Blogg

Googles grundare Sergey Brin söker skilsmÀssa, gÄr med Bill Gates och Jeff Bezos i Split From Wives

Sergey Brin, Googles medgrundare och vÀrldens sjÀtte rikaste person, ansökte om skilsmÀssa frÄn sin fru pÄ tre Är, vilket gjorde honom till den tredje megamiljardÀren att göra det pÄ lika mÄnga Är.

Sergey Brin, den Google medgrundare och vÀrldens sjÀtte rikaste person, ansökte om skilsmÀssa frÄn sin fru pÄ tre Är, vilket gör honom till den tredje megamiljardÀren att göra det pÄ lika mÄnga Är.

Brin lĂ€mnade in en begĂ€ran om upplösning av sitt Ă€ktenskap med Nicole Shanahan denna mĂ„nad, med hĂ€nvisning till “oförenliga meningsskiljaktigheter”, enligt domstolsdokument. Paret, som har en treĂ„rig son, vidtog Ă„tgĂ€rder för att hĂ„lla detaljerna om splittringen privata och begĂ€rde att handlingar skulle förseglas av domstolen.

LÀs Àven: Letar du efter en smartphone? För att kolla mobilsökaren Klicka hÀr.

“PĂ„ grund av den högprofilerade karaktĂ€ren av deras förhĂ„llande kommer det sannolikt att finnas ett stort allmĂ€nintresse i deras upplösningsĂ€rende och eventuella problem med vĂ„rdnad om barn”, enligt anmĂ€lan i Santa Clara, Kalifornien.

Brin, 48, har en förmögenhet pÄ 94 miljarder dollar, enligt Bloomberg Billionaires Index, till stor del hÀrrörande frÄn hans innehav i Google, företaget han var med och grundade tillsammans med Larry Page 1998 som senare bildade holdingbolaget Alphabet Inc. BÄde han och Page lÀmnade Alphabet 2019, Àven om de sitter kvar i styrelsen och fortfarande Àr de kontrollerande aktieÀgarna.

Brins tidigare Àktenskap med 23andMe-grundaren Anne Wojcicki slutade med skilsmÀssa 2015.

Hans senaste split kommer ett Är efter att Bill Gates och Melinda Gates tillkÀnnagav upplösningen av deras Àktenskap och cirka tre Är efter att Jeff Bezos och MacKenzie Scott skilde sig. Vid den tiden hade Gates och French Gates en förmögenhet pÄ 145 miljarder dollar att dela pÄ, medan Bezos och Scott hade 137 miljarder dollar pÄ spel nÀr de bröt upp.

Det Ă€r troligt att Brin och Shanahan har ett Ă€ktenskapsförord ​​sedan förhĂ„llandet började lĂ„ngt efter att han blev miljardĂ€r, sa Monica Mazzei, en partner pĂ„ Sideman & Bancroft LLP i San Francisco. Men eftersom fallet hanteras av en privat domare, “kommer vi aldrig att veta detaljerna” om skilsmĂ€ssan, sa hon. Bia-Echo Foundation Philanthropy kan ocksĂ„ spela en roll i skilsmĂ€ssoavtalet, sa Mazzei. Shanahan skapade Bia-Echo Foundation, vars fokus ligger pĂ„ “livslĂ€ngd och jĂ€mlikhet, straffrĂ€ttsliga reformer och en sund och beboelig planet”, enligt sin webbplats. Stiftelsen rapporterade 16,7 miljoner dollar i tillgĂ„ngar och gjorde 7,4 miljoner dollar i anslag, enligt dess skatteanmĂ€lan för 2019, den senaste tillgĂ€ngliga.

Mazzei sa att skilsmÀssoavtal ofta inkluderar stöd frÄn en ex-makes filantropi eftersom det Àr ömsesidigt fördelaktigt: Bidragsgivaren fÄr en skattelÀttnad och bidragstagaren fÄr byrÄ över sin vÀlgörenhet. Brin var den enda bidragsgivaren till stiftelsen, enligt skatteformulÀret, med en gÄva det Äret pÄ mer Àn 23 miljoner dollar.

En representant för Bia-Echo Foundation ringde inte tillbaka och bad om kommentarer.

Scott har blivit vÀrldens mest produktiva filantrop sedan hon skildes frÄn Bezos, och beviljade miljarder dollar till en rad olika ÀndamÄl tack vare den 4%-andel i Amazon.com Inc. som hon slutade med 2019.

Efter Gateses skilsmÀssa har deras fokus ocksÄ vÀnts mot filantropi. Till skillnad frÄn Scott och Bezos, hade det tidigare paret redan gjort sitt namn som megadonatorer med deras Bill och Melinda Gates Foundation och det fanns frÄgor om hur vÀlgörenhetsmotorn pÄ 50 miljarder dollar skulle pÄverkas.

French Gates har sedan dess riktat uppmĂ€rksamheten mot sitt eget filantropiska investeringsföretag Pivotal Ventures, som startades 2015 med fokus pĂ„ att implementera “innovativa lösningar pĂ„ problem som pĂ„verkar amerikanska kvinnor och familjer.”

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK