Gardets

Fler mÀnniskor undviker nyheterna och litar mindre pÄ dem, sÀger rapporten

Reuters

New York, 15 juni

Ett vÀxande antal mÀnniskor undviker selektivt viktiga nyheter som coronavirus-pandemin, Rysslands invasion av Ukraina och levnadskostnadskrisen, enligt en rapport som slÀpptes pÄ tisdagen.

Medan majoriteten av de tillfrĂ„gade konsumerar nyheter regelbundet, sa 38 % att de ofta eller ibland undviker nyheterna – upp frĂ„n 29 % 2017 – sa Reuters Institute for the Study of Journalism i sin Ă„rliga Digital News Report. Omkring 36 % – sĂ€rskilt de under 35 – sĂ€ger att nyheterna sĂ€nker deras humör.

Tilltron till nyheter minskar ocksÄ, och Àr lÀgst i USA. I genomsnitt sa 42 % att de litar pÄ de flesta nyheter för det mesta; den siffran har sjunkit i nÀstan hÀlften av lÀnderna i rapporten och stigit i sju.

“Ett stort antal mĂ€nniskor ser medierna som föremĂ„l för otillbörligt politiskt inflytande, och bara en liten minoritet anser att de flesta nyhetsorganisationer sĂ€tter det bĂ€sta för samhĂ€llet framför sitt eget kommersiella intresse”, skrev Reuters Institutes direktör Rasmus Kleis Nielsen i rapporten, som Ă€r baserat pĂ„ en onlineundersökning med 93 432 personer, genomförd pĂ„ 46 marknader.

Fyrtio procent av 18-24-Äringarna anvÀnder TikTok varje vecka, dÀr 15% sÀger att de anvÀnder det för att hitta, diskutera eller dela nyheter.

TillvÀxten av antalet personer som betalar för nyheter pÄ nÀtet kan plana ut, med en stor andel digitala prenumerationer som gÄr till ett fÄtal nationella varumÀrken. I 20 lÀnder dÀr betalning för nyheter Àr utbredd betalade 17 % av de tillfrÄgade för alla onlinenyheter, samma siffra som förra Äret. Betalning för lokala nyheter varierar mellan olika marknader.

Reuters Institute for the Study of Journalism finansieras av Thomson Reuters Foundation, Thomson Reuters filantropiska arm.

EnkÀten har en felmarginal pÄ 2-3 procentenheter upp eller ner.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK