Blogg

Google tillkÀnnager flerÄriga planer för att begrÀnsa annonsspÄrning för Android-anvÀndare

Google sa pÄ onsdagen att de skulle hÄlla vid liv i minst tvÄ Är en spÄrningsteknik pÄ sina Android-telefoner som annonsörer litar pÄ, vilket underlÀttar spekulationerna om dess planer efter att Apple frustrerade annonsbranschen genom att begrÀnsa ett liknande verktyg. Google tillkÀnnagav ocksÄ en flerÄrig plan för att utveckla Privacy Sandbox pÄ Android med syftet att introducera fler privata reklamlösningar.

Google sa i en blogginlĂ€gg att det skulle ge “vĂ€ldigt meddelande” innan det avskaffade det som kallas AdId. Men det kommer omedelbart att börja söka feedback om sina föreslagna alternativ, som Google sa syftar till att bĂ€ttre skydda anvĂ€ndarnas integritet och stĂ€vja hemlig övervakning. Google sa att deras Privacy Sandbox pĂ„ Android ger en tydlig vĂ€g för att förbĂ€ttra anvĂ€ndarnas integritet utan att Ă€ventyra tillgĂ„ngen till gratis innehĂ„ll och tjĂ€nster.

“Dessa lösningar kommer att begrĂ€nsa delning av anvĂ€ndardata med tredje part och fungera utan identifierare för flera appar, inklusive reklam-ID. Vi undersöker ocksĂ„ tekniker som minskar potentialen för hemlig datainsamling, inklusive sĂ€krare sĂ€tt för appar att integrera med reklam-SDK, sĂ€ger Google.

SökjÀtten tillade att den planerar att lansera en Privacy Sandbox-beta vid Ärsskiftet och utvecklare bjöds in att se dess första förslag och dela feedback pÄ Android-utvecklarwebbplatsen.

Annonsörer, apptillverkare och hundratals smÄ annonsteknikföretag hade förvÀntat sig förÀndringar av AdId efter att Apple i april förra Äret tvingade mjukvarutillverkare att söka anvÀndartillstÄnd för att spÄra beteende över flera appar genom dess jÀmförbara verktyg, IDFA.

FacebookÀgaren Meta Platforms Inc sa denna mÄnad att de förvÀntar sig att förlora 10 miljarder dollar i annonsförsÀljning i Är pÄ grund av Apples förÀndring, ett av ett antal företag som har rapporterat trÀffar frÄn flytten. IDFA och AdId hjÀlper till att faststÀlla relevanta annonser och identifiera efterföljande köp. Men eftersom anvÀndarna avböjde spÄrning minskade annonsörerna utgifterna.

Google och Apple, som gör de duellerande operativsystemen som anvÀnds i de flesta av vÀrldens smartphones och surfplattor, har mött press under de senaste Ären frÄn tillsynsmyndigheter och nya lagar för att ge anvÀndarna större kontroll över dataapparna som samlas in.

Google sa att det skulle samarbeta med apptillverkare som Snap Inc och Activision Blizzard Inc för att designa verktyg som stöder inriktning av annonser och loggning av klick samtidigt som man begrÀnsar Ätkomsten till personlig information. Ett tidigare drag frÄn Google för att eliminera spÄrningsteknik i sin Chrome-webblÀsare i slutet av 2023 fick nÄgra av företagets annonsteknikrivaler att klaga till konkurrensmyndigheterna.

Förra veckan slutförde Google ett avtal om att lÄta den brittiska antitrustregulatorn övervaka Chrome-projektet. Google sa att de skulle tillÀmpa avtalets principer, inklusive att behandla sig sjÀlv pÄ samma sÀtt som alla konkurrenter, pÄ Android-arbetet.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK