Blogg

Googles delade tangentbord gör det lÀttare att skriva pÄ hopfÀllbara, tipsar om Pixel Fold

Gboard-programtangentbordet som Google utvecklar för Android (och iOS) fĂ„r en betydande uppgradering för att förbĂ€ttra skrivupplevelsen pĂ„ vikbara enheter – och det antyder att Google Pixel Fold nĂ€rmar sig lanseringen.

Som detaljerat pÄ Reddit (öppnas i ny flik) (via Android Central (öppnas i ny flik)), flyttar det nya grÀnssnittslÀget ena hÀlften av tangenterna till vÀnster pÄ skÀrmen och den andra hÀlften till höger. Det betyder att nycklarna Àr i en mer naturlig position i förhÄllande till dina tummar nÀr du hÄller en större, hopfÀllbar enhet i tvÄ hÀnder.

Du mÄste dock springa betaversionen (öppnas i ny flik) av Gboard för Android för att fÄ funktionen för tillfÀllet, och du kanske mÄste vÀnta innan Google vÀnder pÄ omkopplaren och aktiverar alternativet för delat tangentbord pÄ just din enhet.

Gör splittringarna

Du vet att du har den nya funktionen nÀr du ser en delad tangentbordsikon ovanför raden med siffror i Gboard-grÀnssnittet, precis till höger om kuggikonen för instÀllningar. Tryck pÄ detta för att vÀxla mellan den normala layouten och den delade layouten.

Det Àr vÀrt att notera att standard Samsung-tangentbordet pÄ hopfÀllbara som Samsung Galaxy Z Fold 3 erbjuder redan detta layoutalternativ. Vissa anvÀndare föredrar dock att anvÀnda Googles egna Gboard som deras Android-tangentbord.

För nĂ€rvarande Ă€r det inte klart hur lĂ„ng tid det kommer att ta för funktionen att gĂ„ frĂ„n betaversionen av Gboard till standardappen. Det Ă€r inte heller inkluderat i iOS-versionen Ă€nnu – eftersom vi fortfarande vĂ€ntar pĂ„ en hopfĂ€llbar iPhone.


Analys: mjukvara sedan hÄrdvara

Även om vi inte har bekrĂ€ftelse pĂ„ att a Google Pixel Fold Ă€r pĂ„ vĂ€g finns det mĂ„nga tecken pĂ„ att det Ă€r i pipelinen, och den hĂ€r Gboard-uppdateringen Ă€r den senaste. Det betyder att Googles eget Android-tangentbord kommer att vara klart nĂ€r den hopfĂ€llbara smartphonen Ă€ntligen presenteras.

Med Android 12L och Android 13, har Google fortsatt att göra ett antal förbÀttringar för enheter med större skÀrmar, inklusive hopfÀllbara. MÄnga av uppgraderingarna involverar mjukvarugrÀnssnittet: hur appar ser ut och fungerar pÄ en skÀrm som kan delas i tvÄ, och hur element som statusfÀltet anpassar sig.

Med andra ord, Google fÄr mjukvarugrunderna pÄ plats innan de lanserar sin egen vikbara hÄrdvara, vilket Àr det korrekta sÀttet att gÄ tillvÀga. Attraktionskraften hos en hopfÀllbar Pixel-telefon kommer att minska rejÀlt om programvaran Àr buggig och inte anpassad för att stödja den olika formfaktorn.

Det har förekommit rykten om att Pixel Fold kommer att lanseras senare i Är, kanske runt oktober, sÄ det skulle vara vettigt att Google fÄr mjukvarubitarna pÄ plats. Det kan dock mycket vÀl bli flyttas tillbaka till 2023.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK