Bil

Funderar du pÄ Microsoft 365? Vad du behöver veta

Microsoft 365 Àr ett utmÀrkt val för allt frÄn företags e-post till teamsamarbete. Innan du dyker in, hÀr Àr nÄgra TechRepublic Premium-resurser för att förbereda dig för implementering.

Microsoft .NETBild: Adobe Stock

Öppna en presentation. Starta ett samtal. LĂ€gg till data i ett kalkylblad. Skapa ett dokument. Alla dessa uppgifter finns förmodligen pĂ„ din dagliga (eller Ă„tminstone veckovisa) att göra-lista. Tidigare krĂ€vde var och en av dessa uppgifter sin egen programvara, som tog upp stort hĂ„rddiskutrymme och drĂ€nerade dina resurser.

Nu har vi det otroliga molnet som gör det möjligt för appar som Microsoft 365 att ta bort stressen frÄn vÄra servrar och förbÀttra hur vi arbetar. Med början som Microsoft Office, utvecklas till Office 365 och nu kÀnd som Microsoft 365, anses denna svit med appar vara en av de bÀsta arbetsfokuserade, molnbaserade verktygsuppsÀttningarna som finns pÄ marknaden idag.

Funderar du pÄ att implementera Microsoft 365 i ditt företag? Om sÄ Àr fallet Àr det nu dags att frÀscha upp din Microsoft 365-kunskap innan du slutför ditt beslut.

Grunderna i Microsoft 365

Enligt TechRepublic bidragande skribent Mark W. Kaelin Ă€r Microsoft 365 en “nyckelfĂ€rdig svit av integrerade samarbets- och produktivitetsapplikationer designade för att distribueras pĂ„ en gĂ„ng för att spara tid och resurser.”

Microsoft 365 anvÀnds av över en miljon företag över hela vÀrlden, och det Àr av goda skÀl. Dessa företag skördar alla fördelarna med att anvÀnda sviten, inklusive:

  • Molnlagring och delning via OneDrive för förenklat samarbete
  • TillgĂ„ng till alla verktyg som krĂ€vs för affĂ€rstillvĂ€xt, inklusive e-post, ordbehandling, automatisering och mer
  • Avancerad sĂ€kerhet, inklusive upptĂ€ckt av ransomware, tvĂ„stegsverifiering och mer
  • En prenumerationsbaserad tjĂ€nstemodell, perfekt för organisationer av alla storlekar
  • Förenklade, molnbaserade kommunikations- och samarbetsverktyg för distansarbetare

Och detta Àr bara att skrapa pÄ ytan. Medan Microsoft 365 innehÄller Office-verktygen vi kÀnner till och Àlskar som Word, Excel och PowerPoint, erbjuder den ocksÄ ytterligare verktyg som Teams och OneDrive. För affÀrsprenumerationsplaner har prenumeranter ocksÄ tillgÄng till anvÀndbara verktyg som Microsoft Bookings (för mötesschemalÀggning) och Microsoft Power Apps (för att bygga affÀrsappar med lÄg kod).

Microsoft 365 Àr tillgÀngligt för hem och företag. För företag finns det fyra prenumerationsnivÄer: Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Apps for Business, Microsoft 365 Business Standard och Microsoft 365 Business Premium. Oavsett om du Àr en SMB eller ett vÀrldsomspÀnnande företag, finns det ett Microsoft 365-abonnemang som passar dina behov.

Alla affÀrsplaner kommer som standard med webb- och mobilversioner av Office-appar, e-post och kalender, fillagring, inbyggd sÀkerhet och support.

Alla investeringar i programvara eller appar krÀver noggrann eftertanke. Oavsett om du fortfarande övervÀger Microsoft 365 eller Àr redo att implementera sviten, vill vi trÀffa dig dÀr du Àr. Nedan hittar du tre TechRepublic Premium-resurser som du kan ha nytta av för att besluta om eller gÄ vidare med Microsoft 365.

Den andra topputmanaren i det molnbaserade produktivitetsapputrymmet Àr Google Workspace. Tidigare kÀnd som G-Suite, Google Workspace Àr en komplett uppsÀttning samarbets- och kommunikationsverktyg byggda för organisationer. Google Workspace innehÄller appar som Gmail, Google Meet, Dokument, Kalkylark, Presentationer och mer.

Vad Ă€r skillnaden mellan Google Workspace och Microsoft 365? Kan Google Workspace vara ett bĂ€ttre val för ditt företag? Vad Ă€r kostnaderna för de tvĂ„ sviterna? I denna TechRepublic Premium-guide dyker vi in ​​i de viktigaste skillnaderna mellan de tvĂ„ alternativen. Vi gĂ„r igenom verktygen, planerna och funktionerna sĂ„ att du inte behöver göra det.

Ladda ner Google Workspace vs. Microsoft 365: En sida vid sida-analys pÄ TechRepublic Premium

Om du bestÀmmer dig för att gÄ vidare med Microsoft 365 kommer distributionsprocessen att ta tid och ta hand om bÀsta resultat. Detta gÀller sÀrskilt nÀr det gÀller distribution pÄ Mac-datorer. Att planera din distributionsprocess kan hjÀlpa dig att undvika slutanvÀndarnas frustrationer och fÄ igÄng dina nya verktyg snabbt.

Under driftsÀttningen finns det mÄnga uppgifter att slutföra. Först vill du se till att Microsoft 365-kontot Àr uppdaterat och att varje anvÀndare har ett konto aktiverat. Du mÄste ocksÄ stÀlla in behörigheter och aktivera Mac-specifika appkonfigurationer. För att sÀkerstÀlla att du inte missar ett steg i processen har vi sammanstÀllt denna TechRepublic Premium-checklista.

Ladda ner Checklista: Microsoft 365 app- och tjÀnsterdistributioner pÄ Mac pÄ TechRepublic Premium

NÀr du har implementerat Microsoft 365 vill du definiera de metoder och beteenden som de inom din organisation ska följa nÀr de anvÀnder Microsoft 365-tjÀnster. Detta Àr det enda sÀttet att skydda din organisations kritiska system, appar och data frÄn obehörig och potentiellt farlig Ätkomst.

Är du osĂ€ker pĂ„ var du ska börja nĂ€r du skapar dessa policyer? Detta exempel pĂ„ Microsoft 365 Services-anvĂ€ndningspolicy frĂ„n TechRepublic Premium kan hjĂ€lpa. Bara ladda ner och redigera för att passa ditt företag och dina behov.

Ladda ner AnvÀndningspolicy för Microsoft 365 Services pÄ TechRepublic Premium

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK