Blogg

FrÄn Pepsi till Ageas: Hur dessa varumÀrken anvÀnder Deepfake i sina annonser

Deepfake-teknologin, som hjĂ€lper till att simulera tal och interaktion med hjĂ€lp av en persons bild, Ă€r ökĂ€nda för sin missbruk i desinformationskampanjer och i hĂ€mndpornografi, sĂ„vĂ€l som dess anvĂ€ndning i popkulturen. Den syntetiska medietekniken anvĂ€nds ocksĂ„ av företag för innovativa annonser – vissa har anvĂ€nt den för att skapa anpassningsbara annonser för anvĂ€ndare, medan andra har stĂ€llt kĂ€ndisar ansikte mot ansikte med sina tidigare jag. Företag som erbjuder tekniken till varumĂ€rken har ocksĂ„ vuxit fram, vilket ger enklare tillgĂ„ng till tekniken som Ă€r beroende av maskininlĂ€rning.

En nyligen publicerad annons pĂ„ Youtube av Pepsi India visar varumĂ€rkesambassadören Salman Khan som “reser” tillbaka i tiden för att trĂ€ffa sitt forna jag frĂ„n filmen Hum Aapke Hain Kaun frĂ„n 1994. NĂ€r den synligt yngre Prem (Khans karaktĂ€r i filmen) ser Khan, frĂ„gar han om sitt framtida jag vad som vĂ€ntar honom under de kommande dagarna. NĂ€r den djupt falska versionen av Prem frĂ„gar om han sĂ„ smĂ„ningom gifter sig, sa Khan, i sin signaturstil, “Hogayi, tumhare sab girlfriends ki” (Alla dina flickvĂ€nner gifte sig), vilket ledde till en blick av misstro i Prems ansikte. Efter ett kort utbyte om hur allt fortfarande Ă€r sig likt, klipper annonsen till den aktuella dagen Salman talar om den kolsyrade drycken.

Samtidigt erbjuder en Bangalore-baserad startup som heter Rephrase.ai ocksÄ varumÀrken möjligheten att skapa utnyttja tekniken för reklamkampanjer, enligt Resten av vÀrlden. Förra Äret samarbetade Cadbury med startupen, som skapade deepfake önskningar för festivalen Rakhi. SkÄdespelaren Hritik Roshan licensierade rÀttigheterna till sin bild till Cadbury, vilket gjorde det möjligt för företaget att skapa ett system för anvÀndare som köpte en begrÀnsad chokladask för att skanna en QR-kod och ange ett namn för att fÄ en anpassad önskan, enligt rapporten.

Den tidigare cricketspelaren och förbundskaptenen Sachin Tendulkar var ocksÄ en del av en senaste kampanjen av försÀkringsbolaget Ageas Federal Life Insurance som spelade in en 11-Ärig version av Tendulkar som spelade in ett meddelande till sitt framtida jag, som sa Ät honom att vara orÀdd. Befordran minskar till Tendulkar som han ser ut idag, och sÀger Ät förÀldrar att förbereda sig för framtiden utan rÀdsla.

InnehÄllsplattform för lÄsskÀrm Glance har ocksÄ anvÀnt tekniken som en del av sin Har Pal Happening-kampanj 2021, vilket gör att varumÀrket kan skapa djupfalska avatarer av historiska figurer som Akbar-Birbal och Laila-Majnu. Enligt en RapporterasÄg Glance en engagemang pÄ 3 miljoner organiska delningar och 4 miljoner klick, medan kampanjen nÄdde mer Àn 31 miljoner mÀnniskor.


SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK