Gardets

Förklarat: Hur Elon Musks Twitter-bud kan ha varit en rökridĂ„ för att likvidera Tesla-aktier…

I slutet av förra veckan, Elon Musk backade frÄn sitt bud pÄ att köpa Twitter för 44 miljarder dollaroch skyller pÄ den sociala medieplattformens pÄstÄdda brist pÄ transparens nÀr det gÀller bots pÄ webbplatsen.

Medan Twitter nu planerar att stÀmma Musk och göra ansprÄk pÄ den 1 miljard dollar som faststÀlldes i fall nÄgon av parterna, Musk eller Twitter backade ur affÀren, finns det en teori som svÀvar runt att Musk kan ha anvÀnt detta uppköpsbud som ett knep att likvidera en del av Tesla-aktien han Àger, utan att orsaka en större nedgÄng i dess vÀrdering. Om sÄ verkligen Àr fallet skulle det vara Ärhundradets smartaste affÀrsdrag.

För att sÀtta saker i sitt sammanhang hade Elon Musk alltid planerat att anvÀnda nÄgra av sina aktier i Tesla för att finansiera sitt köp av Twitter, och han skulle anvÀnda ett betydande gÀng av sina Tesla-innehav för att utnyttja andra finansieringsalternativ. Nu hÀvdar flera finansexperter och handelsanalytiker att Musk aldrig hade för avsikt att köpa Twitter och att hela övningen bara var ett smart knep för att likvidera en liten del av hans innehav.

Josh Wolfe, en av Lux Capitals medgrundare, twittrade pĂ„ fredagen efter att Elon gjort tillkĂ€nnagivandet och sa: “Det hela var ett smart knep att SÄLJA + LIKVIDERA $8,5 MILJARDER TESLA-AKTIER (med rimlig ursĂ€kt för att göra det)” Han lade ocksĂ„ till: “Tror Ă€rligt talat att han kan ‘landa raketer’ men kan inte fixa ‘bots’?”

Wolfe förklarar ocksĂ„ hur Musk skulle kunna gĂ„ dĂ€rifrĂ„n med över 7 miljarder dollar, Ă€ven om han betalar “upplösningsavgiften” pĂ„ 1 miljard dollar till Twitter.

Henry Blodget, grundare och VD för Insider, retweetade Wolfe och tillade att Musks 10-Ă„riga Tesla-optioner var pĂ„ vĂ€g att löpa ut, “sĂ„ han var tvungen att sĂ€lja dem.”

“Twitterbudet tillĂ€t honom att göra det utan att han stĂ€llde frĂ„gor om varför han sĂ„lde. Och han sĂ„lde till ett utmĂ€rkt pris!” sa Blodget via tweet.

Musk hade lagt upp förvĂ€rvsaffĂ€ren “tillfĂ€lligt pĂ„ is” i maj sĂ„ att hans team kunde undersöka saken antalet spam- eller botkonton pĂ„ den sociala medieplattformen. Twitter uppskattade att bots stod för 5 % eller mindre av anvĂ€ndarna och försĂ„g Musk med interna mĂ€tvĂ€rden. Men Musk insisterade pĂ„ att hans team inte hade fĂ„tt tillrĂ€ckligt med information för att oberoende analysera data.

Ända sedan Elon Musk meddelade att han drar tillbaka sitt bud pĂ„ att köpa Twitter, Teslas aktie har stigit med över 2 procentmedan Twitters aktie föll med 5 procent.

; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′; n.kö=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(fönster,dokument,’script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’); fbq(‘init’, ‘259288058299626’); fbq(‘track’, ‘PageView’);

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK