Bil

Googles nya zero trust-produkt Àr helt molnbaserad

BeyondCorp Enterprise Àr en skalbar, agentlös, heltÀckande plattform för noll förtroende som lever helt och hÄllet inom Chrome Enterprise.

Bild: Google.com

Google Cloud har tillkÀnnagett den allmÀnna tillgÀngligheten för sin nya sÀkerhetsprodukt med noll förtroende, BeyondCorp Enterprise, en skalbar, agentlös, heltÀckande noll förtroendeplattform som lever helt och hÄllet inom Chrome Enterprise.

BeyondCorp Enterprise utökar funktionerna i och ersÀtter BeyondCorp Remote Access, Googles tidigare noll trust-as-a-service-plattform.

MÄste lÀsa sÀkerhetstÀckning

“Google Ă€r inte frĂ€mmande för noll förtroende – vi har varit pĂ„ den hĂ€r resan i över ett decennium med vĂ„r egen implementering av BeyondCorp, en teknologisvit som vi anvĂ€nder internt för att skydda Googles applikationer, data och anvĂ€ndare. BeyondCorp Enterprise ger den hĂ€r moderna, beprövade tekniken till organisationer sĂ„ att de kan komma igĂ„ng med sin egen nollförtroenderesa, sĂ€ger Sunil Potti, VD för Google Cloud Security, i ett blogginlĂ€gg.

SER: Skyddspolicy för identitetsstöld (TechRepublic Premium)

Noll förtroendesĂ€kerhet Ă€r ett helt annat sĂ€kerhetsparadigm frĂ„n vanliga sĂ€kerhetsdesigner för “slott och vallgrav” som behandlar företagsnĂ€tverk som platser som ska hĂ€rdas mot attacker utifrĂ„n. NĂ€r fler delar av företagsdatorer flyttar till molnet eller distribueras till fjĂ€rranstĂ€llda, har sĂ€kerheten i slottet och vallgraven visat sig vara otillrĂ€cklig gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng eftersom angripare lyckas bryta sig in i nĂ€tverk och orsaka förödelse.

Zero trust behandlar varje element i ett nÀtverk som potentiellt farligt tills det bevisar motsatsen: Varje gÄng en anvÀndare vill komma Ät ett nytt nÀtverkssegment, öppna en annan fil eller starta en ny applikation kontrolleras de av noll trust-programvara för att avgöra om de Àr fortfarande som de sÀger att de Àr och om deras trafik Àr misstÀnkt pÄ nÄgot sÀtt.

BeyondCorp Enterprise, sade Potti, ger tre viktiga fördelar för kunder och partners:

  • Skalbart nollförtroende som inkluderar agentlöst stöd genom Google Chrome, ett globalt nĂ€tverk med 144 edge-platser i mer Ă€n 200 lĂ€nder, DDoS-skydd testat mot 2,5 TB/sek attacker och verifierbar plattformssĂ€kerhet.

  • Kontinuerligt skydd frĂ„n början till slut i realtid med inbĂ€ddat data- och hotskydd, nĂ€tfiskebestĂ€ndig autentisering, kontinuerlig auktorisering, sĂ€kerhet frĂ„n anvĂ€ndare till app och app-till-app baserat pĂ„ BeyondProd och automatiserad hantering av SSL-certifikat för offentligt förtroende.

  • Töjbarhet och öppenhet som möjliggör ekosystem byggda kring BeyondCorp Alliance-partners, endpoint-öppenhet som inkluderar partnersignaler för att bygga Ă„tkomstpolicyer och app-utvidgbarhet som möjliggör integration med Citrix, VMware och andra partnerföretag.

“om moln-native zero trust computing Ă€r framtiden – och vi tror att det Ă€r det – sĂ„ Ă€r vĂ„r lösning oövertrĂ€ffad nĂ€r det gĂ€ller att tillhandahĂ„lla skala, sĂ€kerhet och anvĂ€ndarupplevelse”, sa Potti.

SER: Social ingenjörskonst: Ett fuskblad för affÀrsmÀn (gratis PDF) (TechRepublic)

BeyondCorp Alliance-partners, som Potti beskrev som att de tillĂ„ter “kunder att utnyttja befintliga kontroller för att underlĂ€tta antagandet samtidigt som de lĂ€gger till nyckelfunktioner och intelligens”, inkluderar ett antal vĂ€lkĂ€nda nĂ€tverks- och sĂ€kerhetsföretag. CheckPoint, Citrix, CrowdStrike, Palo Alto Networks, Symantec och fler Ă€r anslutna till Googles allians som marknadsför sin molnbaserade zero trust-plattform.

De som vill lÀra sig mer om detaljerna för BeyondCorp Enterprise och hur det kommer att integreras i Chrome Enterprise uppmuntras att delta i Googles webbseminarium 28 januari Chrome Browser 2020 Year in Review + 2021 Sneak Peek.

Redaktörens anmÀrkning: Den hÀr artikeln har uppdaterats för att Äterspegla Sunil Pottis fullstÀndiga titel.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK