Blogg

Google ber domaren att avvisa större delen av Texas Antitrust-process

Google bad en amerikansk federal domare i fredags att avvisa majoriteten av en antitrust-process som inlÀmnats av Texas och andra amerikanska delstater som anklagade sökjÀtten för att missbruka sin dominans av onlineannonseringsmarknaden.

Google sade i sin domstolsanmĂ€lan att staterna misslyckades med att visa att de arbetade olagligt med Facebooknu Meta, för att motverka “header bidding”, en teknik som utgivare utvecklade för att tjĂ€na mer pengar pĂ„ annonsering pĂ„ deras webbplatser. Facebook Ă€r inte svarande i rĂ€ttegĂ„ngen.

Delstaterna hade ocksÄ hÀvdat att Google anvÀnde minst tre program för att manipulera annonsauktioner för att tvinga annonsörer och utgivare att anvÀnda Googles verktyg.

Google svarade att delstaterna hade en “samling av klagomĂ„l” men inga bevis pĂ„ fel. PĂ„ vissa anklagelser hĂ€vdade Google att staterna vĂ€ntat för lĂ€nge med att lĂ€mna in sin stĂ€mningsansökan.

“De kritiserar Google för att inte designa sina produkter för att bĂ€ttre passa sina konkurrenters behov och för att göra förbĂ€ttringar av de produkter som lĂ€mnar sina konkurrenter för lĂ„ngt efter. De ser “lösningen” pĂ„ Googles framgĂ„ng som att hĂ„lla Google tillbaka”, sa företaget i sin ansökan.

Google begÀrde att fyra av de sex Ätalspunkterna skulle ogillas med fördomar, vilket innebÀr att de inte kunde Äterföras till samma domstol.

Texas justitieminister Ken Paxton sa att de skulle fortsĂ€tta kampen. “Företaget vars motto en gĂ„ng var ‘Don’t Be Evil’ ber nu vĂ€rlden att undersöka deras grova monopolövergrepp och inte se nĂ„got ont, höra inget ont och inte tala nĂ„got ont”, sade han i ett uttalande.

RÀttegÄngen i Texas hade tvÄ andra ansprÄk baserade pÄ delstatslag och riktade mot Google som stannade i september. SökjÀtten bad inte om att de skulle avskedas pÄ fredagen men kommer kanske i framtiden.

RÀttegÄngen Àr en del av en lÄng lista av antitrustutredningar och federala och statliga rÀttstvister mot Big Tech-plattformarna.© Thomson Reuters 2021


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK