Blogg

Google Pixel 6as fingeravtryckslÀsare har en sÀkerhetsbugg

Google Pixel 6a lanserades nyligen i Indien för Rs. 43 999 och Àr planerad att börja sÀljas den 28 juli. Inför sin första försÀljning ser det ut som att Google Pixel 6a har problem med sin fingeravtryckslÀsare. Tydligen tillÄter Google Pixel 6a oregistrerade fingeravtryck att lÄsa upp enheten. Vid det hÀr laget Àr det okÀnt om det Àr ett programvarufel eller ett fel pÄ hÄrdvarunivÄ.

De Google Pixel 6a in-display fingeravtryckslÀsare har uppenbarligen ett sÀkerhetsfel som autentiserar Àven oregistrerade fingeravtryck för att lÄsa upp smarttelefonen. Detta problem upptÀcktes av Beebom och senare bekrÀftad av tekniska YouTuber Nördiga Ranjit och 91mobiler. Vi hittade ocksÄ samma problem pÄ vÄr Google Pixel 6a recensionsenhet. VÄr enhet kunde lÄsas upp med min vÀnstra tumme Àven om den aldrig registrerades pÄ Pixel 6a. Den lÄstes dock inte upp nÀr en tredje person försökte lÄsa upp telefonen med sitt fingeravtryck. Gadgets 360 har nÄtt ut till Google angÄende denna frÄga och vi vÀntar pÄ svar.

Efter att ha omregistrerat mitt fingeravtryck igen fungerade enheten som förvĂ€ntat och tillĂ€t endast registrerade fingeravtryck att lĂ„sa upp smarttelefonen. Den tillĂ€t inte min vĂ€nstra tumme att lĂ„sa upp smarttelefonen, men den visade ibland “Partial Fingerprint Detected” lĂ€ngst ner pĂ„ skĂ€rmen. Det Ă€r okĂ€nt om det hĂ€r problemet orsakas av programvara eller beror pĂ„ maskinvaran för fingeravtrycksskanning. Det Ă€r vĂ€rt att notera att Pixel 6a inte fick nĂ„gon mjukvaruuppdatering efter lanseringen och vĂ„r enhet kör fortfarande den daterade Android-sĂ€kerhetspatchen frĂ„n april 2022.

Pixel 6a Àr Googles senaste smartphone i Indien och drivs av Google Tensor-chip, den har en dubbel kamerauppsÀttning pÄ baksidan och har ett 4 410 mAh batteri med stöd för 18W snabbladdning. Pixel 6a kommer garanterat att fÄ tre Ärs Android-sÀkerhetsuppdateringar och fem Ärs Android-sÀkerhetsuppdateringar.

För det senaste tekniska nyheter och recensionerfölj Gadgets 360 pÄ Twitter, Facebookoch Google Nyheter. För de senaste videorna om prylar och teknik, prenumerera pÄ vÄr Youtube-kanal.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK