Bil

Google I/O 2021: Allt Google tillkÀnnagav vid Ärets virtuella keynote

MÄste lÀsa utvecklarbevakning

Grundtonen för Google I/O livestreamades frÄn Googles huvudkontor i Mountain View, Kalifornien pÄ tisdagen, och Googles chefer berörde allt frÄn nya samarbetsfunktioner i Workspace, till kvantdatorer, till förbÀttrade integritetskontroller. Talarna stod pÄ runda scener i uteplatserna pÄ Googles huvudkontor och publiken satt i socialt distanserade stolar grupperade runt scenen i det omgivande grönomrÄdet. Videointroduktionen vid evenemanget visade ett montage av mÀngder av mÀnniskor vid tidigare evenemang, inklusive en cameo av en ung Sundar Pichai, VD för Alphabet, som Àr Googles moderbolag.

Pichai inledde keynoten med ett tillkÀnnagivande om det nya samarbetsverktyget för Workspace: Smart Canvas.

Javier Soltero, general manager och vice vd för Google Workspace, tillkÀnnagav Workspace-nyheterna vid evenemanget. Soltero sa att förÀndringarna kommer att förvandla ett Google-dokument frÄn ett digitalt papper till en samarbetsplattform som alltid Àr uppdaterad och har inbyggda verktyg för att hÄlla distribuerade team uppkopplade.

SER: Android 12: Ett fuskark (TechRepublic)

Quantum computing hos Google

Pichai diskuterade ocksÄ Googles arbete med kvantberÀkningar och beskrev tekniken som den bÀsta chansen att förstÄ den naturliga vÀrlden. Han sa att företagets nuvarande fokus Àr att bygga en felkorrigerad qubit.

SkĂ„despelaren Michael Pena turnerade pĂ„ Googles kvantcampus med Googles ledande kvantingenjör Eric Lucero. Lucero visade upp “qubit kylen” och andra delar av labbet som inkluderade en mĂ„lning som han beskrev som en hyllning till moder natur eftersom kvant Ă€r naturens sprĂ„k. Penas jobb var att förklara kvantberĂ€kningar för den genomsnittliga tittaren, beskriva qubits som smarta men krĂ€sna i arbetsmiljöer och Googles forskning som att linda in qubits i en Bob Ross filt av kĂ€rlek och hĂ„lla dem dĂ€r tills de kan lĂ€ra oss att tĂ€nka som jorden.

Lucero sa nu att företaget har gÄtt bortom klassisk datoranvÀndning och beskrev nÀsta milstolpe som att bygga en felkorrigerad logisk qubit och sedan bygga en felkorrigerad kvantdator.

Nya sekretessfunktioner för Google-konton

Förutom att lyfta fram företagets höga forskningsmÄl, pratade chefer ocksÄ om arbete som ocksÄ pÄverkar anvÀndarnas dagliga liv: förÀndringar av integritetskontroller. Jen Fitzpatrick, senior vice president för Google Maps, sa att företaget arbetar mot en lösenordsfri framtid genom att förbÀttra telefonbaserad autentisering.

“Vi vill befria alla frĂ„n lösenordssmĂ€rta,” sa hon.

Fitzpatrick sa att Google har gjort dessa förbÀttringar av företagets lösenordshanterare:

 1. Importera lösenord sparade i andra lösenordshanterare
 2. Ge en djupare integration mellan Chrome och Android
 3. Ge en automatisk lösenordsvarning vid intrÄng
 4. TillhandahÄll en ny Chrome-funktion för att göra det enklare att navigera till webbplatsen och uppdatera ett intrÀngt lösenord

Fitzgerald tillkÀnnagav ocksÄ andra integritetsÀndringar:

 1. Enklare navigering för att radera den senaste sökhistoriken frÄn Google-kontot
 2. Gör det enklare att stÀnga av platshistorik pÄ en anvÀndares tidslinje
 3. Skapa lÄsta mappar för att lÄta anvÀndare spara vissa privat och hÄlla bilderna borta frÄn den allmÀnna fotorullen

Android 12-uppdateringar

Sameer Samat, vice vd för produkthantering för Google, sa att Android 12-uppdateringarna representerar den största designförÀndringen i Android pÄ flera Är. Han sa att de tre stora teman för uppdateringen Àr:

 1. Din telefon bör anpassa sig till dig, inte tvÀrtom
 2. OS bör vara sÀkert som standard och privat genom design
 3. TV-apparater, bilar och klockor borde fungera bÀttre tillsammans med Android-telefonen i centrum av allt

Han visade upp ett exempel pÄ hur telefonen anpassade sig till anvÀndaren nÀr han valde ett personligt foto för hemskÀrmen. Systemet skapade en anpassad palett för startskÀrmen baserat pÄ fotot.

“Vi anvĂ€nder en klustringsalgoritm för att bestĂ€mma vilka fĂ€rger som Ă€r dominerande och vilka som Ă€r komplimanger,” sa han.

Uppdateringen innehÄller ocksÄ nya anvÀndningsomrÄden för ljus som skiljer sig beroende pÄ vilken ÄtgÀrd en anvÀndare vidtar som att lÄsa upp telefonen via pekskÀrmen eller en knapp.

Uppdateringen inkluderar Àven integritetsÀndringar. Suzanne Frey, företagets vice vd för teknik och produkt, sa att en ny sekretesspanel gör det lÀttare att förstÄ vilka appar som anvÀnder vilken data. OS-uppdateringen gör det ocksÄ enklare att Äterkalla en apps behörighet direkt frÄn instrumentpanelen. TvÄ nya vÀxlar tillÄter anvÀndare att stÀnga av mikrofon- och kameraÄtkomst frÄn instrumentpanelen ocksÄ.

Frey sa att Google Àr den första telefontillverkaren som möjliggör tekniskt framtvingad integritet med sin open source Private Compute Core.

Ändringar i Better Together för Android-telefoner

Förutom Android 12 tillkĂ€nnagav Googles chefer flera andra nya funktioner som cementerar telefonen i mitten av en anvĂ€ndares uppkopplade universum. Erik Kay, vice vd för teknik för Android, skrev i ett blogginlĂ€gg om initiativet “Better Together”: “NĂ€r vi köper en telefon nuförtiden köper vi inte bara en telefon, utan ocksĂ„ ett helt ekosystem av enheter som Ă€r alla förvĂ€ntas fungera tillsammans – som TV-apparater, bĂ€rbara datorer, bilar och wearables, som smartklockor eller trĂ€ningsspĂ„rare.”

De nya funktionerna inkluderar:

 • Snabb parning: Den hĂ€r Bluetooth-funktionen med en knapptryckning expanderar till fler enheter, inklusive hörsnĂ€ckor, högtalare, bĂ€rbara enheter och bilar.
 • Telefon som fjĂ€rrkontroll: Android bygger fjĂ€rrkontrollfunktioner direkt i telefonen.
 • Digital bilnyckel: Android samarbetar med biltillverkare för att tillĂ„ta anvĂ€ndare att lĂ„sa upp sina bilar med telefonen via ultrabredbandsteknik eller nĂ€rfĂ€ltskommunikation.

BĂ€r OS och Samsung

Google tillkÀnnagav den största uppdateringen hittills för Wear-plattformen, inklusive nya funktioner, API:er och verktyg för utvecklare. Android Studio Arctic Fox Beta inkluderar en utvecklare förhandsvisning av den nya Wear-systembilden och verktyg för att utveckla och testa Wear-appar utan enhet.

Företaget tillkÀnnagav ocksÄ starten av en hÀlso- och fitnessplattform byggd i samarbete med Samsung. Enligt ett blogginlÀgg frÄn Google, tillhandahÄller plattformen fitness- och hÀlsodata genererade frÄn sensorer, kontextmedvetna algoritmer och hÀlsoövervakning hela dagen. Utvecklare kan anvÀnda API:erna för att skapa trÀnings- och hÀlsoupplevelser för bÀrbara enheter med en enklare utvecklingsupplevelse. Plattformen gör det enklare att hantera hÄrdvara och sensorer.

Android för bilar

Mickey Kataria, chef för produkthantering, delade de senaste nyheterna om Android Auto i ett blogginlÀgg, inklusive företagets senaste partner, Porsche. Bilföretaget kommer att leverera Android Auto pÄ nya fordon frÄn och med i sommar med 911.

Android Automotive OS lÄter anvÀndare komma Ät Google Assistant, Google Maps och appar frÄn Google Play direkt frÄn bilskÀrmen utan att behöva en telefon. Denna tjÀnst kommer att vara tillgÀnglig att bestÀlla i mer Àn 10 bilmodeller frÄn Volvo, General Motors och Renault i slutet av 2021. Den Àr tillgÀnglig nu pÄ bilar frÄn Polestar och Volvo.

Android gjorde ocksÄ Android for Cars App Library tillgÀngligt som en del av Jetpack. Detta innebÀr att utvecklare som arbetar med navigering, laddning av elfordon och parkeringsappar kan ta med sina appar till Android Auto-kompatibla bilar. Tidiga partners inkluderar Parkwhiz, Plugshare, Sygic, ChargePoint, Flitsmeister och SpotHero.

3D-videokonferenser och nya kÀllor till grön energi

Pichai avslutade keynoten med tvÄ nya tekniker. Det första var Project Starline, som anvÀnder specialbyggd hÄrdvara och högupplösta kameror för att fÄnga en persons form frÄn flera vinklar. Pichai sa att 3D-modellen i realtid genererar mÄnga gigabyte data per sekund och krÀvde att företaget byggde nya komprimerings- och streamingalgoritmer för att reducera data med en faktor 100 sÄ att videon kunde skickas genom befintliga nÀtverk.

Han tillkÀnnagav ocksÄ att företaget arbetar pÄ en belastningsförskjutningskapacitet för kolintelligens som gör det möjligt för datacenteroperatörer att flytta kraftkÀllor över tid och plats. Detta gör det möjligt för operatörer att dra nytta av för nÀrvarande tillgÀngliga kÀllor för grön energi.

Han sa att företaget installerar Dragon-solpaneler och ett geotermiskt pÄlsystem vid Mountain Views huvudkontor för att skapa ett utbud av solenergi pÄ begÀran.

Google I/O Àr gratis att delta

Google I/O började pÄ tisdagen och det Àr ett tredagarsevenemang som pÄgÄr till och med den 20 maj. Det inkluderar en serie workshops, möten och keynotes. Det Àr gratis att delta för alla som vill anmÀla sig. Allt som behövs Àr ett Gmail-konto.

Den hÀr artikeln uppdaterades den 19 maj 2021 med ytterligare information.

Google tillkÀnnagav nya videosamarbetsfunktioner som en del av Smart Canvas, en ny uppsÀttning funktioner som Àr en del av Workspace.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK