Gardets

Google undersöker enligt uppgift köp av den ikoniska Jahn-byggnaden i Chicago

av Brian J. Rogal

Kredit: Ken Lund frÄn Reno, Nevada, USA, CC BY-SA 2.0

Google ska enligt uppgift förhandla om att köpa det statligt Àgda James R. Thompson Center i centrala Chicago. Om det stÀmmer, kan en sÄdan affÀr orsaka en vÀndning för den kÀmpande LaSalle Street-korridoren, dit mÄnga lÄngvariga företag nyligen har lÀmnat och lÀmnat efter sig enorma vakanser.

Staten pratade i flera Är om att sÀlja det 1,2 miljoner kvadratmeter stora kontorscentret och verkade nÄ det mÄlet nÀr Chicago-utvecklaren Michael Reschke gick med pÄ att köpa det i mars för 70 miljoner dollar. Reschke sa att han planerade att spendera nÀstan 300 miljoner dollar för att renovera det Helmut Jahn-designade centret, mest kÀnt för sin futuristiska exteriör och stora atrium, möjligen till ett lyxhotell, och lÀgga till moderna kontors- och butiksutrymmen.

Men Google kom in i bilden med sitt eget erbjudande att köpa Thompson Center, enligt en rapport i CoStar News, Àven om hur mycket företaget skulle betala och hur det skulle pÄverka Reschkes plan Àr inte klart. Reschke avfÀrdade rapporten.

“Som alla andra kommenterar vi inte falska rykten”, sa han. “Jag kĂ€nner inte till nĂ„gra diskussioner, och jag försöker inte vara söt med mina ord. Transaktionen vi har med staten Ă€r oförĂ€ndrad, och vi gĂ„r vidare för att köpa byggnaden inom de nĂ€rmaste 30 dagarna.”

Pritzkers kontor sa att staten inte kan avslöja detaljer om pĂ„gĂ„ende kontraktsförhandlingar, men tillade att “stĂ€ngningen (Reschkes affĂ€r) förblir enligt schemat och Ă€r satt till sommaren 2022.”

Men guvernörens försÀljning pÄ 70 miljoner dollar till Reschkes JRTC Holdings krÀver att staten köper tillbaka ungefÀr en tredjedel av byggnaden för 146 miljoner dollar efter renovering, en nettokostnad pÄ 76 miljoner dollar.

Det Àr en stor del för skattebetalarna, sa guvernörens kontor i mars. Staten skulle fÄ renoverade kontorslokaler och antingen undvika att betala 325 miljoner dollar för akut nödvÀndiga uppgraderingar av den 17 vÄningar höga glas- och stÄlbyggnaden pÄ 100 W. Randolph St., inklusive 60 till 80 miljoner dollar för ny uppvÀrmning och luftkonditionering, eller beskjutning ut miljoner mer för nya centrala kontor.

Statens köp av en del av det Äterupplivade Thompson Center öppnar möjligheten att det kan sluta ett avtal med teknikjÀtten separat frÄn avtalet med Reschke. Att landa Google skulle ocksÄ skicka en viktig signal om den framtida hÀlsan för Central Loop.

The Mountain View, Kalifornien-baserade företaget hjÀlpte till att förvandla Fulton Market frÄn ett industriellt köttförpackningsdistrikt till ett omrÄde av skyskrapor genom att 2015 etablera sitt Midwest-huvudkontor pÄ 1KFulton, en 10-vÄningars före detta kylhusbyggnad, och senare hyra mer utrymme pÄ nÀrliggande 210 N Snickare St.

Att fylla Chicagos centrum med Ànnu fler Google-arbetare kan utlösa en liknande Äterupplivning. Den historiska LaSalle Street-korridoren rÄkade ut för svÄra tider redan före pandemin nÀr flera stora finansföretag tecknade avtal om kontor i glÀnsande nya byggnader som reser sig lÀngs Chicagofloden eller pÄ Fulton Market. BMO Financial kommer snart att lÀmna sina kontor i bÄde 115 South LaSalle St. och 111 W. Monroe St. till förmÄn för det nya BMO Tower pÄ 320 South Canal St., och Bank of America lÀmnade förra Äret 135 S. LaSalle St. 57 vÄningar Bank of America Tower pÄ 110 N. Wacker Dr.

Central Loops vakansgrad nÄdde 22,3 % under första kvartalet, ett nytt rekord och upp frÄn 16,6 % ett Är tidigare, enligt kommersiella fastighetsföretaget Colliers International.

Google försöker expandera ytterligare, enligt Paul Giannopulos, senior vd för Chicago-baserade JLL, och kommer troligen fortfarande att teckna ett hyresavtal pÄ cirka 200 000 kvadratmeter vid utvecklaren Trammell Crows nya biovetenskapsbyggnad pÄ 400 N. Aberdeen St. i Fulton Marknadsföra

Men precis som Pritzkers kontor delar Google inte mycket information om möjliga ytterligare steg pÄ kontorsmarknaden i centrum.

“Chicago fortsĂ€tter att vara ett viktigt och vĂ€xande nav för Google hĂ€r i MellanvĂ€stern”, enligt en talesperson för företaget. “Det som började som en utpost för tvĂ„ personer i River North har expanderat till ett campus med tvĂ„ byggnader som Ă€r hem för nĂ€stan 2 000 anstĂ€llda pĂ„ Fulton Market. NĂ€r Google vĂ€xer i Chicago kommer vi att fortsĂ€tta utforska möjligheter för att sĂ€kerstĂ€lla att vĂ„rt fysiska utrymme uppfyller behoven hos lokala Googlers.”

Reschke Àr en stor troende pÄ LaSalle Street. Förutom sina planer för Thompson Center driver han Residence Inn Chicago Downtown/Loop, ett lyxhotell pÄ 11 South LaSalle St. Han förhandlar ocksÄ om att köpa bÄde 115 South LaSalle St. och 111 W. Monroe St., enligt till CoStar News.

Han skulle ocksÄ rulla ut vÀlkomstmattan för Google pÄ Thompson Center.

“Om Google letar efter kontorslokaler i centrum tror vi att vi har en vacker byggnad med ett utmĂ€rkt lĂ€ge och vi vill gĂ€rna prata med dem”, sa han.


Tekniska giganter Facebook, Google planerar stora kontorsexpansioner i Chicago


Chicago Tribune 2022.

Distribueras av Tribune Content Agency, LLC.

Citat:Google undersöker enligt uppgift köp av den ikoniska Jahn-byggnaden i Chicago (2022, 30 juni) hÀmtad 30 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-google-reportedly-exploring-iconic-jahn.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK