Bil

Google Àr Bings mest populÀra sökterm

Koshiro K

Google Ă€r den obestridda ledaren nĂ€r det gĂ€ller sökning. VarumĂ€rket har blivit synonymt med sökning pĂ„ webben, och som det visar sig, sĂ€ger Google att det har bevis för att de flesta mĂ€nniskor som folk söker efter pĂ„ Bing, dess största rival, Ă€r “Google”.

SökmotorjÀtten stÄr inför juridiska frÄgor i Europa över sin dominans inom sökomrÄdet. Google sÀger dock att folk vÀljer att anvÀnda dess sökmotor snarare Àn att tvingas anvÀnda den.

Enligt 9To5Google har Alphabet, Googles moderbolag, lagt fram bevis i domstol för att den vanligaste söktermen pĂ„ Bing faktiskt Ă€r “Google”. Det betyder att mĂ„nga mĂ€nniskor som tvingas anvĂ€nda Bing av en eller annan anledning faktiskt anvĂ€nder det för att försöka komma till Google.

SÄ hÀr sa Alphabets advokat om personer som anvÀnder Bing för att komma till Google:

Vi har lÀmnat in bevis som visar att den vanligaste sökfrÄgan pÄ Bing Àr Google överlÀgset. MÀnniskor anvÀnder Google för att de vÀljer att göra det, inte för att de Àr tvingade. Googles marknadsandel inom allmÀnt sök stÀmmer överens med konsumentundersökningar som visar att 95 % av anvÀndarna föredrar Google framför konkurrerande sökmotorer.

Eftersom Alphabets advokat lÀmnar in dessa ansprÄk i domstol mÄste vi anta att uppgifterna Àr korrekta. Annars skulle företaget besvÀra sig, vilket verkligen inte skulle vara ett intelligent beslut.

Förmodligen anvÀnder folk Bing eftersom det Àr standardsökmotorn i Microsofts Edge-webblÀsare, och de vet inte hur man Àndrar den. SÄ de anvÀnder standardsökmotorn i webblÀsaren för att komma till Google för att hitta den information de behöver.

Oavsett orsaken verkar det tydligt nog att folk vĂ€ljer att anvĂ€nda Google-sökning. Även nĂ€r Google inte tvingas pĂ„ mĂ€nniskor via deras webblĂ€sare eller operativsystem, som pĂ„ Android, vĂ€nder de sig till Google Ă€ndĂ„ för att hitta vad de vill ha.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK