Blogg

Flytta över, smartphones – segmentet Wearables kommer att se mycket mer action

Om de senaste 15 Ären eller sÄ sett frenetisk action och forskning inom smartphonessegmentet, skulle det inom den nÀrmaste framtiden vara sektorn för smarta bÀrbara produkter som kommer att vara i fokus. Det Àr inte som om smartphones inte kommer att se innovationer och banbrytande funktioner, men det Àr uppenbart att det finns en liten avtrappning nÀr det gÀller landmÀrken under de senaste Ären. Detta ligger i varje produktutvecklings natur.

Å andra sidan, segmentet smarta wearables kommer att bevittna mer spĂ€nning och fler investeringar. Analytiker anser att segmentet ocksĂ„ kommer att expandera “frĂ„n konsument till företag, frĂ„n vanliga till barn och seniora smartklockor, frĂ„n sport till trĂ€nings- och hĂ€lsoklĂ€der.”

Mindre, tunnare, snyggare smartklockor och wearables finns pÄ stÀdet, Àven nÀr branschen arbetar med responsiva appar, snabbare prestanda och oÀndliga möjligheter. 3D-urtavlor, rika realtidskartor och till och med tvÄvÀgsvideosamtal Àr nÄgra av innovationerna som snart kommer att bli mainstreamade.

Eftersom det nu finns en större efterfrÄgan pÄ rikare funktionalitet och att bevara batteritiden, kommer intressenter som Qualcomm med nya plattformar. Qualcomm har presenterat nytt Snapdragon W5 Gen 1 och W5 Plus Gen 1 chipset i gÄr.

Smarta klĂ€der kan vara din “första lĂ€kare”

Qualcomm har presenterat nya styrkretsar för smartklockor

(Bildkredit: Qualcomm)

Det sĂ€gs att smarta wearables framöver skulle vara mer eleganta och komma med en ny designfaktor. Precis som det hĂ€nde med smartphones kommer mer specialbyggda plattformar att komma med löften om förbĂ€ttrad prestanda och lĂ€ngre batteritid. Den allmĂ€nna konsensusen i branschen Ă€r ocksĂ„ att inom segmentet smarta bĂ€rbara produkter kommer vĂ€lbefinnande- och fitnesskategorin att bevittna mycket action. Det finns redan en stor efterfrĂ„gan pĂ„ att spĂ„ra hĂ€lsodata exakt och med lĂ€gre effekt. Smarta wearables kan snart bli din “första lĂ€kare” i akuta situationer. De skulle inte bara kunna registrera dina hĂ€lsoparametrar mer exakt utan ocksĂ„ vara tillrĂ€ckligt exakta för att vara acceptabla för det medicinska samfundet. De praktiskt taget alltid avkĂ€nnande lĂ€gena gör det möjligt att göra smarta wearables till ett bankable fitness-, wellness- och hĂ€lsoverktyg snarare Ă€n att bara vara en gimmickig pryl.

Segment som wearables för barn och seniorer krÀver 4G LTE-anslutning och kommer att se kamerabaserade anvÀndningsfall i allt mindre ID:n med förlÀngd batteritid. Smarta bÀrbara enheter skulle ocksÄ ha rikare och ljusare urtavlor, aviseringar pÄ sprÄng och musik pÄ flykt. Branschen har ocksÄ ett nÀra samarbete med experter inom sensorer, UX (anvÀndarupplevelse), kamera, NFC (nÀrfÀltskommunikation), ljud/tal och mjukvaruutrymmen. SÄ du kan förvÀnta dig mÄnga förbÀttringar pÄ denna front ocksÄ. Sammantaget Àr det ett bra tillfÀlle att köpa nya smartklockor eftersom de kommer packade med nya funktioner som Àr praktiska och till och med livrÀddande.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK