Gardets

Förklarat: Hur cyberbrottslingar missbrukar Messenger-chatbotar för att stjĂ€la Facebook-uppgifter –…

Forskarna har förklarat att syftet med denna kampanj Àr att fÄ tag pÄ anvÀndarens Facebook-uppgifter och olika andra personliga uppgifter. Representativ bild

CybersĂ€kerhetsföretaget SpiderLabs har nyligen upptĂ€ckt en ny nĂ€tfiskekampanj som anvĂ€nder chatbot-mjukvaran pĂ„ Facebook Messenger, rapporterar TechRadar. Forskarna har förklarat att syftet med denna kampanj Ă€r att fĂ„ tag pĂ„ anvĂ€ndarens Facebook-uppgifter och olika andra personliga uppgifter. Enligt rapporten Ă€r chatbots enormt viktiga för digital marknadsföring och livesupport, sĂ„ “cyberangripare missbrukar nu den hĂ€r funktionen.” Dessutom misstĂ€nker vanliga anvĂ€ndare vanligtvis inte detta innehĂ„ll, sĂ€rskilt nĂ€r det verkar komma frĂ„n en legitim kĂ€lla, föreslĂ„r rapporten. Enligt rapporten gör det faktum att spammare anvĂ€nder tjĂ€nsten som de utger sig för att denna kampanj Ă€r “en perfekt social ingenjörsteknik.” Samtidigt har rapporten ocksĂ„ rekommenderat anvĂ€ndare att vara uppmĂ€rksamma nĂ€r de surfar pĂ„ internet och att undvika interaktion med “oönskad e-post”. Hur fungerar den hĂ€r nĂ€tfiskekampanjenRapporten tyder pĂ„ att offren till en början fĂ„r ett e-postmeddelande som ser ut att ha skickats frĂ„n Facebook. Dessa e-postmeddelanden hĂ€vdar att den specifika anvĂ€ndarsidan “bryter mot webbplatsens communitystandarder och kommer att avslutas inom 48 timmar.” Rapporten nĂ€mner att dessa e-postmeddelanden Ă€ven innehĂ„ller en “Överklaga nu”-lĂ€nk som lockar offret att klicka pĂ„ den om de vill ha möjlighet att överklaga för uppsĂ€gningen. NĂ€r offer klickar pĂ„ lĂ€nken “Överklaga nu” omdirigeras de till en Messenger-chatbot dĂ€r anvĂ€ndarna uppmanas att klicka pĂ„ en annan liknande lĂ€nk. Rapporten föreslĂ„r att anvĂ€ndare uppmanas att klicka pĂ„ lĂ€nken flera gĂ„nger för att övervinna e-postsĂ€kerhetstjĂ€nster (om nĂ„gra) eftersom lĂ€nken till chatboten inte Ă€r skadlig. Enligt rapporten hamnas offer som fortsĂ€tter med att klicka pĂ„ lĂ€nkarna pĂ„ en webbplats som finns pĂ„ Google Firebase. Den hĂ€r webbplatsen Ă€r förklĂ€dd som en Facebook “Support-inkorg”, och det Ă€r hĂ€r offren slutar överlĂ€mna sina kĂ€nsliga uppgifter till angriparna. Dessutom har forskarna ocksĂ„ varnat för att dessa angripare försöker lura pĂ„ anvĂ€ndarnas personliga information inklusive – e-postadresser, mobilnummer, för- och efternamn, sidnamn och viktigast av allt lösenord. Hur man undviker denna nĂ€tfiskeattackRapporten sĂ€ger att lyckligtvis innehĂ„ller innehĂ„llet i dessa e-postmeddelanden “nĂ„gra röda flaggor” som förvĂ€ntas hjĂ€lpa vanliga anvĂ€ndare att identifiera meddelandet som bedrĂ€gligt. Till exempel innehĂ„ller meddelandetexten vanligtvis nĂ„gra stavnings- och grammatiska fel. Dessutom visas mottagarens namn i dessa e-postmeddelanden som “Policy Issues”, vilket inte Ă€r Facebooks vanliga sĂ€tt att hantera sĂ„dana fall, föreslĂ„r rapporten. Förutom dessa har forskare ocksĂ„ hittat nĂ„gra fler “röda flaggor” dĂ€r sidan som Ă€ger chatboten har ett handtag “@case932571902” som inte tillhör Facebook, bekrĂ€ftar rapporten. Dessutom förvĂ€ntas sĂ„dana falska sidor ocksĂ„ vara tomma med noll följare och inlĂ€gg.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

FacebookTwitterInstagramKOO APPYOUTUBE

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK