Bil

Google vill hjÀlpa dig att hitta pÄlitliga kÀllor online

Google Sök pÄ infoGoogle

Google hade precis sitt Search On-evenemang, och företaget tillkÀnnagav nÄgra betydande förÀndringar som kommer att förÀndra hur du hittar information pÄ internet. Specifikt vill Google hjÀlpa dig att utvÀrdera kÀllorna frÄn vilka du fÄr information.

Hur sökning kommer att hjÀlpa till med att kontrollera kÀllor

Google fokuserade sin Search On-hĂ€ndelse kring hur den visar information om de kĂ€llor du lĂ€ser. Den utökar sin “Om det hĂ€r resultatet”-funktionen med Ă€nnu mer information pĂ„ en webbplats.

Till en början visade funktionen dig nÀr webbplatsen först indexerades, om din anslutning till den var sÀker och en beskrivning frÄn Wikipedia. Med uppdateringen kommer du nu att se webbplatsens beskrivning med egna ord. Du kommer ocksÄ att se vad andra sÀger om en webbplats genom recensioner och nyhetsartiklar om den.

Om Google inte har mer information om en kÀlla meddelar den dig det ocksÄ.

Du kan ocksĂ„ klicka pĂ„ “Om Ă€mnet” för att lĂ€ra dig mer om det genom nyhetsbevakning och resultat om samma Ă€mne frĂ„n andra platser.

Dessa nya funktioner kommer att lanseras om nÄgra veckor, sÄ du behöver inte vÀnta för lÀnge för att förbÀttra informationen du hittar pÄ Google Sök.

Ibland Àr svaret ingenting

I vissa fall Àr den information du vill ha inte tillgÀnglig i just det ögonblicket. Nyheter och information kan utvecklas snabbt. Google kommer att visa dig ett meddelande som rekommenderar att du tittar tillbaka senare eller gör en ny sökning nÀr information om ett Àmne inte Àr kÀnd eftersom det fortfarande Àr under utveckling.

Även om Google har varit ett bra stĂ€lle att hitta saker pĂ„ webben under lĂ„ng tid, Ă€r de senaste uppdateringarna utformade för att sĂ€kerstĂ€lla att informationen du hittar Ă€r korrekt, och det Ă€r lika viktigt.

RELATERAD: Hur du lösenordsskyddar din Google-sökhistorik

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK