Blogg

Googles Android 13 Beta 1 tipsar om Spatial Audio för Pixel 6

Google gjorde ett stort tillkÀnnagivande pÄ tisdagen med lanseringen av den första betaversionen för Android 13. Strax efter upptÀcktes det att filer i Android 13 föreslog en Apple-liknande Spatial Audio-funktion, som möjligen kan komma till Google Pixel 6-serien. Informationen lÀckte ut pÄ Twitter via Esper.ios Mishaal Rahman, som ocksÄ delade skÀrmdumpar för att stödja sina pÄstÄenden. Android 13 Beta 1 levereras med en spatialiseringseffekt, men den Àr inte fullt funktionell Àn. Den rumsliga ljudfunktionen kan kanske vara klar nÀr den slutliga versionen av Android 13 Àr redo att rullas ut till allmÀnheten, vilket förvÀntas ske hösten 2022.

Rahman hittades en biblioteksfil för spatialiseringsljudeffekten i mappen ‘soundfx’. Informationen som hittills mottagits tyder pĂ„ Googles stöd för rumsligt ljud i kommande enheter med Android 13, som kan komma senare i Ă„r. Google har inte gett nĂ„got förtydligande om inkludering av nĂ„gon sĂ„dan funktion i Pixel 6 serie eller kommande Pixel 6-modeller.

Det finns dock ingen tydlig information om hur Google kommer att inkludera funktionen och om den kommer att krĂ€va nĂ„gra speciella hörlurar eller fungera bra med nĂ„gon utrustning. Med introduktionen av rumsligt ljud sĂ€tter Google sin fot pĂ„ marknaden för premiumljud för att konkurrera med Äpple. Det kommer att bli intressant att se om Google kommer att introducera rumslig ljudfunktion till sina enheter med Android 13 i Ă„r.

Tillsammans med stöd för rumsligt ljud, antydde lanseringen av Android 13 Beta 1 flera andra uppgraderingar. De meddelande inkluderade omnÀmnandet av nya integritetsfunktioner som meddelandebehörighet och fotovÀljare, tillsammans med omnÀmnandet av API:er för att förbÀttra anvÀndarupplevelsen. Dessa API:er kommer att innehÄlla appikoner med teman, placering av snabbinstÀllningar och stöd för sprÄk per app. Android 13 Beta 1 kommer ocksÄ att vara packad med stöd för Bluetooth LE-ljud och MIDI 2.0 över USB.

För de som inte har testat utvecklare förhandsvisningar av Android tidigare, kan nu ladda ner och testa den senaste Android 13 Beta med nÄgra enkla steg. Google har inbjudna anvÀndare att ge feedback om Android 13 Beta 1 genom att registrera alla Pixel-enheter som stöds.


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK