĂ€rdas i framtiden. Du kan rapportera en iPhone-bugg till Apple genom att anvĂ€nda detta feedbackformulĂ€r pĂ„ Apples webbplats. NĂ€r du fyller i formulĂ€ret vĂ€ljer du “Bugrapport” i menyn “Typ av feedback”.

VÀlj "Bugrapport" frÄn menyn "Typ av feedback".

Om du har problem med en tredjepartsapp öppnar du App Store och navigerar till problemappens sida. Rulla nedĂ„t och precis under recensionsresultatet trycker du pĂ„ “Appsupport”.

PÄ en appsida i App Store trycker du pÄ "Appsupport."

Den hÀr lÀnken tar dig till apputvecklarens supportwebbplats. Följ instruktionerna dÀr för att kontakta utvecklaren eller rapportera ett fel. Lycka till!

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK