Blogg

Facebook-förÀldern Meta lanserar en avatarmodebutik för att sÀlja virtuella klÀder frÄn Balenciaga, Prada, för riktiga pengar

Facebook-Àgaren Meta Platforms lanserar en digital klÀdbutik dÀr anvÀndare kan köpa designerklÀder för sina avatarer, sa vd Mark Zuckerberg pÄ fredagen.

Facebook-Àgaren Meta Platforms lanserar en digital klÀdbutik dÀr anvÀndare kan köpa designerklÀder för sina avatarer, sa vd Mark Zuckerberg pÄ fredagen.

Virtuella klÀder designade av modemÀrkena Balenciaga, Prada och Thom Browne kommer att finnas tillgÀngliga i avatarmodebutiken för att börja köpa, sa Zuckerberg, i en livevideoström med Instagrams modechef.

LÀs Àven: Letar du efter en smartphone? För att kolla mobilsökaren Klicka hÀr.

En talesperson för Meta sa att de skulle kosta mellan $2,99 och $8,99, mycket mindre Àn de verkliga klÀderna av dessa designers. Pradas Matinee strutslÀdervÀska, till exempel, sÀljs för 10 700 dollar.

Zuckerberg sa att han hoppas kunna bygga ut butiken till en öppen marknadsplats dÀr utvecklare kan skapa och sÀlja ett brett utbud av digitala klÀder.

Avatarer har dykt upp som ett sĂ€tt för Meta att lĂ€nka anvĂ€ndaridentitet mellan Facebook, Instagram och dess andra tjĂ€nster, eftersom det i allt högre grad binder samman plattformarna och styr mot att bygga en uppslukande “metavers” av delade, sammankopplade digitala vĂ€rldar dĂ€r anvĂ€ndare kan samlas.

AnvÀndare av företagets virtuella verklighetsheadset sÀtter upp avatarer för att spela videospel, ta trÀningslektioner och delta i konferenssamtal, Àven om de digitala klÀderna till en början bara kommer att finnas tillgÀngliga pÄ Facebook, Instagram och Messenger, sÀger Meta i ett uttalande.

Företaget gjorde om sina virtuella verklighetsavatarer förra Äret för att vara mer uttrycksfulla och tredimensionella, och gjorde dem sedan tillgÀngliga pÄ Facebook, Instagram och Messenger frÄn och med januari.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK