Blogg

Goldman Sachs, Barclays Fund Alan Howards kryptohandelsplattform

Goldman Sachs har Ă„terigen Ă„terstĂ€llt sitt stöd för kryptoindustrin genom att leda en investeringsrunda i den brittiske miljardĂ€ren Alan Howards Elwood Technologies. Baserat i London, Storbritannien, underlĂ€ttar Elwood kryptohandel tillsammans med andra finansiella tjĂ€nster. Tillsammans med Goldman har Storbritanniens Barclays-bank ocksĂ„ finansierat Elwood Technologies, som satsar pĂ„ framtiden för kryptovalutor. Även om investeringsdetaljerna frĂ„n denna finansieringsrunda förblir oklara, höjde denna finansiering Elwoods marknadsvĂ€rdering till enligt uppgift 500 miljoner USD (ungefĂ€r 3 894 crore Rs.).

Sammantaget inbringade denna nya finansieringsrunda 70 miljoner dollar (ungefÀr 545 crore) för Elwood Technologies. Down Capital sÄvÀl som venture-enheter i Commerzbank AG och miljardÀren Michael Novogratz Galaxy Digital Holdings Ltd, en kryptohandlarbank, dök upp som andra investerare som deltog i finansieringsrundan, Bloomberg rapporterad.

Enligt James Stickland har VD:n för Elwood Technologies kopplat denna investering som ett vittnesbörd om kryptons ljusa framtid.

“Vi fĂ„r investeringar frĂ„n finansiella institutioner som inte förvĂ€ntar sig att fĂ„ massiv avkastning pĂ„ 15 minuter. De investerar i infrastrukturen. Jag tror att det Ă€r ett lugnande meddelande, ytterligare en validering av kryptons livslĂ€ngd”, sa Stickland.

Elwood, som ursprungligen började med avsikten att tillhandahÄlla kapitalförvaltning och kryptofondportföljer för institutionella kryptoinvesterarefunderar pÄ att finjustera sin verksamhet med det nyförvÀrvade kapitalet.

Plattformen sÀljer nu egentillverkade teknologier för att hantera kryptoinvesteringar till andra kunder. Teknikerna utvecklades för att hjÀlpa företaget att hantera sina egna kryptoinnehav.

Samtidigt, som ledde investeringsrundan för Elwood, har Goldman Sachs lagt till ytterligare ett kryptocentrerat steg till de mÄnga andra som den Wall Street-stödda amerikanska lÄngivaren har tagit de senaste dagarna.

I april, den 153-Äriga banken historiskt utfÀrdad dess första Bitcoin-stödda lÄn nÄgonsin för att bidra till institutionell adoption av kryptovalutor. LÄnet beviljades till Myntbas kryptoutbyte.

LÄngivaren sa att den Àr ute efter att symbolisera verkliga tillgÄngar som icke-fungibla tokens (NFT).

Trots de senaste nedgÄngarna pÄ kryptomarknaden har investeringarna i relaterade företag inte upphört.

Nyligen Singapore-baserad kryptoutbyte KuCoin samlat in nytt kapital pÄ 150 miljoner dollar (ungefÀr 1 158 crore) i en finansieringsrunda för serie B.

Förra veckan, Sam Bankman-Fried, VD för kryptobörsen FTX, köpt 7,6 procent av aktierna i Robinhoods kryptobörs.

Krypto riskkapitalist Dragonfly Capital har ocksÄ gÄtt med pÄ att lansera sin största fond hittills, med en vÀrdering pÄ $650 miljoner (ungefÀr 4 975 crore Rs.) för att hjÀlpa till att finansiera lovande kryptostartuper.

Marknadsanalytiker har ocksÄ gÄng pÄ gÄng framhÄllit att fler institutionella investeringar kommer att ge mer trovÀrdighet till kryptosektorn.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK