Gardets

Googles lösenordshanterare fÄr fantastiska uppgraderingar för Chrome, Android och iOS

Googles ambitioner att bli din enda lösenordshanterare stÀrktes pÄ fredagen med flera sÀkerhetsuppdateringar i Chrome och mobilen, inklusive iOS. Google sa att de kommer att administrera webbplatsinloggningar pÄ Android, skapa nya lösenord för de som kan ha blivit utsatta och mer.

Google avböjde att erbjuda en tidsplan för dessa förÀndringar som ska implementeras och sa att de skulle rullas ut under de kommande mÄnaderna.

Intressant nog sa Google att det skulle gÄ in för att hantera lösenord pÄ iPhones. Du kan naturligtvis redan tillÄta Google att hantera och lagra lösenord pÄ Android, men Google sa att det kommer att erbjuda iPhones samma kapacitet. Med Apples tendens att strikt hantera appar och deras implementering pÄ iOS, verkar Google kringgÄ Apple genom att flytta en del av denna funktionalitet till sin webblÀsare.

Google kommer att lÀgga till touch-to-fill-funktioner till Android under de kommande mÄnaderna.

Google

Android Ă€r dock fortfarande Googles lekplats, och du kommer att se flera lösenordsspecifika förbĂ€ttringar pĂ„ Android-telefoner. För det första erbjuder Google idag möjligheten att autofylla lösenord för olika webbplatser, genom att ta ditt anvĂ€ndarnamn och autofylla lösenordet. Google sa att det kommer att lĂ€gga till en förbĂ€ttring som kallas “Touch-To-Fill” under de kommande mĂ„naderna, och loggar in dig automatiskt via bara en touch som kommer att förenkla processen nĂ„got ytterligare.

Om du vill hantera dina befintliga lösenord tillĂ„ter Google det ocksĂ„: du kommer att kunna lĂ€gga till en genvĂ€g till dina lagrade lösenord pĂ„ din Android-telefons startskĂ€rm – dock inte iOS, sa Google. Googles automatiska lösenordskontroll förbĂ€ttras ocksĂ„. Google tittar redan regelbundet pĂ„ dina lösenord och avgör om de finns pĂ„ en lista över intrĂ„ngade autentiseringsuppgifter. I sĂ„ fall rekommenderar den att du Ă€ndrar dem. Den förbĂ€ttrade lösenordskontrollfunktionen lĂ„ter dig nu Ă€ndra dessa lösenord utan att gĂ„ igenom webbplatsens lösenordsuppdateringsprocess, som vanligtvis förlitar sig pĂ„ att lösenord skickas fram och tillbaka. Varningar om intrĂ„ngade lösenord kommer nu att skickas till Chrome-anvĂ€ndare pĂ„ Android, Chrome OS, iOS, Linux och Windows.

AnvÀndare kommer ocksÄ att manuellt kunna lÀgga till sina egna befintliga lösenord till Googles lösenordshanterare ocksÄ, sa Google.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK