Gardets

Forskning visar att Twitter driver popularitet, bidrar till programvara med öppen kÀllkod

Forskare vid Institute for Software Research fann att Twitter Àr ett effektivt sÀtt att locka mer uppmÀrksamhet och bidragsgivare till öppen kÀllkodsprojekt pÄ GitHub. Kredit: Carnegie Mellon University

Vill du bli populÀr bland mÄnga vÀnner? GÄ ut och twittra. Det rÄdet gÀller Àven för mjukvaruprojekt med öppen kÀllkod, enligt en ny studie.

Under ledning av Hongbo Fang, en Ph.D., fann forskargruppen att Twitter Ă€r ett effektivt sĂ€tt att locka mer uppmĂ€rksamhet och bidragsgivare till öppen kĂ€llkodsprojekt pĂ„ GitHub. Fang presenterade studien, “‘This Is Damn Slick!’ Uppskattning av inverkan av tweets pĂ„ öppen kĂ€llkodsprojekts popularitet och nya bidragsgivare”, vid den internationella konferensen om mjukvaruteknik, dĂ€r forskningen vann ett pris för Distinguished Paper.

Studien visade att att tweeta om ett projekt i genomsnitt gav en ökning pĂ„ 7 % i popularitet – minst en stjĂ€rna pĂ„ GitHub – och genererade en 2 % ökning av antalet bidragsgivare. Ju fler tweets om ett projekt, desto fler stjĂ€rnor och bidragsgivare fick det.

“Vi har insett att sociala medier har blivit allt viktigare i gemenskaper med öppen kĂ€llkod”, sa Fang. “Att fĂ„nga uppmĂ€rksamhet och nya bidragsgivare kommer att leda till högre kvalitet och bĂ€ttre mjukvara.”

För det mesta utvecklas och underhÄlls programvara med öppen kÀllkod av frivilliga. Ju fler som arbetar med ett projekt, desto bÀttre resultat. Utvecklare och andra anvÀnder programvaran, rapporterar problem och arbetar för att ÄtgÀrda dessa problem. ImpopulÀra projekt riskerar att inte fÄ den uppmÀrksamhet de krÀver.

Denna arbetsstyrka som till största delen Àr frivillig underhÄller programvara som miljontals mÀnniskor anvÀnder varje dag. Till exempel anvÀnder nÀstan alla HTTPS-webbplatser open-source OpenSSL för att sÀkra sitt innehÄll. En sÀkerhetsbugg, Heartbleed, som hittats i OpenSSL kostade företag miljontals dollar att fixa efter att den rapporterades 2014. En annan mjukvara med öppen kÀllkod, cURL, lÄter anslutna enheter skicka data till varandra och körs pÄ cirka 1 miljard enheter. Och listan fortsÀtter och fortsÀtter.

“Kan du nĂ€mna ett stycke teknik som inte anvĂ€nder nĂ„gon programvara med öppen kĂ€llkod?” frĂ„gade Bogdan Vasilescu, docent i ISR ​​och Fangs rĂ„dgivare. “Alla appar pĂ„ din telefon och alla företag som gör dem anvĂ€nder programvara med öppen kĂ€llkod. FrĂ„gan Ă€r, var kan du inte hitta öppen kĂ€llkod?”

Fangs forskning om Twitters inverkan pÄ att öka ett open-source-projekts popularitet och attrahera nya bidragsgivare Àr en del av ett arbete i Vasilescus Socio-Technical Research Using Data Excavation Lab (STRUDEL) som tittar pÄ hur man kan göra open-source-gemenskapen och dess arbeta mer hÄllbart. Programvara med öppen kÀllkod Àr den digitala infrastrukturen, vÀgarna och broarna som ligger till grund för modern teknik. Utan hÄllbart underhÄll kan den infrastrukturen falla sönder.

“Folk har insett hur viktigt öppen kĂ€llkod Ă€r och hur riskerade vissa av dessa projekt Ă€r att överges eller inte underhĂ„llas”, sa Vasilescu. “Det finns en miljon idĂ©er dĂ€r ute om hur man kan göra öppen kĂ€llkod bĂ€ttre. MĂ€nniskor har Ă„sikter och Ă€r ofta oense om dessa idĂ©er eftersom det inte finns nĂ„gon hĂ„rd vetenskap som tittar pĂ„ vad som faktiskt Ă€r effektivt.”

Forskarna studerade 44 544 tweets som innehöll lÀnkar till 2 370 GitHub-arkiv med öppen kÀllkod för att bevisa att tweetarna fick projekten att locka nya stjÀrnor och bidragsgivare. Teamet tog ett vetenskapligt förhÄllningssÀtt till forskningen och jÀmförde vinsten av stjÀrnor och bidragsgivare till GitHub-projekt som nÀmns pÄ Twitter med en kontrollgrupp av projekt som inte nÀmns pÄ Twitter.

Studien beskrev ocksÄ egenskaperna hos effektfulla tweets, vilken typ av mÀnniskor som sannolikt attraheras av ett projekt av inlÀggen och hur dessa mÀnniskor skiljer sig frÄn bidragsgivare som lockas pÄ andra sÀtt. Tweets som kommer frÄn fans av ett projekt och inte frÄn utvecklarna sjÀlva fungerar bÀst för att dra till sig uppmÀrksamhet. InlÀgg som ber om hjÀlp med en specifik uppgift eller projekt fÄr bÀttre respons. Nya bidragsgivare som lockas av tweets tenderar att vara nyare för GitHub men Àr inte mindre erfarna programmerare. Och nytt intresse kanske inte leder till ny hjÀlp.

“Tweets tenderar att locka mer uppmĂ€rksamhet frĂ„n samhĂ€llet via stjĂ€rnor Ă€n faktiska utvecklare,” sa Fang. “Fler mĂ€nniskor kĂ€nner till ett projekt, men de förbinder sig inte nödvĂ€ndigtvis att arbeta med det.”

Denna klyfta mellan uppmĂ€rksamhet och handling Ă€r en av de potentiella nackdelarna med att öka ett projekts popularitet som forskarna diskuterar. Mer uppmĂ€rksamhet leder ofta till fler funktionsförfrĂ„gningar eller problemrapporter men inte fler utvecklare att ta itu med dem. Ökad popularitet pĂ„ sociala medier kan leda till fler troll eller giftigt beteende kring projektet.


Programvara för alla: Hur fungerar gemenskaper med öppen kÀllkod?


Mer information:
Papper: cmustrudel.github.io/papers/fang2022twitter.pdf

Konferens: conf.researchr.org/home/icse-2022

TillhandahÄlls av Carnegie Mellon University

Citat: Forskning visar att Twitter driver popularitet, bidragsgivare till programvara med öppen kÀllkod (2022, 14 juni) hÀmtad 14 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-twitter-popularity-contributors-open-source-software.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK